Kuo hibridinės „Xiaomi Mi IV“ ausinės tokios geros? Pagrindiniai privalumai ir trūkumai, kurie aprašomi daugelyje apžvalgų (Video)  (2)

„Xiaomi“ garsėja savo gaminama garso technika. Ypač patraukliai atrodo „Xiaomi“ ausinės, kurios pasižymi pažangiomis garso atkūrimo technologijomis, aukšta gaminio kokybe bei nepralenkiama kaina. Pavyzdžiui, „Mi IV“ ausinės su hibridiniais garsiakalbiais yra labai populiarios ir visuotinai giriamos praktiškai visose apžvalgose, bet už ką? Kuo jos tokios geros? Kokius esminius jų privalumus ir trūkumus pastebi technologijų žurnalistai ir šių ausinių nešiotojai?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip jau minėta, „Xiaomi Mi IV“ ausinės turi hibridinius garsiakalbius - juose sujungiamos dviejų rūšių garsiakalbių technologijos. Šis derinys padeda kokybiškai atkurti ir aukšto, ir žemo dažnio garsus. Rezultatas - „Mi IV“ ausinės yra kompaktiškos, tačiau atkuria itin aukštos kokybės garsą. Tačiau apie tai jau rašėme. O kokias detales pastebi apžvalgas rašantys žurnalistai ir patys ausinių naudotojai?

Privalumai

Visų pirma svarbu paminėti, kad „Xiaomi Mi IV“ ausinės yra itin dažnai minimos pigių ausinių topuose - jos čia užima vieną iš pirmųjų vietų.

Tokį aukštą vertinimą visų pirma užtikrina nepriekaištinga gaminio kokybė. „Xiaomi Mi IV“ ausinės turi sustiprintą, pintų gijų laidą, kuris yra labai tvirtas - šioje kainos kategorijoje geresnio laido tikrai nerasite.

Visos kitos detalės, kurios atrodo metalinės, iš tikrųjų ir yra metalinės, todėl ausinės nėra pačios lengviausios. Pagaminti tokios aukštos kokybės metalinį ausinių korpusą nėra lengva - tam „Xiaomi“ naudoja net 20 žingsnių procesą CNC staklėse.

Tuo pačiu naudotojai pastebi, kad tinkamo dydžio antgalis yra neįtikėtinai svarbus - su netinkamais antgaliais dalis garso nėra nukreipiama į ausies kanalą, o ir pačios ausinės ne taip tvirtai laikosi ausyje. Ir čia „Xiaomi“ vėl gauna pagyrimą iš apžvalgininkų - pakuotėje yra net trys poros antgalių, todėl pasirinkti tinkamą dydį tikrai įmanoma.

O kaip dėl atkuriamo garso? Kaip minėta, vidutiniai tonai grojami silpniau. Tačiau ekspertai teigia, kad atkuriamo garso kokybe „Xiaomi Mi IV“ ausinės nenusileidžia ir triskart brangesniems gaminiams.

Žinoma, tai mažos ir į ausis kišamos ausinės, tad garsas savaime nėra idealus. Netolygus atkuriamo garso diapazonas yra dažna į ausis dedamų ausinių problema - dažniausiai jos stipriau groja arba žemus, arba aukštus tonus. Tačiau hibridinė „Xiaomi Mi IV“ ausinių technologija šiuo atžvilgiu atneša šį tą naujo - garsas yra švelnus, šiltas, su aiškiais žemų dažnių akcentais. Tad nors pagal kokybę su ant ausų dedamomis ausinėmis jos nekonkuruoja, bet savo klasėje tiesiog neturi lygių.

Kitas dažnai minimas dalykas - „Xiaomi Mi IV“ ausinės yra  ne tik tvirtos, bet ir labai patogios. Jos puikiai gula ausyje, jei pasirenkate tinkamo dydžio antgalius. Dalis apžvalgų pastebi, jog jos taip pat ant laido turi labai funkcionalius mygtukus, kuriais galima pagarsinti muziką, pakelti ragelį ar baigti pokalbį. Nors mygtukai dabar atrodo savaime suprantami, kai kurios brangesnės ausinės jų tiesiog neturi. 

„Xiaomi Mi IV“ ausinės taip pat turi ir aukštos kokybės mikrofoną, tad gali tarnauti kaip laisvų rankų įranga.

Trūkumai

Tačiau tai nereiškia, kad tai visapusiškai idealus produktas. Kaip ir visi kiti,  turi jis ir trūkumų. Su inovatyvia hibridinių garsiakalbių technologija konkuruoti sunku, tačiau vienas trūkumas visgi yra pastebimas - jos silpniau groja vidutinius tonus. Kitas dažnai pastebimas trūkumas - pakuotėje nėra patogaus dėklo, todėl ausinės būtinai bus sumazgytos kišenėje.

Tiek naudotojai, tiek technologijų žurnalistai pastebi, kad jos puikiai bendrauja su „Android“ operacinę sistemą naudojančiais įrenginiais, o štai „iOS“ mėgėjai gali susidurti su problemomis.

Išvados

Bet kuriuo atveju, hibridinės „Xiaomi Mi IV“ ausinės yra vienos geriausių savo kainos kategorijoje. Tvirtas pintas laidas, stipriai grojami žemi ir aukšti dažniais, patogus ir ilgaamžis dizainas daugeliui atperka trūkumus, kurie buvo pastebėti. Tik aišku, nesitikėkite iš „Xiaomi Mi IV“ tokios pat kokybės garso, kaip iš profesionalių ant ausų dedamų didelių ausinių - tai visai kitas ausinių segmentas. 

Jeigu susidomėsite ausinių įsigijimu, galima rinktis tarp solidžios sidabrinės ar ryškios auksinės spalvos. Šiuo metu Kinijoje joms taikoma nuolaida, todėl „Xiaomi Mi IV“ ausinės kainuoja €14,60.

Hibridinių „Xiaomi Mi IV“ ausinių apžvalga video siužete

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(7)
(5)
(2)

Komentarai (2)