Originalios idėjos: riedučių kostiumas Buggy Rollin (Video)  (3)

Ar esate interneto platybėse aptikę filmukų apie keistus žmones, primenančius komiksų herojus ir sugebančius pakankamai įspūdingu greičiu važinėti su „riedučių kostiumais“? Jeigu ne, vadinasi turėsite progą susipažinti su originalia idėja, na o jei visgi matėte, tai bent jau trumpam papasakosime apie jos istoriją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai ką matote nuotraukoje, yra vadinama „Buggy Rollin“ kostiumu – dar 1995 metais jauno prancūzo Jean-Yves Blondeau užpatentuota „transporto priemonės“ idėja. Tai iš esmės specialus kostiumas su visose įmanomose vietose pritvirtintais ratukais – žodžiu, principas kaip ir riedučių, tik skirtumas tas, jog važiuoti galite stovėdami, gulėdami, keturpėsti ir bet kaip kitaip, kaip neša fantazija ir fizinės galimybės. O kad tai nėra labai lengvas „sportas“ nesunku suprasti vien jau iš to, jog visas valdymas ir įsibėgėjimas priklauso tiktai nuo jūsų pačių raumenų. Na, padėti gali nebent stati nuokalnė arba „draugiškas spyris“ starto metu.

Apskritai, tai ne tik įdomi idėja savo realizacijos prasme, tačiau ir istorija. Pasak išradimo autoriaus Jean-Yves Blondeau, šį kostiumą sukurti paskatino toli gražu ne komiksų skaitymas ar ekstremalaus sporto pomėgiai – pasirodo, dar būdamas studentu turėjo pasirinkti baigiamojo darbo temą. Jean-Yves nusprendė patyrinėti žmogaus svorio centro pokyčius judėjimo metu. Darbą jis sėkmingai apgynė, tačiau tuo savo tyrimų nebaigė ir nusprendė iškilusias idėjas išbandyti sukuriant „riedučių kostiumą“.

Sugalvota – padaryta. Tik štai visus jaunojo entuziasto planus sumaišė gyvenimiška „smulkmena“ – bandymai bandymams, o gyventi iš kažko tai reikia. Tad neilgai trukus jis sumąstė pabandyti parduoti tokius kostiumus. Tačiau keliaujant į prekybą neišvengiamai teko idėją patentuoti. Štai taip dienos šviesą oficialiai išvydo „Buggy Rollin“ vardas.

Tolimesnė istorijos dalis irgi nemažiau keista – nelabai aišku, ar išradimo autoriui prekyba nebuvo esminis dalykas, ar visgi išradimas nesulaukė pakankamai dėmesio, tačiau į rinką toks kostiumas plačiai nepaplito. Nors negalima sakyti, jog autorius nesistengė – jis gana greit suprato šou verslo subtilybes ir jo metu sukuriamos reklamos efektą, tad ėmė su savo kostiumu važinėti po įvairius renginukus ir buvo gana greit pastebėtas žurnalistų – tiek žurnalų, tiek ir įvairių televizijos programų. Po kelių metų savarankiškos „reklaminės“ kampanijos autorius viename interviu pasakojo, jog šioks toks susidomėjimas kostiumu yra, tačiau dabar jis masto apie galimybę „Buggy Rollin“ idėją pritaikyti komiksų arba kino filmų versle ir tuomet sėkme būtų ranka pasiekiama. Panašu, jog kol kas šios idėjos taip ir liko idėjomis.

Kokia bus kostiumo ateitis – prognozuoti sudėtinga, tačiau pati idėja nėra mirus. Tai galima spręsti kad ir iš pačio projekto svetainės – jos pirmoji versija atrodo ganėtinai nykiai, o štai vėliau sekęs atnaujinimas jau panašesnis į egzotiško produkto pristatymą. Na, o kaip kostiumas atrodo realybėje, galima išvysti štai šiame video intarpe.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: