„Reikalauja 1 000 000 000 $.“ Neįtikėtina atomazga. Rusija padavė į teismą  ()

Tai Rusijos atpildas už lenkų ieškinį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Gazprom“ iš Lenkijos įmonių reikalauja beveik milijardo dolerių.

Apie tai praneša „Bloomberg“.

Rusijos valstybinė dujų bendrovė „Gazprom“ iš Lenkijos įmonių „Europol Gaz“ ir „Orlen“ reikalauja 710 mln. USD ir 886 mln. zlotų (225 mln. USD).

Trečiadienį Rusijos verslo dienraštis „Vedomosti“ pranešė, kad Rusijos valstybinė dujų bendrovė „Gazprom“ pradėjo arbitražo procesą prieš Lenkijos bendroves „Europol Gaz“ ir „Orlen“. Ieškinys šioje byloje buvo pateiktas Sankt Peterburgo ir Leningrado srities arbitražo teismui. „Gazprom“ taip pat padavė į teismą „Ernst and Young Global Limited“ ir „Ernst and Young Corporate Finance“.

Neįtikėtina atomazga

[Pasaulinė premjera!] EU+kuponai. Aukščiausios klasės lazeriniai DLP vaizdo projektoriai (Video, „JMGO N1 Ultra 4K“, „JMGO N1 Pro 1080P“, „JMGO N1 1080P“)
5346

Pasaulinės premjeros pasiūlymai

Specialūs kuponai

Galioja tik iki 2024-03-11!

Iš EU - saugus ir greitas pristatymas

2 metų garantijos

Net trys modeliai skirtingiems poreikiams

Išsamiau

Tai Rusijos atpildas už lenkų ieškinį.

„Europol Gaz“, kurio didžiausias akcininkas yra „Orlen“, iš „Gazprom“ reikalauja daugiau nei 6,2 mlrd. zlotų (1,5 mlrd. USD) kompensacijos ir skolų grąžinimo. Šios bylos procesas vyksta Stokholmo arbitražo teisme.

Anot „Vedomosti“, pernai spalio pabaigoje Sankt Peterburgo arbitražo teismas įpareigojo „Europol Gaz“ sustabdyti šias procedūras ir paskyrė Lenkijos bendrovei 1,5 mlrd. JAV dolerių baudą už Rusijos įsakymo nevykdymą.

„Europol Gaz“ priklauso Jamalo dujotiekio atkarpa Lenkijoje. Iki praėjusių metų spalio „Gazprom“ valdė 48 proc. akcijų, o 52 proc. kontroliavo „Orlen“, iš kurių 48 proc. tiesiogiai, o 4 proc. per dujų prekybos įmonę.

 

 

2022 metų balandį „Gazprom“ sustabdė dujų tiekimą Lenkijai, taip pat Jamalo vamzdynu, tai pateisindama PGNiG atsisakymu mokėti už dujas rubliais. Dujų tranzitas į Vokietiją šiuo dujotiekiu buvo sustabdytas anksčiau, 2021 metų pabaigoje. 2022 metų gegužę „Gazprom“ paskelbė, kad nebenaudos Jamalo vamzdyno.

2023 m. spalį „Orlen“ pranešė apie savo ketinimą perimti „Europol Gaz“ ir gavo Konkurencijos ir vartotojų apsaugos tarnybos prezidento sutikimą tokiam sandoriui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(15)
(-12)

Komentarai ()