Raudonasis pavojus: kodėl upė Rusijoje staiga nusidažė kruvinai?  (2)

Todėl, kad eilinį kartą "sukraujavo" tokia Nadiežda. Nadiežda iš... Spėkite, kokio miesto?


Visi šio ciklo įrašai

  • 2016-09-08 Raudonasis pavojus: kodėl upė Rusijoje staiga nusidažė kruvinai?  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Savaime suprantama, pro Norilską. Krauju pasruvo Daldykano upė Krasnojarsko regione, netoli žymiojo Norilsko, garsėjančio ne tik tuo, jog tai – vienas šiauriausių pasaulio miestų, bet ir neįtikėtinu užterštumu.

Vietos gyventojai pasakoja, kad Daldykano vandenys tokia spalva nusidažo toli gražu ne pirmą kartą. Ne, dumblių žydėjimas čia niekuo dėtas. Tai tiesiog eilinis nuotėkis iš Nadieždinskij metalurgijos kombinato, kuris vietinių švelniai vadinamas Nadiežda (liet. – viltis).

Į upę vis sukraujuojanti Nadiežda, kurioje gryninamas nikelis, priklauso Rusijos metalurgijos milžinei Norilsk Nikel. Bendrovė linkusi abejoti savo kalte, tačiau leidiniui Syberian Times patvirtino, jog dėl visa ko patikrins savo įrenginius ir sistemas.

Norilsk Nikel atstovas spaudai nepatvirtino, kad įmonės teritorijoje įvyko avarinis teršalų nuotėkis, pasiekęs Daldykano upės vandenis. „Vis dėlto vykdomi intensyvūs aplinkosaugininkų stebėjimai, taip pat ir iš sraigtasparnių“, – sakė bendrovės atstovas.

Įmonė ne tik ėmė ieškoti nuotėkio, bet ir dėl visa ko pristabdė apsukas. Be to, bendrovė vietos naujienų agentūrai Tayga Info pateikė nuotrauką, kurioje upės vandenys įprastos spalvos, t. y., be kraujo raudonio. Tiesa, abejojama, ar fotografijoje įamžintas tinkamas upės fragmentas.

„Mūsų žiniomis, upės vanduo šiandien įprastos spalvos“, – teigiama bendrovės pranešime spaudai.

Ar tuo norėta pasakyti, kad įprasta Daldykano upės spalva yra kruvinai raudona?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(40)
(4)
(36)

Komentarai (2)