Erzina ant ausų nuolat sėdinčios ausinės? Išbandykite šias - jos groja per jūsų kaulus  (4)

Visi darbai geriau atliekami su muzika. Kai vieniems ji padeda atsipalaiduoti, kitiems ji leidžia susikaupti. Dėl to įvairios ausinės, muzikos grotuvai ir panašūs priedai yra labai populiarūs. Tačiau ar žinojote, kad ne visos ausinės taip vadinamos pelnytai? Egzistuoja technologija, kuri muziką leidžia ne per ausis, o per žmogaus kaukolės kaulus. Tokios ausinės turi stiprių privalumų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įprastos ausinės turi labai didelį trūkumą - jos taip gerai atskiria nuo išorinio pasaulio, kad žmonės tarsi atsijungia. Kai kuriais atvejais tai yra pavojinga, o kai kuriais - tiesiog nepatogu. Jis taip pat kenkia ausims - leisti muziką tiesiai į ausis nėra gerai, o ir pačios ausinės skatina sieros kaupimąsi. Galiausiai, žmonės it apsėsti ieško geriausio garso, aukščiausios kokybės ir išvaizdos.

Tuo tarpu muziką per žmogaus kaukolę leidžiančios ausinės yra visiškai kitokios. Jos netiks tiems, kurie nori visiškai atsiriboti nuo išorinio pasaulio, tačiau pravers bėgiojant mieste. Jos yra atsparios prakaitui ir tvirtai laikosi ant galvos. Garsiakalbiai laikosi priešais ausis, o ne jų viduje, tačiau muziką žmogus girdi puikiai.

Iš tikrųjų, nors technologija atrodo labai keista, šias ausines žmonės mėgsta ne tik dėl to, kad jos neizoliuoja naudotojo nuo išorinio pasaulio. Girdima švari, raiški muzika, o pačios ausinės yra labai mažos ir lengvos. Dažniausiai jos yra belaidės, kad būtų galima pasiekti maksimalų komforto lygį.

Tokias ausines naudojančių žmonių teigimu, jos yra itin patogios ir puikiai tinka sportui. Su jomis galima bėgioti, žaisti krepšinį, futbolą, o jos nekrenta nuo galvos. Atkuriamo garso kokybė taip pat labai įdomi. Naudotojas ne tik girdi labai ryškią muziką be jokių trikdžių, bet ir jaučia ją taip, kaip negalėtų pajusti su įprastomis ausinėmis. Jaučiama vibracija, kuri keičiasi priklausomai nuo grojamų tonų dažnio. Aplinkiniai muzikos negirdi, kad ir kaip garsiai žmogus jos klausytųsi. Ir, žinoma, nesvarbu, ar aplinkoje yra daug triukšmo - muzika vis tiek bus aiškiai girdima.

Atsiliepimus rašantys žmonės teigia, kad tokios ausinės muziką tarsi patalpina tiesiai į galvą ir veikia panašiai kaip didelės ir brangios ausinės. Visgi, jos tokios nėra - per žmogaus kaulus muziką leidžiančios ausinės yra mažos, patogios ir gana pigios. Štai „Blog.Fish Musiko2“ yra vienos iš populiariausių belaidžių šio tipo ausinių. Su vienu įkrovimu jos muziką gali leisti net 6 valandas, ant jų yra mygtukai dainų perjungimui, o aukštos kokybės mikrofonas leis negriebti telefono net kai kas nors paskambins. Šios ausinės kainuoja apie 35 eurus.

Ši technologija nėra visiškai nauja, tačiau populiarumą renkasi pamažu. Galbūt jos ir negali pakeisti didelių audiofilų pamėgtų ausinių, bet jų patogumas ir unikalus muzikos atkūrimo būdas tikrai žavi ne vieną. Arba bent jau vilioja išbandyti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(17)
(4)
(13)

Komentarai (4)