„Tokamak Energy“ teigia, kad liko tik keli žingsniai link realios termobranduolinės energetikos (Video)  (2)

Termobranduolinė energetika yra energijos gamybos Šventasis Gralis, kuris nutiestų kelią į ateitį be anglies emisijų. Nesėkmingas milijardus dolerių kainavęs ITER projektas, skirtas pagaminti termobranduolinės energijos reaktorių, nuliūdino mokslininkus ir aplinkosaugininkus. Tačiau kai kurios mažos įmonės kaip „Tokamak Energy“ mano esančios arti paslapties įminimo slenksčio, skelbia „Reuters“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2015-12-09 „Tokamak Energy“ teigia, kad liko tik keli žingsniai link realios termobranduolinės energetikos (Video)  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Britų įmonės teigimu, reaktoriaus sferinė forma ir magnetai, pagaminti naudojant aukštos temperatūros superlaidininkus, leis jau po kelerių metų pasiekti 100 mln. laipsnių Celsijaus. Tai būtų septynis kartus didesnė temperatūra nei Saulės branduolyje – tokios temperatūros reikia norint pasiekti termobranduolinę sintezę.

„Mes dirbame šiek tiek kitaip nei tradicinė termobranduolinės energetikos įmonės ir tai leidžia mums išgauti didesnį plazmos spaudimą duotam magnetiniam laukui. Jos efektyvumo matas vadinamas beta ir naudojant šį pagerintą efektyvumą sukuriame mažesnį įrenginį“, – sakė Billas Huangas, „Tokamak“ vyresnysis inžinierius.

Termobranduolinės sintezės procesai vyksta žvaigždėse, kai lengvi atomų branduoliai, tokie kaip vandenilio, susijungia esant itin dideliam slėgiui ir šilumai.

Termobranduoline energetika domisi ir investuotojai, kurie išleidžia milijonus dolerių nedidelio masto termobranduolinės energetikos projektams dėl potencialiai milžiniškos investicijų grąžos.

„Tokamak Energy“ kuria trečiąjį reaktorių ir tikisi, kad penktos kartos reaktorius galės perduoti energiją į elektrines iki 2030 – ųjų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(21)
(1)
(20)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: