Skelbiama apie sabotažą. Rusija įtariama atakavusi dujotiekį tarp Suomijos ir Estijos  ()

Rusija galimai atakavo jūrinį dujotiekį „Baltic Connector“, esantį tarp Suomijos ir Estijos. Pareigūnai apskaičiavo, kad jis neveikė kelis mėnesius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pranešė „Iltalehti“.

„Suomijos vadovybė ir gynybos pajėgos įtaria, kad Rusija smogė dujotiekiui tarp Suomijos ir Estijos“, – rašoma straipsnyje.

Kas žinoma apie dujotiekio pažeidimus

Kaip rašoma Vyriausybės pranešime spaudai, pareigūnai nustatė dujotiekio „Baltic Connector“ pažeidimo vietą. Žala buvo pastebėta spalio 8-osios naktį. Be to, buvo aptiktas ryšio kabelio tarp Suomijos ir Estijos gedimas.

Dujotiekis tarp Suomijos ir Estijos yra pažeistas ir, kaip skaičiuojama, neveikia kelis mėnesius. Pasienio tarnyba ir Suomijos gynybos pajėgos tyrė dujotiekio pažeidimus.

Šaltiniai užsienio reikalų ir saugumo politikos srityse leidiniui teigė, kad vyriausybė nuo pat pradžių laikė galimu, jog Rusija imsis sabotažo atakos prieš Suomijos įlanką einantį dujotiekį.

NATO reakcija

NATO pasiruošusi padėti tirti žalą jūriniam dujotiekiui „Baltic Connector“, kuris yra tarp Suomijos ir Estijos.

Tai pranešė Suomijos prezidentas Sauli Niinisto ir NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas.

Suomijos prezidentas sakė šiandien kalbėjęsis su Stoltenbergu. Taip, jis pabrėžė, kad Aljansas yra pasirengęs padėti tiriant dujotiekio pažeidimus.

NATO generalinis sekretorius taip pat pažymėjo, kad Aljansas šiuo metu dalijasi informacija apie žalą povandeninei infrastruktūrai tarp dviejų šalių narių ir yra pasirengęs paremti atitinkamas sąjungininkes.

 

Niinisto pažymėjo, kad į žalą povandeninei infrastruktūrai buvo žiūrima rimtai, o jos priežastys tiriamos nuo sekmadienio. Politinė vadovybė buvo kruopščiai informuota apie situaciją.

Jo teigimu, tikėtina, kad tiek dujotiekio, tiek duomenų perdavimo kabelio pažeidimai buvo padaryti dėl išorinių veiksmų. Tuo pačiu metu dar nėra žinoma, kas tiksliai sukėlė žalą.

Tuo pat metu Niinisto pažymėjo, kad Suomijos pasirengimo lygis yra geras. Šie įvykiai neturi įtakos dujų tiekimo saugumui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(4)
(1)

Komentarai ()