100%. Putino planas ir vėl žlugo  ()

Europa žiemą išvengs dujų trūkumo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gamtinių dujų saugyklų užpildymas didžiausios Europos Sąjungos ekonomikos šalyje Vokietijoje pasiekė 100 proc. V. Putino strategija ir vėl žlugo. 

Net jei ateis ekstremalūs arktiniai šalčiai žemą didžiojoje Europos dalyje, Vokietija, o kartu ir visa ES, galės išvengti dujų trūkumo.

Apie tai rašo „Bloomberg“. Europos Sąjungai pavyko sukaupti reikiamą kuro kiekį, kad būtų išvengta praėjusių metų krizės, kai dėl karo Ukrainoje Rusija nustojo tiekti dujas Europos vartotojams vamzdynais.

Tuo pat metu ES padidino suskystintų gamtinių dujų importą. Sinoptikai taip pat teikia vilčių teikiančias prognozes, žada šiltą lapkritį, leisiantį Europos Sąjungai sutaupyti kuro. Analitikai pastebi, kad pernai Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas norėjo susilpninti Europą ir sumažinti jos paramą Ukrainai nutraukdamas dujų tiekimą ir padidindamas jų kainą.

Kremliaus propaganda kalbėjo apie savo namuose šąlančius europiečius. Tačiau ši strategija žlugo dėl gana šiltos žiemos ir dujų tiekimo iš kitų šalių diversifikavimo.

 

Dėl to „Gazprom“ prarado pagrindinę rinką, mėlynojo kuro kainos sumažėjo, o tai leido ES sukaupti tiek, kiek reikia, kad ateinančią žiemą išgyventų. ES dėl perpildytų saugyklų netgi priversta perkelti dujas į Ukrainos teritoriją, kur dabar yra apie du milijardus kubinių metrų Europos Sąjungos perkamo kuro. Pagal NBU prognozes, dujų kainos Europos rinkose ir toliau išliks esamo lygio, tačiau ilgainiui kris.

Nuo šių metų pradžios iki pabaigos sumažės 61,9%, iki 517,1 dolerio už tūkstantį kubinių metrų, 2024 metais šiek tiek padidės 2,9%, iki 532,3 dolerio, o 2025 metais sumažės 18,9%., iki 431,8 USD.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(0)
(8)

Komentarai ()

Susijusios žymos: