Avarija Zaporižios AE  ()

Tai jau antra avarija okupuotoje Zaporižios AE per tris dienas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Užimtoje Zaporižios AE prie 5-ojo energijos bloko įvyko reagentų nuotėkis iš pirminio kontūro į antrą.

Tai pranešė „Energoatom“ spaudos tarnyba.

Energetikos įmonės teigimu, laikinai užimtos Zaporižios AE 5-ąjį energijos bloką pervedus į „karštą“ būseną, įvyko incidentas su reagentų nuotėkiu iš pirminės reaktoriaus grandinės į antrąją.

Nepaisant esamų pažeidimų, okupacinė vadovybė neskuba padalinio pervesti į „šalto išjungimo“ būseną, šildymui ir stoties poreikių tenkinimui panaudodama 5-ojo energetinio bloko generuojamus garus. Dėl rusų nekompetencijos, personalas, ypač chemijos cecho pamainos vedėjas, prarado specialių vandens valymo filtrų prisotinimo kontrolę, todėl pirminio kontūro vanduo su boro rūgšties tirpalu patenka į turbinos salės deaeratorių, o iš ten vėl į visus garo generatorius“, – pažymi bendrovė.

„Energoatom“ prezidentas Petras Kotinas pabrėžia, kad okupantų veiksmai yra „visiškai nekompetentingi“, o tai gali sukelti didesnio masto ekstremalią situaciją.

 

„Jų bandymai išvesti iš remonto stadijos galios bloką Nr. 3 ir sušildyti jį iki „karštos“ būsenos, siekiant „šaltam išjungimui“ ruošti Nr. 5 – tai dar vienas bandymas pratęsti branduolinį šantažą ir sugadinti  dar vieną atominį bloką“, – pažymėjo jis.

P. Kotinas pridūrė, kad dėl tokių okupantų veiksmų gali būti prarastas garo generatoriaus vamzdžių vientisumas, o tai, savaime suprantama, neatitinka saugaus atominės elektrinės bloko eksploatavimo taisyklių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(41)
(-33)

Komentarai ()

Susijusios žymos: