"Lexus Slide" riedlentė be ratų: elektromagnetai ir skystas azotas (Video)  (3)

Akys jūsų neapgauna. Čia – tikrai veikiantis "Lexus" skraidlentės prototipas. "Atgal į ateitį" tikrovė – jau ne už kalnų. "Slide" – japoniška riedlentė be ratų, kurią su visu riedlentininku ore išlaiko elektromagnetai ir skystas azotas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2015-06-25 "Lexus Slide" riedlentė be ratų: elektromagnetai ir skystas azotas (Video)  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įspūdingoji "Lexus" skraidlentė jau pristatyta intriguojančiame vaizdo anonse, tačiau techninės šio įrenginio detalės kol kas neviešinamos. Reklaminiame vaizdo klipe riedlentininkas nulipa nuo įprastos riedlentės ir prieina prie baltą dūmelį leidžiančios ir ore kybančios skraidlentės. Ją ore išlaiko skystu azotu vėsinami elektros superlaidininkai ir nuolatiniai magnetai, tad dūmai yra ne kas kita, o skysto azoto garai. Tokijuje veikiančios bendrovės "Lexus" atstovai teigia, kad jų sukurta skraidlentė juda visiškai be trinties, kas iki šiol buvo laikoma neįmanomu dalyku, tačiau priduria, kad daugiau techninės informacijos artimiausią mėnesį nebus pateikiama. Neatskleidžiama ir kada galima tikėtis oficialaus skraidlentės pristatymo ar kiek tokia galėtų kainuoti. Atrodytų, jog tai – tik dar vienas įspūdingas rinkodaros triukas, tačiau "Slide" – tikras produktas. Kurio, tiesa, dar teks palūkėti. "Kiekvienas magnetinės levitacijos principu veikiantis įrenginys veikia tik virš specialaus magnetinio paviršiaus, o vaizdo klipe matoma skraidlentė kybo virš betono eilinėje riedlentininkų aikštelėje, - atkreipia dėmesį Gizmodo. – Be to, vaizdo siužete nerodoma, kaip kas nors tokia skraidlente laksto, nors "Lexus" pažadėjo netolimoje ateityje pademonstruoti daugiau vaizdo siužetų. Tad teks palūkėti."
Įdomi ir iškalbinga detalė: reklaminis "Lexus Slide" skraidlentės anonsas per parą "Youtube" peržiūrėtas daugiau kaip 2 mln. kartų.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(17)
(3)
(14)

Komentarai (3)