Ignalinos AE buvo tiesiog gigantiškas projektas: pirmasis Lietuvos energetikos ministras prof. Leonas Ašmantas pasakoja, kokie fantastiniai dalykai buvo planuojam ir kaip viską pakeitė Černobylis (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kiesza 2020-03-11 16:18
Būčiau dar palikęs kokiem 10 metų. Nes dabar apsoliuti energetinė priklausomybė..
AAA000 2020-03-11 19:13
ta Lietuvos priklausomybe nuo elektros importo yra dirbtine. nes tokie loxeliai, kaip tas ministras ir dabar sedi valdzioje ir galvoja apie planini valdyma. realiai viska galima sutvarkyt istatymiskai ir leist gamintis energija patiems tautieciams. kaip daro pvz skandinavai. jie neriboja elektros gamybos, kaip pas mus. ten kas nori - tas ir gamina. laisva rinka visiems. pas mus gamyba draudziama. neleidzia pardavinet. jau leidzia tik naudot saviem poreikiams. bet gamint - ne. nes ofsoriniai tarpininkai uzsilenktu ir puse partiju zlugtu ir taip su visokiais teisiniais kabinejimais. pvz Lubys norejo "Azota" kaip atskira gamintoja padaryt - nu tai uzlankste jo sitas iniciatyvas aplamai - cia net ne specialistas - jei vadovaujasi savokom "netikejau kad bus" vadinas jis sudinas kaip specialistas ir jo nuomone energetikos klausimais nieko verta. specialistai VISADA zino technologines galimybes. o vat buhalteriai - ne. buhalteriams terupi tik "optimizacija" - neziurint i pasekmes. cia ir forume tokiu yra nemazai prilinde ten kazkur energetikoj ir parazituoja... o cia buves atstovas tokiu - kur "buvo prie lovio" - bet nieko normalaus nenuveike - tik viska susyko su optimizavimais... AE cia palyginus gana normaliai uzdare - nu resurso dar kazkiek buvo - galimejo aisku kazkiek patemt. nu bet idiota derybininka nusiunte svarbiau kad uzdare sita nesamoninga gigantomanijos ir energetinio neatsakingumo paminkla. o tiems buvusiems ministreliams tai geriau sleptis su savo "nuomonemis". jei jau svest - tai AE uzdaryma tik. cia yra tautos pergale. AE uzdarymo verte manau ne mazesne uz pvz laimeta Zalgirio musi. tiesiog ta dauguma supras gal tik po kokiu 200-300 metu o tokie "specialisteliai" realiai tik prisimena kokia silta kede buvo auksto lygio poste. o dabar viska nostalgiskai varto pagal dabartine situacija. laidos vedejas irgi skystokas - galetu astresniu klausimu pametyt. dabar visa laida - mazdaug "skieskit ka norit - irasinejam ir mum neidomu"...
val.jan 2020-03-12 14:59
Vienas Griškevičius su savo klapčiukais džiaugėsi kad statoma IA. Tik pagalvokit tokį gražų unikalų gamtos kampelį Drukšių ežerą su teršti. Po to sekė Kruonis ko pasekoje Kauno marių vandens lygio svyravimai.