„Vedame derybas“. Tai bus tikras mega projektas. Ką „Rolls-Royce“ sugalvojo Ukrainoje  (1)

Žurnalistų teigimu, „Rolls-Royce“ Ukrainos anglimi kūrenamose elektrinėse gali įrengti savo mažus modulinius reaktorius, kurie vis dar yra nauja ir komerciškai nepatvirtinta technologija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Rolls-Royce“ derasi su DTEK dėl mažų atominių elektrinių statybos Ukrainoje. Visų pirma kalbama apie mažų modulinių reaktorių (SMR) kūrimą įrenginiuose, kuriuos šiuo metu eksploatuoja anglimi kūrenamos elektrinės, rašo „The Telegraph“.

Pranešama, kad „Rolls-Royce“ ir Ukrainos įmonė tiria galimybę iki aštuonių Ukrainos anglimi kūrenamų elektrinių paversti SMR. Dvi iš jų yra laikinai Rusijos okuputoje teritorijoje.

Pasak DTEK generalinio direktoriaus Maksymo Tymčenko, atsinaujinantys energijos šaltiniai leidžia padidinti šalies energetinio saugumo lygį, nes į atskiras jėgaines raketomis pataikyti sunkiau nei į dideles anglimi kūrenamas elektrines. Kartu jis pažymėjo, kad didžioji dalis elektros energijos taip pat turės būti gaunama iš atominių elektrinių.

„Mes bandome rasti būdą, kaip įdiegti šiuos SMR. Savo ruožtu turime pakankamai didelius anglimi kūrenamų elektrinių pajėgumus ir dėl jų pertvarkymo deramės su „Rolls-Royce“, – komentare žiniasklaidai sakė Timčenko.

 

Kaip pastebi žurnalistai, „Rolls-Royce“ SMR yra nauja ir komerciškai nepatvirtinta technologija. Jos kūrėja planuoja įgyvendinti SMR ne anksčiau kaip 2030 m. Tikimasi, kad Didžioji Britanija bus pirmoji šalis, kurioje atsiras tokia elektrinė.

„Rolls-Royce“ taip pat patvirtino informaciją apie derybas dėl SMR įrengimo Ukrainoje. Bendrovė pabrėžė, kad šių derybų detalės yra „komercinė paslaptis“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(32)
(1)
(31)

Komentarai (1)