Fukušimos viduje. Pirmą kartą patekta į išsilydžiusio reaktoriaus vidų (Video)  ()

Praėjus 13 metų po nelaimės, mokslininkai pirmą kartą pažvelgė į atominės elektrinės vidų ir ištyrė, kaip atrodo branduolinis reaktorius su 880 tonų radioaktyvaus kuro.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Elektrinių operatorius „Tokyo Electric Power Company Holdings“ (TEPCO) paskelbė pirmąją filmuotą medžiagą, nufilmuotą Fukušimos atominėje elektrinėje praėjus 13 metų po nelaimės. Šis vaizdas yra pirmasis, darytas labiausiai nukentėjusioje reaktoriaus patalpoje, esančioje tiesiai po reaktoriaus šerdimi, praneša „Daily Mail“.

Pažymėtina, kad vietos valdžia ir mokslininkai jau seniai tikėjosi patekti į šią vietą, kad galėtų apžiūrėti reaktorių ir iš jo ištekėjusį branduolinį kurą.

[Vokietija] Kavos aparatas. Aukščiausios kokybės ir nuostabi kaina. Paskutiniai vienetai! („ZZUOM“)
3676

Puiki kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Išsamiau

Filmuotoje medžiagoje matyti iš įvairių vietų kabantys įvairių formų ir dydžių rudos spalvos objektai. Tačiau ekspertai negali nustatyti, ar tai išsilydęs kuras, ar įranga.

TEPCO pareigūnai naudojo robotus, kuriuose nebuvo įrengti radiacijos dozimetrai, nes jie turėjo išlikti lengvi ir manevringi. Yra žinoma, kad trijuose pažeistuose reaktoriuose liko apie 880 tonų labai radioaktyvaus išsilydžiusio branduolinio kuro. Šio tyrimo metu ekspertai bandė išsiaiškinti, kur jis yra ir kokios būklės. Tyrimas yra būtinas rengiant branduolinio kuro šalinimo ir elektrinės eksploatavimo nutraukimo planą.

 

Ekspertai pastebi, kad robotų kameros negalėjo užfiksuoti reaktoriaus šerdies dugno, iš dalies dėl tamsos. Vis dėlto mokslininkai mano, kad jų gauta informacija gali dar labiau padėti tiriant išsilydžiusias nuolaužas. Gauti duomenys yra labai svarbūs kuriant technologijas ir robotus siekiant pašalinti radioaktyvias nuolaužas.

 

Tuo pačiu metu mokslininkai pripažįsta, kad apie reaktorių vidų dar daug kas nežinoma. Manoma, kad vyriausybės 30–40 metų avarijos padarinių likvidavimo tikslas iš tikrųjų yra pernelyg optimistiškas. Šiuo metu sudėtingas elektrinės eksploatavimo nutraukimo procesas dėl techninių kliūčių ir duomenų trūkumo jau vilkinamas daugelį metų.

Fukušimos nelaimė tapo viena pražūtingiausių branduolinių nelaimių pasaulyje. Nelaimė įvyko 2011 m. kovą po 9 balų žemės drebėjimo prie rytinės Japonijos pakrantės – vieno stipriausių kada nors užfiksuotų Japonijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(0)
(21)

Komentarai ()