Rugpjūčio 6-18 dienomis. ESO gabens didžiausią krovinį Lietuvos istorijoje  (3)

Prasideda didžiausio krovinio šalies istorijoje kelionė – bendrovei „Orlen Lietuva“ priklausantis reaktorius rugpjūčio 6-18 dienomis bus gabenamas iš Klaipėdos jūrų uosto į Mažeikių naftos produktų perdirbimo gamyklą. „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) deda visas pastangas, kad šios kelionės metu Klaipėdos, Kretingos, Skuodo ir Mažeikių rajonų gyventojai patirtų kuo mažiau nepatogumų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Kelio ruožuose, kuriuose oro linijos kliudys pravažiuoti transportui, numatomi elektros energijos atjungimai iki 10 valandų. Siekiant išsaugoti elektros tinklų infrastruktūrą, oro linijos bus išardomos ir elektros energijos tiekimas laikinai bus sustabdomas. Norėdami užtikrinti sklandų oro linijų atjungimą, o kroviniui pravažiavus, operatyvų elektros energijos tiekimo atstatymą, suformavome papildomas brigadas, kuriose dirbs elektrikai iš skirtingų Lietuvos miestų“, - sakė ESO atstovė ryšiams su visuomene Rasa Juodkienė. 

ESO skaičiuoja, kad gabenant krovinį 145 kilometrų ruože reiks išmontuoti, o reaktoriui pravažiavus, atstatyti net 178 oro linijų sankirtas. Elektros energijos atjungimais ir pajungimais rūpinsis 106 brigados, o tai daugiau nei 200 elektrikų. Jų darbus koordinuos 32 dispečeriai. Darbai nenutrūkstamai vyks ir naktį, ir dienos metu, todėl darbuotojai dirbs pamainomis. 

Remiantis vežėjo sudarytu maršrutu, laikinai nutraukti elektros energiją reikės 2986 vartotojams.

Visus, kuriems bus nutrauktas elektros energijos tiekimas gabenant „Orlen Lietuva“ reaktorių, ESO informuos elektroniniais laiškais arba trumposiomis žinutėmis likus 5 dienoms iki darbų pradžios. Likus parai – vartotojai dar kartą gaus priminimus. 

Planiniai atjungimai, kurie vyksta rekonstruojant elektros tinklą, prijungiant naujus vartotojus ir atliekant kitus panašius darbus, atšaukti. Rugpjūčio 7-16 dienomis jie nevyks Klaipėdos regione, o rugpjūčio 16-18 d. Šiaulių regione, Mažeikių ir Akmenės rajonuose, nebent būtų kritiškai svarbūs. 

 

ESO atkreipia dėmesį, kad darbų eigą gali koreguoti gamtos stichijos. Tokiu atveju ESO avarinės tarnybos prioritetą teiktų gyventojams ir pirmiausia pasirūpintų, kad jiems būtų atstatytas elektros energijos tiekimas. Esant neplanuotiems atjungimams, gedimą galite registruoti 1852 arba užpildyti gedimų registravimo formą eso.lt. 

Elektros energijos tiekimo atjungimas gali sukelti nepatogumų, todėl šiuo periodu, bendrovė prašo pasirūpinti būtinomis priemonėmis ir saugumu. Daugiau informacijos, kaip pasiruošti elektros atjungimui, galite rasti čia.

 

Primename, kad Žemaitijos keliais gabenamo reaktoriaus svoris daugiau nei 2 200 tonų, bendras ilgis 93 metrai, o aukštis daugiau nei 10 metrų. Planuojama, kad krovinys judės maždaug 3 km/h greičiu ir laiks nuo laiko turės sustoti specialiai įrengtose poilsio aikštelėse. Tokių iš viso kelionės ruože yra įrengtos šešios.  

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(13)
(5)
(8)

Komentarai (3)