Skaitytojų vasaros iniciatyva: kaip iš Kinijos nusipirkau „Xiaomi xiaofang“ IP kamerą, o vėliau atgavau visus pinigus ir teko „pageekint“ (Video)  (4)

Iš pirmo žvilgsnio „Xiaomi xiaofang“ pasirodė kompaktiška ir nebloga IP kamerėlė namams, tai nusprendžiau įsigyti per akciją, bet deja, istorija su ja nėra tokia gera, kokia iš tiesų turėtų būti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Xiaomi xiaofang“ IP kamera užtruko atkeliauti, bet visgi atvyko iš Olandijos be jokių papildomų mokesčių. Tiesa, net ir jos pirkimo istorija buvo kiek nestandartinė. Buvau išsisaugojęs nuorodą su „EU plug“ – tai europinė versija ir laukiau produkto atsiradimo prekyboje, nes tuo metu jau buvo išpirkta. Po mėnesio produktas vėl atsirado, bet nebeatkreipiau dėmesio dėl „EU plug“ ir nusipirkau. Deja, atkeliavo su „USA plug“ lizdu, o keisčiausia, kad nuorodos SKU numeris nesikeičia ir aprašyme prie FAQ skilties gali rasti, jog yra ir „EU plug“ ir „USA plug“...

Na, bet čia mažiausia problema - dėl maitinimo tinka bet koks 5V 1A~  telefono pakrovėjas. Tikros bėdos prasidėjo su kameros paleidimu - viską padarius pagal instrukciją, kamera neveikė per app - rodo jog „online“, bet rašo, jog nepalaikoma šiame regione. „Pagooglinus“ pasirodo, jog tai masinė problema.

Kas nustebino, tai parašius Gearbest dėl problemos, maniau prasidės karai dėl gražinimo pinigų, bet su antru laišku pinigus grąžino į GB Wallet ir net neprašė prekės atsiųsti atgal, tai čia tikrai įspūdingas supportas ir požiūris.

Tačiau pati istorija su kamera tuo nesibaigė. Po mėnesio sugalvojau „pageekint“ ir susiradau info, kad lyg veikia su senu app, tad perrašiau senesnę firmware versiją. Ir ką gi, vualia - kamera veikia, bet blogai su kameros pasiekimu iš išorinio tinklo, ši galimybė vis tiek neveikia.

Pasidomėjus toliau, paaiškėjo, jog šiai kamerai yra padaryta speciali „Linux OS“ ir ji vadinasi „FangHacks“. Paleidus šią OS kameroje per microSD, kamera tapo pasiekiama iš 80 prievado ir net galima šiek tiek servisus konfigūruoti. Esmė, jog ji „streamina“ RTSP prievadu -  galima ir iš kompo vaizdą matyti, ir iš telefono su kitais apps pavyko sukonfigūruoti.  

Pliusai: kamera tikrai gan geros kokybės vaizdo atžvilgiu. Net ir naktį vaizdas OK, bet negali būti visiškai aklina tamsa – tokiu atveju kambaryje vaizdo jau nematyti. Nustebino garsas, girdisi viskas 3 kambarių bute, bet kuriam kampe, net laikrodžio dūžiai.

Minusai: su „RTSP streamu“ prarandi mikrofoną ir negali iš apps nieko pasakyti, taip pat neaišku kaip su įrašinėjimu į SD kortelę – nemėginau.

P.S. Jei mėgstate „geekint“, gal ir geras pasirinkimas, bet jei norite veikiančio daikto čia ir dabar, tai nerekomenduoju.

Mindaugas M.


Siųskite savo istorijas apie įdomius ir naudingus produktus iš Kinijos el. paštu info@technologijos.lt, o geriausios iš jų bus apdovanotos 100$, 50$, 20$ vertės prizais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(13)
(9)
(4)

Komentarai (4)