Skaitytojų vasaros iniciatyva: „Geriausia, ką esu pirkęs iš Kinijos“  (1)

Technologijos.lt jau nuolatine tapusi rubrika apie gadžetus iš Kinijos sulaukia vis daugiau populiarumo – sulaukiame ne tik įvairių klausimų, bet ir pasiūlymų, ką vertėtų aprašyti, kokių prekių paieškoti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sulaukėme kelių laiškų iš skirtingų skaitytojų, kurie pasiūlė vieną įdomią idėją ir ji mus iš karto sudomino - kaip pagyvinti įdomių gadžetų rubriką ir papildyti ją praktiškai naudinga informacija. Pasiūlymo esmė labai paprasta – paskatinti technologijos.lt skaitytojus pasidalinti atsiliepimais ir patirtimi apie naudingus ir įdomius Kinijos gadžetus, kuriuos ne tik patys nusipirko, bet ir išbandė, tad jau turi praktine patirtimi pagrįstą nuomonę.

Juk kiniškoje gausybėje netrūksta tikrai gerų bei praktiniame gyvenime naudingų dalykų, tačiau kaip juos atsirinkti? Kartais net sunku suprasti, ko reikia ieškoti, norint išspręsti vieną ar kitą gyvenimišką problemą. Ir čia labai pagelbėtų praktinė patirtis. Nors technologijos.lt redakcija aprašydama kiniškas įdomybes bando įsivaizduoti skirtingų pirkėjų poreikius, dar nereiškia, kad tai visada pavyksta. Viena vertus, sunku įsivaizduoti skirtingus skaitytojų poreikius – vieni dalykai aktualūs jaunimui, visai kiti – šeimas turintiems pirkėjams, treti – dar kitokiais atvejais. Kitą vertus, aprašant įdomesnius produktus tenka remtis daugiausia gamintojo pateikta informacija, nes kitų informacijos šaltinių arba nėra, arba jie būna labai skurdūs. O juk būna, kad gamintojo pateikiama informacija pagražinama arba nutylimos silpnosios vietos.

Štai todėl ir sulaukėme pasiūlymų iš aktyvių kiniškų prekių gerbėjų, kad patys technologijos.lt skaitytojai pasidalintų sėkmingų pirkinių istorijomis, papasakotų, kur ir kaip pritaikė gadžetą – dalinimasis idėjomis ir naudinga patirtimi visiems išeina į gerą ir leidžia praplėsti akiratį bei palengvinti kasdieninį gyvenimą. O ir kaip viename laiške rašė skaitytojas, „būtų tiesiog smagu išbandyti tikrai gerus dalykus“.

Kad būtų įdomiau rašyti tokius atsiliepimus ir nepritrūktų jiems motyvacijos, sutarėme su Gearbest dėl prizų:

  • Pirmos vietos laimėtojas gaus 100$ vertės dovanų kuponą
  • Antrosios vietos laimėtojas – 50$ vertės dovanų kuponą
  • Trečiosios vietos laimėtojas – 20$ vertės dovanų kuponą

O kad neliktų nuskriausti ir kiti iniciatyvos dalyviai, sutarėme, jog kiti 50 geriausių atsiliepimų autorių gaus po 200 GB taškų, kuriuos galės panaudoti perkant kitas prekes.

Geriausi atsiliepimai bus renkami pagal tekstų reitingus – kiekvienas skaitytojas gali paspausti „Verta skaityti“, jei atsiliepimas pasirodė naudingas ir „Neverta skaityti“, jei atsiliepimo turinys nuvylė. Iniciatyvos pabaigoje visi darbai bus išrikiuoti pagal reitingą ir geriausius vertinimus turintys tekstai pripažinti nugalėtojais.

Taupant kitų skaitytojų laiką prašytume aprašyti įspūdžius tik apie tuos produktus, kurie pasiteisino ir nenuvylė bei juos galėtumėte rekomenduoti tikram draugui.

Suprantame, kad vasara ne pats tinkamiausias metas tekstų rašymui, bet kartais lietingomis dienomis ar vėsesniais vakarais galima surasti laisvesnę akimirką, tad iniciatyvos nenorime skubinti - jis truks iki pat rugpjūčio 31 d. Per visą vasarą tikimės, jog surasite laisvo laiko akimirką pasidalinti įspūdžiais apie sėkmingą kinišką produktą.

Skaitytojų iniciatyvos taisyklės:

  1. Atsiliepimai priimami iki 2017 m. rugpjūčio 31 d.
  2. Nugalėtojai paskelbiami iki 2017 rugsėjo 15 d.
  3. Atsiliepimas siunčiamas el. paštu info@technologijos.lt, laiško pavadinimas
    Skaitytojų vasaros iniciatyva „Geriausia, ką esu pirkęs iš Kinijos“
    • Atsiliepimo tekstas atsiunčiamas .doc, .docx ar .odt formatu
    • Atsiliepime pateikiamos nuorodos į konkrečius pirktus produktus iš Gearbest el. parduotuvės. Aprašomi tik tie produktai, kurie pasiteisino ir gali būti rekomenduoti draugams ir kitiems skaitytojams.
    • Atsiliepimai nepublikuojami, jei atsiliepimas yra parašytas nenormine lietuvių kalba; tekstas nesusijęs su iniciatyvos tema; nėra konkrečių nuorodų į prekes arba aprašomos prekės nesutampa su nuorodomis; aprašomos tos prekės, kurios nepasiteisino ir nuvylė.
    • Laiške būtinai nurodykite vartotojo vardą Gearbest svetainėje – jeigu tapsite nugalėtojais, pagal vartotojų vardus bus priskirti GB taškai.
  4. Tekstus vertina skaitytojai spausdami „Verta skaityti“ ir „Neverta skaityti“.
  5. Prizai – dovanų kuponai ir GB taškai, juo gauna geriausią reitingą turintys atsiliepimai
  6. Kiekvienas autorius gali atsiųsti neribotą kiekį atsiliepimų
  7. Galima rašyti atsiliepimą apie vieną produktą, o galima apie jų grupę.
  8. Atsiliepimo forma visiškai laisva, bet mes rekomenduotume laikytis plano:
    • Trumpai pristatyti, kas tai per daiktas
    • Kodėl jo prireikė ir kodėl pirkote būtent jį
    • Kur ir kaip jis naudojamas, kas jame labiausiai patiko ir kokios silpnosios vietos
  9. Vertinime dalyvauja atskiri kiekvieno autoriaus atsiliepimai, tačiau į galutinį reitingą įtraukiamas tik vienas, aukščiausią įvertinimų balą gavęs tekstas. Tad kiekvienas autorius pretenduoja tik į vieną prizą, nepriklausomai nuo to, kiek atsiliepimų atsiunčia.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(32)
(23)
(9)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: