Prisižaidė. Rusija stabdo naftos gavybą  ()

Rusijoje kyla nauja naftos problema.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija priversta mažinti naftos gavybą, tačiau tikrosios tokio žingsnio priežasties atskleisti nenori.

Naftos gavyba Rusijoje ir naftos produktų tiekimas iš Rusijos į pasaulio rinkas šiais metais toliau mažės ir kris 300 000 barelių per dieną. Apie tai paskelbė Rusijos vyriausybė, teigdama, kad tiekimas mažinamas „savanoriškai“.

Tačiau Rusijos ekonomikos analitikas ir tinklaraštininkas Anatolijus Nesmijanas pažymi, kad Maskva bando nuslėpti tikrąsias to, kas vyksta, priežastis.

Savo „Telegram“ kanale jis pažymėjo, kad Rusija paprasčiausiai neturi kitos išeities, kaip tik sumažinti naftos gavybą. Pagrindinė Kremliaus problema, apie kurią jie nekalba, yra rezervinių naftos ir naftos produktų saugyklų trūkumas. Visa tai daro didelę įtaką Rusijos biudžeto piniginėms įplaukoms.

„Čia veikiau galima kalbėti apie savanorišką-priverstinį mažinimą. Kaip sakoma, poreikis pateikiamas kaip dorybė. Bet vis tiek nėra kur dingti – net išmetant mažomis kainomis, net ir mokant laukinius, iki 30 proc. siekiančius komisinius už konversiją, saugyklos perpildytos. Negelbsti ir perdirbimas: vidaus rinka negali suvartoti tokių kiekių, o parduodant perdirbtus naftos produktus trečiųjų šalių rinkose – ta pati istorija: paklausa nedidelė, nes šios rinkos mažos, o sąnaudos gerokai didesnės nei anksčiau, kai naftos produktai keliaudavo į Europą“, - pabrėžė ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(207)
(8)
(199)

Komentarai ()

Susijusios žymos: