Štai kas būna, kai reikalo imasi inžinieriai: perfekcionizmo manija padėjo sukurti tokį sukutį, kokio nėra pavykę niekam kitam pasaulyje  ()

Perfekcionizmo manijos apsėstoje Japonijoje įsteigta bendrovė paskelbė, kad sukūrė tai, ko nepavyko niekam kitam visame pasaulyje – jie gamina sukučius, kurie yra visiškai neprilygstami, nes gali suktis ištisas 12 minučių, rašo „Business Insider“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daugumos sukučių (angl. fidget spinner), kurių mada tarsi gaisras per sausros nualintą mišką pradėjo plisti šių metų pavasarį, sukasi ne daugiau nei vos kelias minutes.

Tuo tarpu tiksliosios įrangos gamintojai NSK nusprendė išnaudoti savo patirtį gaminant kompiuteriuose ir kosminiuose palydovuose naudojamus guolius ir sukūrė tai, ką jie patys vadiną sukučių „Rolls Royce'u“.

Šis žaisliukas, kuris kai kurių specialistų yra vadinamas kaip streso ir įkyrių pasikartojančių judesių malšinimo priemone (kuri yra draudžiama daugelyje mokyklų dėl savo potencialo atitraukti vaikų dėmesį nuo mokomųjų dalykų) yra gaminamas iš centrinio guolio ir masyvios išorinės dalies bei turėtų lengvai suktis net ir nestipriai įsukus.

„Esame tikri, kad mūsų sukutis sukasi ilgiausiai“, – sakė bendrovės „NSK Micro Precision“ prezidentas Toshikazu Ishii.

O kad žodžiai nebūtų tušti, naujienų agentūros AFP biure Tokijuje buvo atliktas rato formos sukučio „Saturn Spinner“ bandymas – iš kelių bandymų jį pavyko įsukti taip, kad sukimasis truko net 13 minučių ir 35 sekundes.

Anot T. Ishii, jų gaminio paslaptis yra dizaine. Žaisliukas, pagamintas naujutėlaitėje gamykloje netoli Tokijo, yra pagamintas iš sunkaus bronzinio rėmo ir lengvo aliuminio guolio – tokiu būdu žaislui besisukant pasiekiama maksimali centrifugos galia.

Tiesa, jeigu „Rolls Royce“ yra toli gražu ne kiekvienam įperkamas automobilis, tai ir į šį išskirtinį sukutį daugelis paauglių galės pažiūrėti tik internete – jeigu daugelis įprastinių sukučių kainuoja nuo vieno iki kiek daugiau nei dešimties eurų (priklausomai nuo naudojamų medžiagų ir dizaino įmantrumo), tai NSK gaminys kišenę patuštins net 17 280 jenų (arti 134 eurų).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(21)
(9)
(12)

Komentarai ()