„Pažangiausia branduolinė technologija“. Ką stato Ukraina  ()

„Tai yra modernesnė ir saugesnė technologija nei tos, kurias šiuo metu eksploatuojame.“


Chmelnyckio atominė elektrinė
Chmelnyckio atominė elektrinė
© RLuts, CC BY 3.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Khnpp_2013_-_2.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos nacionalinė energetikos operatorė „Energoatom“ ir amerikiečių bendrovė „Westinghouse“ Vakarų Ukrainoje Chmelnyckio atominėje elektrinėje (AE) inicijavo dviejų naujų branduolinių reaktorių statybą, naudojant pažangią AP1000 technologiją, balandžio 15 dieną pranešė „Interfax-Ukraine“.

Chmelnyckio AE aikštelėje įvyko projekto pristatymo ceremonija, kurioje dalyvavo JAV ambasadorė Ukrainoje Bridget Brink ir Ukrainos energetikos ministras Germanas Galuščenko.

Einantis „Energoatom“ valdybos pirmininko pareigas Petro Kotinas apibūdino AP1000 kaip „III kartos reaktorių su unikaliomis, visiškai pasyviomis saugos sistemomis ir moduliniu dizainu“, pažymėdamas, kad pagal našumą ir veikimo lankstumą jis yra pirmaujantis pasaulyje. „Tai yra modernesnė ir saugesnė technologija nei tos, kurias šiuo metu eksploatuojame“, – pabrėžė P. Kotinas.

[Vokietija!] Už mažiausias kainas puikios kokybės „KKmoon“ lazeriniai nivelyrai: 16 linijų, 2 baterijos, pulteliai ir net APP - fantastiški daiktai remonto ir statybų darbams
2122 1

Mažiausia kaina!

Iš Vokietijos

Ribotas kiekis

Labai gausios pakuotės - papildomi priedai, laikikliai, stovai + 2 baterijos!

16 linijų, žalios spalvos 532nm lazeriai

Valdomi su mygtukais, pulteliu ir APP

Išsamiau

Patrickas Fragmanas, „Westinghouse Electric Company“ prezidentas ir generalinis direktorius, išreiškė pasididžiavimą dalyvaudamas energetikos sektoriaus „metų vestuvėse“. Jis pabrėžė technologinius AP1000 pranašumus, atkreipdamas dėmesį į jo kompaktišką dizainą, ekonomiškumą, taip pat ir sunkios įrangos parengtį, kuri pagreitins statybos procesą. „Dėka JAV vyriausybės pagalbos ir to, kad buvo pasirašyti pagrindiniai susitarimai, tai vyks dar greičiau“, – sakė P. Fragmanas.

 

AP1000 reaktorius sukurtas 60 metų eksploatacjai, tačiau tikėtina, kad jis veiks ilgiau, pridūrė P. Fragmanas.

„Ypatinga amerikietiškos AP 1000 technologijos savybė yra galimybė subalansuoti keletą reaktorių“, – sakė ministras G. Galuščenko.

„Šiandien priešas puola ir naikina Ukrainos energetikos sektoriaus balansavimo pajėgumus, todėl mums labai svarbu statyti manevrinius blokus.“

Kalbėdamas apie projekto finansavimo šaltinius, P. Kotinas teigė, kad bendrovė galėtų finansuoti jį savo lėšomis, nes gauna didelį pelną, tačiau didžioji jo dalis tenka padengti namų ūkių elektros tarifui.

 

„Pernai „Energoatom“ išleido 128 mlrd. grivinų (3,2 mlrd. USD) grynojo pelno ISO (nustatytiems specialiems įsipareigojimams – red.)“, – sakė „Energoatom“ vadovas.

„Jei įmonė bus atleista nuo ISO, turėsime 3 milijardus dolerių pelno, už kurį galėsime sukurti šį padalinį. Jei ne, turėsime imti paskolas.“

Vieno bloko statybos laikotarpis yra maždaug 4-5 metai, o jo kaina – apie 5 mlrd. dolerių.

„Energoatom“ ir „Westinghouse“ pasirašė memorandumą dėl penkių branduolinių reaktorių Ukrainoje statybos dar 2021 metų rugsėjį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(0)
(22)

Komentarai ()