Grynaveislis miesto žirgas! 260km viena įkrova ir geriausių pasaulyje gamintojų komponentai. Išbandėme ką tik pristatytą fantastišką el. dviratį (FOTO, Video, „Engwe P275 Pro“ apžvalga)  (1)

„Engwe P275 Pro“ - ką tik pristatytas naujausias pasaulyje garsios kompanijos el. dviratis. Ir esame vieni pirmųjų pasaulyje, kurie išbandėme šį įspūdingą modelį. Mūsų apžvalgoje detaliai, ką reikia žinoti apie šį šedevrą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

   
Rekordinė kaina!

„Engwe P275 Pro“ 

2199€ -300€ 2199€

1899€

Imu!

iš Lenkijos

premjeros pasiūlymas

nemokamai į Lietuvą pristatys per 5-9 d.d.

Visus mokesčius sutvarko pardavėjas

„Engwe P275 Pro“

Privalumai: 

  • pasaulinė naujiena;
  • labai greitas pristatymas į Lietuvą;
  • pilnas komplektas su metaliniais purvasaugiais ir bagažine;
  • visi reikalingi raktai, išsami instrukcija anglų kalba, lengvas surinkimas;
  • aukščiausia pagaminimo ir surinkimo kokybė, deimanto formos metalinis rėmas, idealios suvirinimo siūlės;
  • išimama „Samsung“ 36V 19,2Ah (691Wh) baterija, užrakinama (dviejų raktų komplektas), įkraunama per 7 val., IPX7;
  • vienu įkrovimu net 260 km;
  • palaikomi 5 pagalbiniai važiavimo režimai, kinta el. variklio galia, yra atskiras Push režimas;
  • galima važiuoti vien žmogaus jėga - labai patogu ir lengva minti pedalus;
  • variklis pagelbėja iki 25 km/h;
  • pirmasis kompanijos dviratis su „Bafang“ 3 greičių automatine pavarų dėže - įspūdingai sklandžiai perjungiamos pavaros ir palengvinamas važiavimas tiek vien kojų jėga, tiek ir su el. varikliu;
  • dviračio centre „Bafang“ 250W/65Nm el. variklis, idealus bet kokiu keliu, padeda lengvai įveikti įkalnes. Dirba stulbinamai tyliai ir sklandžiai;
  • JAV bendrovės „Gates Carbon Drive“, pasaulinės lyderės šiame segmente, anglies pluošto pavaros diržas, kuris valdo sukimo momentą daug geriau nei įprasta grandinė, todėl važiavimas tampa ramesnis, sklandesnis ir tylesnis;
  • pradūrimams atsparios garsiausio pasaulyje CST gamintojo 27,5 colių dydžio padangos, puikus sukibimas, gerai amortizuoja nedidelius kelio nelygumus;
  • „Tektro“ pasaulinio lygio dvigubi diskiniai stabdžiai;
  • LED ekranas, labai daug informacijos - net sudegintos kalorijos ir kadencas; šone yra USB-C jungtis, tad galima įkrauti telefoną; apačioje šviesos jautrumo daviklis;
  • Italijos gamintojų „Selle Royal“ balnelis ir reguliuojamo aukščio „Air“ strypas;
  • ryškios priekinės LED šviesos, galinis baterija maitinamas žibintas su keliais švietimo režimais;
  • 188 x 63 x 101 cm dydžio, sveria 27,6 kg, atlaiko 120 kg apkrovas, galima važinėti kiaurus metus, nuo -20 iki +60 laipsnių pagal Celsijų temperatūroje.

Trūkumai:

  • nepalaiko važiavimo vien elektra;
  • nėra amortizatorių;
  • nėra geriausias pasirinkimas važinėti miškingais keliais, šis modelis skirtas keliauti lygiais miesto ir užmiesčio keliais.

Kas yra „Engwe“ kompanija?

Besidomintys elektriniais dviračiais ir jų naujienomis tikrai bus girdėję šios kompanijos pavadinimą. Jų modelių galima įsigyti tiek Lietuvos parduotuvėse, tiek ir užsienio.

Trumpai kalbant, „Engwe“ kompanija įkurta 2014 metais. Jų pagrindinis dėmesys skiriamas aukštos kokybės elektriniams dviračiams už prieinamą kainą. Dabar per metus parduoda ne mažiau kaip 100 000 el. dviračių.

Orientuojasi į off-road tipo storų ratų el. dviračius. Pastaraisiais metais gamina ir įprastoms kelionėms pritaikytus. Surenkami dviračiai Kinijoje. Parduodami visame pasaulyje. Populiarūs JAV, taip pat Kanadoje. Europoje išskirstomi iš Lenkijos sandėlio. Turi atstovybes Europoje ir netgi Lietuvoje (Vilniuje) remonto centrą.

Suteikiamos pinigų grąžinimo ir el. dviračiams garantijos. Nuolat dirbantis ir greitai reaguojantis klientų aptarnavimo skyrius, kuris ir atsako bei išsprendžia bet kokį klausimą.

„Engwe P275 Pro“ - naujausias kompanijos el. dviratis, kokio dar nebuvo

Pristatymas, pakuotės turinys, surinkimas

Ir štai į mano rankas pakliuvo pats naujausias jų modelis - „Engwe P275 Pro“.

Jį gamintojas iš Lenkijos sandėlio pristatė vos per keletą dienų. Kurjeris atvežė tiesiai prie namų durų. Viskas labai tvarkingai supakuota ir kaip galite matyti iš žemiau pateiktų nuotraukų, su gausa apsaugų.

Beje, paspaudę ant bet kurios nuotraukos - galite priartinti vaizdą ir detaliau apžiūrėti jus dominančias detales.

Tad pakuotėje gavau visas reikalingas detales ir įrankius. Belieka tik išsipakuoti, patogiai pasiruošti dviračio surinkimo vietą ir pradėti darbus.

Pažymiu, pridėta išsami instrukcija anglų kalba, yra ir paveikslėliai. Nurodyti esminiai surinkimo momentai, net kur ir kaip naudoti raktus, tad dviračio surinkimo procesas yra pakankamai paprastas, net jei tai jums bus pirmas kartas. O jei tą esate darę, tai čia tada bus vienas juokas.

Puiku yra tai, kad gamintojas atsiunčia pilnavertį komplektą - su metaliniais purvasaugiais ir metaline bagažine. Tad nieko pirkti atskirai nereikės, kas sutaupo laiko ir pinigų. Tokie kokybiški aksesuarai neretai kainuoja ganėtinai nepigiai.

„Samsung“ originali baterija - vienu įkrovimu iki 260 km

Pakuotėje yra ir du raktai, skirti atrakinti baterijai ir ją išimti iš dviračio. Ją galite įkrauti tiek prie rozetės gabendami visą dviratį, tiek patogiai išėmę bateriją.

Tad kol surinkinėjau dviratį, pajungiau bateriją krautis. Pilnai įkrovus įkroviklio indikatorius iš raudonos spalvos pakinta į žalios spalvos.

Kokybiškas įkroviklis, nes per visą įkrovimo laiką išlieka vėsus, neskleidžia kokių keistų garsų ar kvapų. Kokybiškai pagamintas.

Kaip ir pati „Samsung“, Pietų Korėjos technologijų milžinės, žinomos visame pasaulyje, 36V 19,2Ah (691Wh), ličio jonų tipo baterija.

Jį įkraunama per maždaug 7 val., IPX6 reitingas, tad galite drąsiai važinėtis ir lietui lyjant.

Gamintojas nurodo, kad vienu įkrovimu, pasirinkus Eco režimą, galima nuvažiuoti 260 km. Skamba įspūdingai. O kaip yra? Paliksiu šiek tiek intrigos ir apie tai tekste kiek vėliau. :)

„Selle Royal“ balnelis ir reguliuojamo aukščio „Air“ strypas

„Engwe P275 Pro“ yra tas dviratis, kuriame, tiesiogine to žodžio prasme, kiekvienas smulkiausias komponentas yra iš aukščiausios kategorijos.

Štai ir tas pats balnelis ir reguliuojamo aukščio strypas, kas šiuo dviračiu leidžia patogiai važiuoti ir tiems, kurie yra daugiau kaip 2 metrų aukščio.

„Selle Royal“ yra įmonė iš Vičencos (Italija), kurią 1956 m. įkūrė Riccardo Bigolin, gaminanti dviračių balnelius. Per eilę metų kompanija užpatentavo ne vieną naują atradimą.

Štai dešimtajame dešimtmetyje sukūrė ir užpatentavo revoliucinę „minkštą kietą“ medžiagą, pavadintą Royalgel. Teigiama, kad tai yra vienintelis balno pagrindas, kuris nesensta, nesukietėja ir nemigruoja, todėl užtikrina neprilygstamą komfortą ir ilgaamžiškumą.

2010 m. įsigijus Kinijos „Justek“, „Selle Royal Spa“ buvo paskelbta didžiausia pasaulyje dviračių balnelių gamintoja.

Ir net jei jums asmeniškai netiks toks originalus ir bent 100 eurų kainuojantis garsios kompanijos balnelis, bet kada galite įsigyti kitokį ir jį čia prisitvirtinti.

Prie to balnelio pritvirtinamas ir pakuotėje esantis galinis žibintas, maitinamas sagos formos baterija. Toks įprastas galinis žibintas, nieko įmantraus, savo funkciją užtikrina su keliais švietimo pasirinkimais ir to gana.

Norėdami išsitraukti dviračio bateriją, tą balnelį pakelkite į viršų, kad atsirastų laisvos vietos, ir tada pasinaudoję raktu atsirakinsite bateriją ir ją ištrauksite.

Užsiminiau, kad yra du raktai, tai rekomenduoju vieną jų pasidėti į saugią atskirą vietą, kad netyčia pirmąjį raktą pametę, turėtumėte atsarginį.

„Engwe P275 Pro“ valdymas, ekranėlis ir kt. įdomybės

Dviračio vairas platus, labai tvirtas, rankenos grublėtos, kad būtų geresnis sukibimas. Viskas savo vietose ir užtektinai laisvumo laidams. Pigiuose dviračiuose su tuo būna problemų.

Taip, žiūrite į žemiau pateiktas foto ir dalis jūsų sakysite: „ei, juk vairą kreivai prisukai“. Ne kreivai, o taip, kaip man yra patogu. Žinau, kad gal daliai atrodo keistai, bet kai važiuoju ilgą laiką ir tie delnai 90 laipsnių kampu užlaužti, nes reikia ir su stabdžiais dirbti, tai jokio malonumo.

Tad man taip asmeniškai yra geriau ir tą darau su visais dviračiais :) Patys susirinksite savo dviratį, tam yra raktai, kokybiški varžtai, tai ir pasidarysite kaip JUMS YRA PATOGU. Juk tai ir svarbiausia, o nes ką pagalvos.

Skambutis metalinis. Šalia jo vietos rasite ir pritvirtinti laikiklį telefonui. Tą jau reikės įsigyti atskirai.

Dešinėje pusėje yra ryškus ir informatyvus ekranėlis bei valdiklis, su trimis mygtukais.

Labai ryškus ir informatyvus LED ekranas. Pasirinkti važiavimo režimai, skirtingos raidelės ir spalvos, galima matyti nuvažiuotą atstumą, maks. ir vidutinį greičius, baterijos likutį, kadencą, net sudegintas kalorijas ir kt.

Kadenco daviklis (minimo dažnio jutiklis) - tai jūsų nedidelis aptakus prietaisas minimo duomenims išmatuoti. Belaidė technologija perduoda duomenis į valdymo-informacinį ekranėlį ir ten galite peržiūrėti duomenis.

Šone yra USB-C įkrovimo jungtis. Tad galima prijungti telefoną ir įkrauti jo bateriją. Jei telefonas irgi turi USB-C jungtį, tai tada reikės laido, kurio abiejuose galuose yra USB-C jungtys. Turiu tokį. Prijungiau telefoną. Įkrovimas vyksta. Puikus dalykas. Tereikia telefono laikiklio, jį pritvirtinti prie vairo rėmo ir taip galėsite įsijungę žemėlapius keliauti daugybę kilometrų, nes energijos užteks daugybei valandų.

Dar vienas įdomus dalykas, tai apačioje esantis apšviestumo jutiklis. Nors ryškias priekines šviesas galite bet kada įjungti/išjungti, tačiau sutemus, šis jutiklis tą užfiksuoja ir automatiškai įjungia priekines šviesas. Išbandyti praktiškai, tikrai veikia. Smagus dalykėlis.

Kaip galima važiuoti dviračiu?

0 - nulinė padėtis. Elektros variklis nesidarbuoja, 100 proc. teks naudoti savo kojų jėgą. Galima tada ir visai neįjungti ekrano ir variklio, tiesiog važiuoti kaip įprastu dviračiu, nebent kelionės metu norėsite keisti tuos režimus.

Yra 5 padėtis, nuo 1-os iki 5-os: Eco, Tour, Sport, Sport+, Boost.

Kuo pasirinkta aukštesnė, tuo daugiau pagelbėja variklis.

Dar yra Push pagalbinis režimas. Tokiu atveju dviratis pats važiuoja apie 3 km/h greičiu. Tai čia toks variantas tinka jei pakliūsite tarp didelės minios, nebus kaip važiuoti greičiau, o ir dviračio stumtis nesinori. Nežinau, asmeniškai, aš jį naudojau, greičiausiai, pirmą ir paskutinį kartą gyvenime. Kam nors iš jūsų jis gal ir bus naudingas.

Pats įprastai važinėjuosi ten, kur tų žmonių susibūrimų būna mažai arba sugebu važiuoti ir savo kojų jėga taip, kad būtų man patogu ir aplinkiniams saugu.

Trūkumas tas, kad čia nėra galimybės važiuoti vien elektra. Ir su Boost režimu vis tiek reikės minti pedalus, nors tą daryti ir labai lengva.

Kruizo režimo irgi nėra.

Kiek galima nuvažiuoti vienu įkrovimu?

Viskas priklauso nuo svorio, oro sąlygų, kelio dangos ir visų kitų bla bla bla, apie kuriuos puikiai žinote. 

Taigi, esu 183 cm, važinėjausi dar kai net Kaune buvo šiek tiek sniego, lengvas šaltukas, su visa apranga buvo apie 85 kg apkrova dviračiui, daugiausiai važiavau dviračių keliais, buvo įvairūs važiavimo režimų bandymai, vien savo jėga, su el. variklio pagalba, tad nuvažiavus 17 km iš 100 proc. baterijos liko 94 proc. Kosmosas!

Čia net viršysiu tuos gamintojo deklaruojamus 260 km vienu įkrovimu. Ir didžiąją kelio dalį važiavau pasirinkęs Boost režimą, kuris duoda daugiausiai variklio galios, tad ir naudoja energijos. Ir kelionės metu teko įveikti porą rimtesnių kalnų. Įspūdinga.

 

O kaip stabdžiai? „Tektro“ - pasaulinio lygio gaminys

„Engwe P275 Pro“ ir čia žiba. Sudėti vieni geriausių stabdžių rinkoje. Surinkus dviratį tereikėjo truputį priekinius pareguliuoti ir viskas. Darbuojasi dvigubi diskiniai stabdžiai nepriekaištingai.

„Tektro Technology Corporation“ yra du prekių ženklai – „Tektro“ ir „TRP“.

„Tektro“ dėmesys orientuotas į vidutinio ir pradinio lygio konkurencingus produktus, atitinkančius rinkos poreikius. Produktų kategorija, įskaitant MTB, plento, e-dviračius ir krovininius dviračius. Dėl stabilios ir pastovios kokybės „Tektro“ gaminiai pasižymi dideliu patvarumu ir patikimumu. 

Be stabdžių sistemos, 2022 m. „Tektro“ taip pat pristatė savo pirmąjį ED9 pavaros komponentą.

Kompanija turi daugiau nei 35 metų patirtį gaminant aukščiausios kokybės dviračių komponentus šiame pramonės segmente. Nuolatinė plėtra, galybė tarptautinių apdovanojimų ir rinkos ekspertų įvertinimai už kokybę. Trys pasauliniai biurai JAV, Vokietijoje, Taichung City (Taivanas) ir trys gamyklos Changhua City (Taivanas), Huizhou ir Wuxi (Kinija).

O kaip bendra pagaminimo kokybė, tvirtumas, ratai?

Ir iš mano pateiktų gausos nuotraukų bei vaizdo įrašo galite aiškiai matyti, kad čia yra aukščiausia pagaminimo ir surinkimo kokybė.

Pilnai aliuminio rėmas. Deimanto formos. Net purvasaugiai iš metalo. Taip pat ir dviračio bagažinė. Gamintojas nurodo, kad dviratis atlaiko 120 kg apkrovas, bet galiu drąsiai tvirtinti, kad ir su 150 kg jis susitvarkys kuo puikiausiai.

188 x 63 x 101 cm dydžio, sveria 27,6 kg, galima važinėti kiaurus metus, nuo -20 iki +60 laipsnių pagal Celsijų temperatūroje. Aukščiausios kokybės gaminys.

Čia tik verta pažymėti, kad „Engwe P275 Pro“ yra pritaikyta važinėtis lygiais keliais. Tai tikrai nėra off-road tipo modelis, nėra kalnų dviratis, kadangi čia trūksta amortizatorių.

„Engwe P275 Pro“ skirtas patogioms ir lengvoms kelionėms po miestą, lygiais užmiesčio keliais. Važinėtis kokiais medžių šakų išvagotais miško keliukais su šiuo dviračiu būtų kvaila mintis.

Minkštumo kelionėmis prideda aptartas „Selle Royal“ balnelis ir pradūrimams atsparios CST 27,5 colių dydžio padangos, puikus sukibimas, gerai amortizuoja nedidelius kelio nelygumus.

Cheng Shin Tire yra didžiausias dviračių ir motociklų padangų gamintojas pasaulyje, kuriame dirba daugiau nei 25 000 žmonių, taip pat siūlo ir daugelio kitų kategorijų gaminius. 

CST produktai, platinami daugiau nei 150 šalių, apima dviračių, motociklų, visureigių, automobilių, sunkvežimių, šakinių krautuvų, žemės ūkio ir vejos bei sodo įrangos padangas ir kameras. 

Siamene (Kinija) esanti CST gali pasigirti pasaulinio lygio gamybos įranga, naujoviškomis technologijomis ir daug dėmesio skiriant kokybei, pristatymui ir klientų pasitenkinimui. CST laikosi griežčiausių tarptautinių standartų.

„Engwe P275 Pro“ - pirmasis dviratis su tokia automatine pavarų sistema. el. varikliu dviračio centre ir „Gates Carbon Drive“

O dabar pereikime prie to, kas mane labai nustebino.

Jau iki šiol aptarti dalykai yra iš aukščiausios kategorijos, bet pavarų sistema su varikliu, tie techniniai sprendimai, yra kažkas išties unikalaus.

„Engwe P275 Pro“ yra pirmasis kompanijos dviratis su „Bafang“ 3 greičių automatine pavarų dėže.

Pavaros automatiškai perjungiamos į aukštesnį lygį, padedant greičiau važiuoti, kai spaudžiate pedalus greičiau, ir perjungiant į žemesnes pavaras, kai pedalus spaudžiate lėčiau. Visas valdymas automatiškai vyksta per sukimo momento jutiklį, kuris ir registruoja važiuojančio dviračiu naudojamą jėgą. Tai vyksta ir tuo metu, kai visiškai nenaudojate el. variklio energijos.

Toks techninis sprendimas įgalina žymiai dinamiškesnį ir preciziškai tikslesnį bei sklandesnį veikimą, nei konkurentų atvejais.

Dviračio centre gamintojas įmontavo „Bafang“ 250W/65Nm el. variklį. Dar vienas neįprastas, bet tikrai pasiteisinęs sprendimas - idealus bet kokiu keliu, padeda lengvai įveikti įkalnes. Dirba stulbinamai tyliai ir sklandžiai.

Toliau turime JAV bendrovės „Gates Carbon Drive“, pasaulinės lyderės šiame segmente, anglies pluošto pavaros diržas - aukščiausia klasė (Lietuvoje tokie kainuoja nuo 130 eurų). Pranoksta ir ISO standartus. Anglies pluoštas turi neįtikėtiną stiprumo ir svorio santykį, todėl tokie diržai yra tokie pat stiprūs kaip plienas, bet sveria tik dalį jo svorio.

Toks diržas yra be rūdžių ir tepalų, todėl jis netepa jūsų rankų ar drabužių. Dar svarbiau, kad „Gates“ diržas valdo sukimo momentą daug geriau nei įprasta grandinė, todėl jūsų važiavimas tampa ramesnis, sklandesnis ir tylesnis.

Tad visą tai sudėjus ir gauname tą nuostabiai sklandžią ir malonią važiavimo patirtį.

Pavaros automatiškai persijungia ir tai vyksta taip sklandžiai, kad net nesijaučia. Jokių pašalinių garsų. Variklio darbo išvis nesigirdi. Tiesiog, nuostabu.

Kaip jau galėjote suprasti, gamintojas tiesiog surinko geriausią, kas yra rinkoje ir padarė įspūdingai gerą elektrinį dviratį. Kiekviena detalė, iki pačių smulkiausių, apgalvota ir išbaigta kone iki tobulumo.

Kokie asmeniniai įspūdžiai išbandžius „Engwe P275 Pro“? Kam jis tinka, o kam nelabai?

Jei teksto neskaitėte ir iškart peršokote prie išvadų, tai rekomenduoju tekstą paskaityti, visko išvadose nesudėliosiu :D

O tiems, kurie tekstą skaitė, tai kaip jau ir yra aiški mano pozicija, tad belieka sudėlioti akcentus ir kelis svarbius momentus, kurių dar nepaminėjau.

„Engwe P275 Pro“ - pagaminimo ir surinkimo kokybė nepriekaištinga. Garsiausių ir pasaulyje lyderiaujančių komponentų gamintojų detalės yra šiame el. dviratyje. Tad klausimų dėl to nekyla.

Važiavimo malonumas yra didžiulis ir baterija atlaikys tuos beprotiškus 260 km vienu įkrovimu.

Ties čia noriu pabrėžti, kad el. dviratis nepalaiko važiavimo vien elektra, kas daliai jūsų gali būti minusas. Ir prie maksimalaus Boost režimo, kai dirba variklis maksimaliai, vis tiek reikės minti pedalus, nors ir tą daryti bus lengva.

„Engwe P275 Pro“ užtikrina iki 25 km/h greitį. Čia iki tokio greičio padeda variklis. Dėka „Bafang“ 3 greičių automatinės pavarų dėžės vien kojų jėga lengvai pasieksite ir didesnį greitį.

„Engwe P275 Pro“ geriausiai tinka važinėtis lygiais miesto ir užmiesčio keliais. Važiuoti specialiai įrengtais dviračių takais yra tikras malonumas. Įveikti dešimtis kilometrų su šiuo el. dviračiu yra grynas juokas.

Kitas reikalas, jei sugalvosite su „Engwe P275 Pro“ važinėtis duobėtais, nelygiais ar medžių šaknų išvagotais keliais. Amortizatorių čia nėra, tad nepavyks išvengti gana rimto kratymo. „Engwe P275 Pro“ tikrai nėra off-road tipo el. dviratis, tai miesto, lygių kelių žvėris.

„Engwe P275 Pro“ yra 188 x 63 x 101 cm dydžio, sveria 25,3 kg, galima važinėti kiaurus metus, nuo -20 iki +60 laipsnių pagal Celsijų temperatūroje.

Pagal išmatavimus ir svorį galite suprasti, kad tai yra vyriškas modelis. Būdamas 183 cm ūgio ir 85 kg svorio ant jo jaučiuosi puikiai. Drąsiai dviratis atlaikys ir iki 150 kg apkrovas. Gali juo važinėtis ir virš 2 metrų ūgio žmogus.

Jaunimui, smulkesnio sudėjimo vyrukams ir merginoms, šis modelis tiesiog gali būti per didelis ir sunkus.

Galutinai apibendrinus, „Engwe P275 Pro“ el. dviratį labai rekomenduoju. Įvertinus, kas jame sudėta, kaip viskas pagaminta, kokie kokybiški komponentai, kaip sklandžiai veikia, tai čia yra nepriekaištingas elektrinis dviratis.

Kai jis atkeliaus į Lietuvos parduotuves, tai be 2500-3000 eurų jo tikrai neįsigysite. Tad dabar taikoma gamintojo anonso akcija yra ko gero vienintelis toks kartas, kai galima „Engwe P275 Pro“ įsigyti taip pigiai.




 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(19)
(8)
(11)

Komentarai (1)