[Žinios trumpai] Xiaomi sukūrė revoliucinį prietaisą - iki šiol toks valdymas buvo įmanomas tik fantastikoje!  ()

Prietaisas fiksuoja žmogaus smegenų elektrinius signalus, o dirbtinis intelektas juos paverčia komandomis buitinei technikai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugpjūčio 2 dieną Kinijos įmonė „Xiaomi" pristatė elektroninį galvos apdangalą „MiGu", leidžiantį valdyti išmaniųjų namų įrenginius tiesiog minties galia. Išsamią informaciją pateikia „Gizmochina" svetainė.

Galvos juostos formos prietaisas aprūpintas trimis jutikliais, kurie nuskaito vartotojo smegenų veiklą. Dirbtinis intelektas matuoja elektrinių potencialų skirtumą ir sudaro vartotojo elektroencefalogramą (EEG), kad vėliau iššifruotų signalus ir paverstų juos programėlių komandomis. Žmonės sukuria skirtingas EEG bangų formas esant skirtingoms emocinėms būsenoms, o mašininis mokymasis padeda jas atpažinti nešiojant „MiGu".

Kinijos socialiniame tinkle „Weibo" kūrėjai parodė, kaip prie sistemos prijungtame išmaniajame telefone atvaizduojami elektroencefalografu išmatuoti smegenų bangų rodikliai. Ateityje „Xiaomi MiGu" planuojama prijungti prie išmaniųjų namų sistemos „ItHome" ir valdyti su ja susietą buitinę techniką. Be to, technologijos kūrėjai siūlo aprūpinti įrenginį nuovargio jutikliu ir naudoti jį vairuojant, kad būtų išvengta nelaimingų atsitikimų keliuose.

 

„Xiaomi" surengė jau trečiąjį internetinį kūrėjų forumą (hackathon), o įvairūs ekspertai pristatė naujų idėjų, kurios gali labai praversti ateityje. „MiGu Headband“ tapo pirmąją vietą laimėjusio projekto dalimi. Kol kas nežinoma, ar „Xiaomi" išleis išmaniąją juostą į komercinę rinką, tačiau įmonė į šią idėją atkreipė dėmesį ir laiko ją perspektyvia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(4)
(0)

Komentarai ()