Geriausia, ką esu pirkęs iš Kinijos. Net trys nešiojami akumuliatoriai, bevieliai įkrovikliai ir puikūs daikčiukai mažiems vaikams  ()

Jau kelerius metus apsiperku internetinėje parduotuvėje Gearbest.com. Čia esu pirkęs įvairių naudingų dalykėlių, kuriais esu labai patenkintas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmiausia, esu pirkęs įvairių smulkmenų, tokių kaip universalus nešiojamasis įkroviklis. Kiek jis yra iš tikrųjų pravartus, sunku pasakyti – atvirai pasakius, dar nebandžiau, o ir tiesiog nepasitaikė progos. Manau, kad įkrauti išmanųjį telefoną užtruktų nemažai laiko, todėl tikriausiai įkroviklio nauda būtų pastebima tik negyvenamoje saloje ar kokiomis nors itin ekstremaliomis sąlygomis.

O štai kitas Gearbest.com atradimas – nešiojamoji telefono baterija pravertė jau ne kartą. Pastarųjų esu įsigijęs net tris – nežinai, kada gali praversti: vieną naudoju sodyboje, kada tinginiauju ant hamako, kitas visada paruoštas kelionėms, o trečias nuolatos būna automobilyje tiesiog nenumatytiems atvejams. Galiu iš karto pasakyti, kad labai greitai pakrauna ir tokiam telefonui kaip „Samsung Galaxy S7 Edge“ užtenka keletui parų intensyvaus naudojimo, o budėjimui užtektų keletui savaičių ar daugiau.

Iš Kinijos pirkau ir LED lempą su saulės elementais. Ją pirkau specialiai dviejų metų vaikui kaip žaislą - tokio amžiaus vaikai itin smalsūs, tad itin mėgsta viską junginėti, pavyzdžiui namų šviesas ar bet kokius kitus jungiklius, kuriuos tik pasiekia. Tad čia buvo mintis nukreipti jį nuo įvairių mygtukų, esančių namuose ir idėja visiškai pasiteisino. Tais atvejais, kuomet saulės nėra, lempą galima lengvai pakrauti paprasčiausiu telefono krovikliu. Taip pat šis saulės elementas krauna ir telefoną, tik dar nebandžiau per kiek laiko įkrauna.

Taip pat noriu pastebėti, kad „Power Bank“ galima pasidaryti pačiam. Tam prireiks Li-ion baterijų ir nešiojamojo baterijos įkroviklio. Tiesa, nesu tikras ar nuorodose būtent tie prietaisai, kuriuos esu iš tikro įsigijęs - pirkau įvairius komplektus ir jau nebeatseku, bet tikrai labai panašūs. Su šitais prietaisais esu sukonstravęs savo žmonai nešiojamą akumuliatorių – baterija lengva, kompaktiška, rankinuke užima labai mažai vietos. Nors pilnai telefono neįkrauna, visgi yra naudinga nenumatytais atvejais, kai telefonas jau visai žada „nusibaigti“, o jo dar būtinai reikia kelioms valandoms.

Bevielis įkroviklis taip pat labai neblogas, bet turi ir trūkumų. Jis gana silpnas ir kaista. Todėl jeigu labai jau norisi jį turėti, tai bent jau nereikia jo montuoti po telefono dangteliu. O ant dangtelio šiek tiek  neišvaizdžiai atrodo... Kita bėda, jog dėl įkroviklyje esančios vienos celės sunku rasti tinkamą tašką, kad telefonas pradėtų krautis  

Visgi nebūtina pirkti gamyklinius kroviklius, galima įsigyti būtinas detales, o toliau viską konstruoti pačiam. Pvz., tokių kroviklių plokščių būna su viena cele ir trimis, tik gaila, kad Gearbest tokių neturi.

Panaudojant tokias plokštes, galima pasidaryti pačiam automobilinį kroviklį, kaip kad yra pardavime Gearbest parduotuvėje. Buvau asmeniškai pats pasidaręs panašų, viskas veikė labai gerai, tik kad nebuvo labai išvaizdus. Reikia tiesiog daugiau kruopštumo, bet realiai, tikrai galima pasidaryti pačiam, o panaudojimo būdų pačių įvairiausių. Pvz., prie kompiuterio pasidėti telefoną, ar kaip tik fantazija leis.

Jeigu turite sodybą, bet ten lankotės retai, pvz., tik savaitgaliais ir nepaliekate įjungtos elektros, tai labai puikus dalykas yra automatinis apšvietimas nuo saulės energijos (šito modelio prekyboje jau nėra, bet yra ir panašių). Pritaisiau prie kiekvieno sodyboje esančio pastato ir palieku ją daug ramiau. Veikia pakankamu atstumu ir naktį apšviečia užtektinai ploto.

Dar vienas nerealus dalykėlis turintiems namuose sandėliukus, laiptus, katilines, malkines ir pan. , tai mini lemputė – žibintuvėlis: jis labai jautrus, gerai apšviečia, todėl tinkamai išdėsčius, tamsoje parsinešite pilna glėbį malkų ir visiškai nesuksite galvos, kad abi rankos visiškai užimtos. Toks prietaisas padės orientuotis namuose naktį ir saugiai lipti laiptais, neįjungiant kambario šviesos, galinčios pažadinti namiškius.

Na, o šitas prietaisiukas (deja, prekyboje jau nėra, tai būtų ) puikiai pasitarnauja turintiems mažų vaikų. Šviesos jungikliui esant aukštai, šis pirkinys – tikras išsigelbėjimas. Tai dažnas atvejis turint senos statybos butus – juos maži vaikai niekaip nepasiekia jungiklių. Tokį pritvirtinus tualete, vaikui nereikės vargti, norint pasiekti jungiklį kiekvieną sykį prispyrus gamtiniams reikalams. O ir jums nereikės pastoviai lakstyti iš paskos, kad  įjungti šviesą. Tereikia nustatyti laiką, kad užtektų vaikui susitvarkyti. Tiesa, vėliau radau praktiškesnį – jį galima nusipirkti ir Senukuose, tik brangiau arba tiesiai iš ebay (panašūs jau yra ir pas kinus).

Atsiprašau, jog kai kurių prekių jau nėra prekyboje - ėmiau jas iš savo pirkinių istorijos, gal kažkam bus įdomu vien dėl idėjų, o analogų galima surasti visada.

Karolis Karpis


Siųskite savo istorijas apie įdomius, naudingus ir pasiteisinusius produktus iš Kinijos el. paštu info@technologijos.lt, o geriausios iš jų bus apdovanotos 100$, 50$, 20$ vertės prizais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
Autoriai: Karolis Karpis
(11)
(33)
(-22)

Komentarai ()

Susijusios žymos: