10 produktų, kuriuos lietuviai dažniausiai pirko Kinijoje (2017 m. I ketvirtis)  (1)

Kinijos turgelio rubrika jau tapo nuolatine technologijos.lt turinio dalimi - joje aprašomi kinų gaminiai ne tik įdomūs pažintine prasme, bet ir naudingi praktine prasme. Paprašėme iš kinų statistikos, kokius gi produktus technologijos.lt lankytojai pirko dažniausiai. Sulaukėme dešimtuko, kurį ir pateikiame žemiau.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2017-04-20 10 produktų, kuriuos lietuviai dažniausiai pirko Kinijoje (2017 m. I ketvirtis)  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lengva pastebėti, jog visi perkamiausi produktai yra tokie, kokių Lietuvoje nerasite, o jei ir yra analogiškų gaminių, visų jų kainos gerokai didesnės. Tuo tarpu tos kiniškos įdomybės, kurios turi analogiškų pasiūlymų Lietuvos parduotuvėse, nėra labai perkamos - turbūt paprasčiau tokius daiktus įsigyti čia pat, Leituvoje.

„Vernee Apollo Lite“ išmanusis

Tai - vienu geriausiu kinišku išmaniuoju telefonu savo kategorijoje vadinamas įrenginys. Kaip jums atrodo, kiek turėtų kainuoti išmanusis, su dešimties branduolių procesoriumi, 3180 mAh baterija, 16 megapikselių kamera (kuri dar ir filmuoja 4K raiška) ir metaliniu korpusu? Ogi tik šiek tiek daugiau nei 146 eurus. Nieko keisto, kad tarp svetainės lankytojų šis telefonas toks populiarus.

Jis turi ir pirštų antspaudų skaitytuvą, ir kietą ekrano apsaugą, ir dar begalę kitų privalumų, apie kuriuos galite paskaityti čia

„PTVdisplay“ priedėlis

Televizija jaunų žmonių tarpe nebėra tokia populiari, kokia būdavo anksčiau. Tačiau televizoriaus iš namų kol kas išginti neskubama - jis tarnauja kaip didelis ekranas filmams žiūrėti ar žaidimams žaisti. Tiesa, ne patys jauniausi televizoriai sunkiai randa bendrą kalbą su išmaniaisiais telefonais - čia ir praverčia „PTVdisplay“ priedėlis.

Trumpai tariant, šis įrenginys belaidžiu būdu jūsų telefoną ar kompiuterį gali sujungti su televizoriaus ekranu. „PTVdisplay“ priedėlis veikia su „Android“, „iOS“, „Mac“ ir „Windows“ operacinėmis sistemomis, tiek su senesniais, tiek su naujais televizoriais. „PTVdisplay“ priedėlis kainuoja vos daugiau nei 9 eurus.

„Xiaomi Roidmi 2S“

Tarp automobiliams skirtų prietaisų „Xiaomi Roidmi 2S“ yra neįtikėtinai populiarus. Šis prietaisas bet kurį automobilį gali paversti išmaniu. Visų pirma, jis veikia kaip įprastas USB įkroviklis, tačiau jame yra ir papildoma „Bluetooth“ mikroschema, kuri leidžia telefoną prijungti prie automobilio audio sistemos.

Iš esmės, „Xiaomi Roidmi 2S“ veikia kaip FM moduliatorius su „Bluetooth“ technologija, bet yra kur kas paprastesnis, nes neturi galybės mygtukų ir jungiklių. Dar daugiau,  „Xiaomi Roidmi 2S“ turi ir labai jautrų mikrofoną ir gali tarnauti kaip laisvų rankų įranga - pašnekovo balsą girdėsite per automobilio garsiakalbius. Visgi, didžiausia šio įrenginio populiarumo priežastis - kaina. „Xiaomi Roidmi 2S“ kainuoja nuo maždaug 26 eurų.

„Yunmai“ išmaniosios svarstyklės

Savo išvaizda ir sveikata susirūpinę svetainės lankytojai taip pat rado ką išsirinkti. „Yunmai“ išmaniosios svarstyklės buvo gana populiarios. Iš tikrųjų jos nėra labai sudėtingos. Matuodamos žmogaus kūno varžą ir žinodamos žmogaus amžių, ūgį bei lytį jos gali pateikti informaciją apie riebalų, raumenų masę, kūno masės indeksą ir net žmogaus fizinį amžių.

Kartu su „Yunmai“ išmaniosiomis svarstyklėmis platinama ir programėlė, kuri padeda suvesti pagrindinius savo kūno parametrus bei pateikia naudingų patarimų. Šios svarstyklės yra itin naudingos sportininkams-mėgėjams, nes pateikia tokios informacijos, kuri kitais būdais gali būti neprieinama. „Yunmai“ išmaniosios svarstyklės šiuo metu kainuoja €36,47.

„Xiaomi“ vandens kokybės matuoklis

Vandens kokybė Lietuvoje yra pakankamai gera, tačiau juk nežinome, koks vanduo iš čiaupo bėga šalyse, į kurias keliaujame. Tam ir skirtas šis pigus „Xiaomi“ vandens kokybės matuoklis. Jis nustato tokių medžiagų kaip sunkiųjų metalų (švino, vario, cinko ir t. t.), neorganinių druskų (magnio, kalcio) ir žalingų organinių medžiagų koncentraciją vandenyje ir informuoja naudotoją, ar vandenį saugu gerti.

Sunku patikėti, tačiau iš tikrųjų šis prietaisas yra pakankamai tikslus, nors, žinoma, neprilygsta brangiai laboratoriniai įrangai. Jis praverčia ir norint sužinoti, ar jau reikia keisti vandens filtro kasetę, ir keliaujant po įvairius viešbučius. Populiarumą lėmė ir kaina. Šiuo metu „Xiaomi“ vandens kokybės matuoklis kainuoja mažiau nei 7 eurus.

„Xiaomi Mi“ internetinė kamera

Internetinių kamerų populiarumas auga nuolatos. Jos yra labai praktiškos, žymiai pagerina namų saugumą, o ir panaudojimo galimybių joms yra ne viena. Todėl nieko keisto, kad „Xiaomi Mi“ internetinė kamera ir tarp Technologijos.lt lankytojų buvo gana populiari.

Pirkėjus ji vilioja ne tik prieinama kaina, bet ir papildomomis funkcijomis - judesio davikliu, mikrofonu ir garsiakalbiu, ir taip toliau. Kai kitą kartą atostogausite tolimoje šalyje, galėsite nesunkiai įsitikinti, kad namuose viskas gerai. Arba, kai būsite darbe, galėsite sudrausminti išdaigas krečiantį šunį. Žinoma, jei jis paklausys. „Xiaomi Mi“ internetinė kamera šiuo metu kainuoja kiek daugiau nei 23 eurus.

Išmanioji „XIaomi Mi Band 1S“ apyrankė

Fizinį aktyvumą stebinčios apyrankės jau seniai nėra naujiena. Iš dalies, joms tenka konkuruoti ir su stilingesniais išmaniaisiais laikrodžiais, tačiau ir paprastesnės apyrankės vis dar yra populiarios. Štai „Mi Band 1S“ apyrankė, kuri gali skaičiuoti žingsnius, matuoti širdies ritmą, nubėgtą atstumą, sudegintas kalorijas ir taip toliau.

Iš kokybiškų medžiagų pagaminta „Mi Band 1S“ apyrankė stebi ir naudotojo miego ciklus. Ji net gali pažadinti žmogų. Tai labai naudinga funkcija, nes aplinkiniai nieko nepajus - jos žadintuvas veikia vibruodamas. Galiausiai, šis gaminys pasižymi itin patrauklia kaina - „Xiaomi Mi Band 1S“ apyrankė šiuo metu kainuoja tik €10,49.

Paprastas elektroninis mikroskopas

Tai - ne tik žaislas, bet ir naudingas įrankis. Juo įdomu stebėti įvairius aplink esančius daiktus. Kaskart pažvelgus į degtuko galvutę, medžio plaušą ar popierių atrodo, kad padidinti šie daiktai atrodytų kur kas įspūdingiau. Pasirodo, pigų elektroninį mikroskopą gali įsigyti kas tik panorėję.

Pigus nereiškia, kad blogas. Be jokios abejonės, šis mikroskopas stipriai nusileidžia dvigubai ar net trigubai brangesniems įrenginiams. Tačiau elektronikos mėgėjams ar viską tyrinėjantiems vaikams tai - nepaprastai gera dovana. Šis USB mikroskopas kainuoja kiek mažiau nei 25 eurus. Tai - net labai gera kaina, turint omenyje, kad šis įrenginys vaizdą didina net 1000 kartų.

Virtuali lazerinės projekcijos klaviatūra

Šį dalyką esate matę kur nors fantastiniuose filmuose ar technologijų parodose. Arba straipsniuose Technologijos.lt. Tačiau dabar jį galite palyginti nebrangiai įsigyti ir patys. Visa įprasta klaviatūra telpa nedidelėje dėžutėje, kuri ją išskleidžia tiesiai prieš jūsų akis.

Lazerinė klaviatūra veikia praktiškai ant bet kokio paviršiaus, nors ant tamsesnių paviršių ji atrodo ryškesnė. Ją patogu pasiimti su savimi (kur kas patogiau nei įprastą fizinę klaviatūrą). Ši klaviatūra naudoja „Bluetooth“ technologiją, todėl kompiuterio ar išmaniojo telefono naudotojui papildomai nereikia prijungti jokių adapterių. Lazerinės projekcijos klaviatūra kainuoja kiek daugiau nei 27 eurus.

Hibridinės „Xiaomi Mi IV“ ausinės

Šis sąrašas nebūtų baigtas, jei jame nebūtų kokių nors ausinių. Iš tikrųjų, garso aparatūra yra gana populiari tarp pirkėjų iš Technologijos.lt. Populiariausios - įspūdingos hibridinės „Xiaomi Mi IV“ ausinės, kurios beveik neturi konkurentų savo kainos kategorijoje.

Apie nemažą privalumų sąrašą jau rašėme, tačiau verta paminėti, kad jos turi dviejų rūšių garsiakalbius, kurie puikiai atkuria tiek aukštus, tiek žemus tonus. Tvirtas korpusas ir laidas daro jas kur kas ilgaamžiškesnėmis už panašią kainą turinčias ausines. Ir atrodo jos tikrai neprastai. Hibridines „Xiaomi Mi IV“ ausines galite įsigyti už €14,60.

Štai toks įdomus dešimtukas. Žinoma, pas kinus slepasi ir daugiau įdomybių, apie kurias stengsimės parašyti ir supažindinti technologijos.lt skaitytojus - kažkam gal bus ne tik įdomu, bet ir naudinga.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(37)
(52)
(-15)

Komentarai (1)