„Jie bando apnuodyti...“ Smogė Rusijos „Arctic LNG 2“  ()

JAV pradėjo naują „dujų smūgį“ Rusijai: sankcijos „pasmaugs“ didelį RF projektą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sankcijos prieš „Arctic LNG-2“ bus smūgis ilgalaikiams Rusijos siekiams konkuruoti su JAV ir Kataru dėl lyderystės suskystintų dujų rinkoje, mano FT.

Lapkričio pradžioje įvestos Amerikos sankcijos Rusijos Arkties SGD de facto atėmė iš Europos ir Azijos šalių galimybę pirkti dujas iš šio projekto, rašo „Financial Times“, cituodamas pareigūnus, teisininkus ir analitikus. Prieš tai žiniasklaida rašė, kad šių sankcijų poveikis nėra iki galo suprantamas.

„Arctic LNG-2“ yra Rusijos bendrovės „Novatek“ projektas, skirtas gamtinių dujų gavybai ir suskystintų gamtinių dujų gamybai Gydano pusiasalyje.

Advokatų kontoros „Macfarlanes“ sankcijų specialistas Francisas Bondas laikraščiui sakė, kad lapkričio mėnesio sankcijomis siekiama „apnuodyti visą projektą“ ir daryti „spaudimą bet kurioms ne JAV įmonėms“, kurios nori pirkti „Arctic LNG-2“  dujas. Advokatų kontoros „Mishcon de Reya“ partneris ir sankcijų specialistas Shaista Akhtaras mano, kad JAV apribojimai veiksmingai blokuos projektą nuo Vakarų pirkėjų.

„Jei ketinate laikytis JAV sankcijų, kaip tai darys dauguma žmonių, turinčių reikalų su JAV, jūs nepirksite pagal projektą tiekiamų dujų“, – sakė jis.

Šis vertinimas atitinka Vašingtono nurodytus sankcijų tikslus. JAV valstybės departamentas anksčiau aiškino, kad Vašingtonas siekia pakenkti Rusijos galimybėms pasipelnyti parduodant daugiau iškastinio kuro.

 

„Mūsų strateginis interesas nėra pasaulinio energijos tiekimo mažinimas, dėl kurio padidėtų kainos visame pasaulyje ir padidėtų V. Putino pelnas. Tačiau mes, mūsų sąjungininkai ir partneriai esame suinteresuoti, kad Rusija prarastų savo, kaip pirmaujančios energijos tiekėjos, statusą“, – sakė jis. Sankcijų tikslas yra „pasmaugti“ šį projektą, sakė JAV valstybės sekretoriaus padėjėjas energetikos klausimais Geoffrey Pyattas.

Sankcijos bus smūgis ilgalaikiams Rusijos siekiams konkuruoti su JAV ir Kataru dėl lyderystės suskystintų gamtinių dujų rinkoje.

Vašingtonas neįvedė apribojimų kitiems Rusijos projektams – Jamalo SGD ir „Sachalin-2“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(38)
(0)
(38)

Komentarai ()

Susijusios žymos: