Rusija nesugebėjo parduoti naftos pirkėjui. Neįtikėtina priežastis  ()

Rusijos žalios naftos tiekimas Indijai atidėtas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacija nesugebėjo parduoti naftos pirkėjui: nebuvo galimybės atidaryti banko sąskaitos.

Rusijos žalios naftos tiekimas Indijai atidėtas. „Indian Oil Corp“, didžiausia Indijos naftos perdirbimo įmonė, buvo priversta naudoti savo atsargas ir pirkti daugiau naftos iš Artimųjų Rytų.

Apie tai „Reuters“ pranešė du su šiuo klausimu susipažinę šaltiniai.

Indijos valstybinės naftos perdirbimo įmonės už prekybą nafta su Rusija moka Jungtinių Arabų Emyratų dirhamais, vyriausybei patarus nenaudoti Kinijos juanio, nors privačios naftos perdirbimo įmonės vis dar moka juaniais, nes trūksta alternatyvų.

„Sakhalin-1 LLC“ negalėjo atidaryti banko sąskaitos JAE, kad būtų galima priimti mokėjimus dirhamais, sakė šaltiniai, kurie atsisakė būti identifikuoti, nes neturi teisės bendrauti su žiniasklaida.

Nuo lapkričio pabaigos iki gruodžio „Indian Oil Corp“ turėjo gauti šešis „Sokol“ krovinius. Tai apima „NS Century“, kuriam praėjusį mėnesį buvo taikomos JAV sankcijos.

Remiantis duomenimis, šie kroviniai dabar daugiausia plaukia į Indiją ir Šri Lanką, o „NS Century“ keliauja į Singapūrą.

„Tiekėjas ketina tiekti žalią naftą. Tikiuosi, greitai bus rastas sprendimas“, – sakė vienas iš šaltinių.

 

Indijos naftos ministerija parlamento komitetui pranešė, kad valstybinės naftos bendrovės susiduria su problemomis, mokėdamos už Rusijos naftą, nes ne visi Indijos bankai gali apdoroti mokėjimus JAV doleriais.

Indijos naftos perdirbėjai perka Rusijos naftą pristatymo pagrindu, nes Vakarų sankcijos sukelia problemų dėl laivų susitarimų, draudimo ir mokėjimų. Praėjusiais metais Indija sukūrė mechanizmą, pagal kurį būtų galima atsiskaityti rupijomis už importą, įskaitant žalią naftą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(1)
(14)

Komentarai ()

Susijusios žymos: