Skaitytojų vasaros iniciatyva: mano įspūdžiai apie belaides „Meizu EP51“ ausines  ()

Taip jau praėjusią žiemą nutiko, kad likau be jokių ausinių. Turėjau tris pakaitom naudojamas ausines, bet galiausiai vienos sugedo, kitos sulūžo, o trečias kažkur pamečiau. Taip likau be muzikos, radijo ir kitų smagių audio dalykų važiuojant autobusais ar klajojant po miestą. Gyventi galima ir be to, bet atvirai sakant, nepatogu. Vien kai tenka autobuse kratytis per kamščius, taip ir norisi užsimiršti ir pasiklausyti geros dainos. O kartais net ir problema atsiliepti į skambutį, jei parduotuvėje rankos užimtos krepšiais. Žodžiu, daugybė situacijų, kuriose jau buvau įpratusi prie ausinių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ir štai vyras kovo 8–osios proga padovanojo naujas belaides ausines „Meizu EP51“! Kiniškas brandas, bet pakankamai garsus ir geras. Iki tol niekada nebuvau turėjusi belaidžių ausinių, tai pirmas įspūdis buvo keistokas, bet labai patogus. Iš karto pasijuto tas privalumas, kad neliko aplink kūną besivejančių laidų, o ir pačios ausinės gerai atrodo ir yra patogios.

Patiko, jog atidarius pakuotę, joje suradau kelis ausinių antgalius skirtingos formos ausims. Tai labai vykęs sprendimas, nes su nepatogiu antgaliu ausys nuvargsta labai greitai. Tačiau mano ausims net ir geriausiai tikęs antgalis yra kiek mažoko gylio, bet išorėje liekančios uodegytės leidžia jas patogiai pasitaisyti į ausį.

Ausinės turi jas jungiantį laidą ir magnetukus – visa tai praverčia, kai jos nėra naudojamos. Išsitraukus iš ausų, tereikia tuos galus suglausti ir su laidu suformuojama uždara kilpa, kuri kabo ant kaklo. Nelieka pavojaus, kad ausinės nukris ir pasimes. Jei norite ausines nusiimti, yra specialus dėklas, kuriame taip pat telpa ir ausinių pakrovimui skirtas laidas. Į jį sudėjus net ir ausines, dar lieka šiek tiek laisvos vietos – ten aš nešioju akių lęšių lašus. Iš vis, dėklas padarytas labai simpatiškai ir jį malonu liesti.

Kadangi tai belaidės „bluetooth“ ausinės, jos bendrauja su telefonu, kompiuteriu, planšetu ir kita įranga, kuri palaiko „bluetooth“ technologiją. Tai labai patogu darbe, kuomet pasileidžiu muziką kompiuteryje, o pati tuomet nevaržoma laidų galiu judėti po kabinetą. Tik pradžioje teko įveikti vieną problemą – darbe stovi stacionarus kompiuteris be „bluetooth“ modelio, tad nusipirkome USB adapterį „ORICO BTA - 403 Mini USB Bluetooth Adapter“ ir teko paprašyti IT darbuotojo, kad suinstaliuotų „CSR Harmony Wireless Software Stack 2.1.63.0.“

Ausinių valdymas labai paprastas – ant jungiamojo laido yra trys mygtukai ir indikatorius, mirksinti mėlynai, raudonai arba abiem spalvom paeiliui. Mygtukas „+“ valdo garsą ir prasuka melodijas į priekį. Mygtukas „-“ valdo garsą ir prasuka melodijas atgal. O vidurinis mygtukas leidžia atsiliepti į skambutį ir pabaigti pokalbį.

Ausinių veikimo nuotolis – apie 10 metrų. Bet čia tuo atveju, jeigu yra atvira erdvė. Jeigu pasitaiko siena ar kitas objektas, atstumas mažėja. Įdomu, jog klausantis iš kompiuterio, atstumas yra mažesnis, nei iš telefono toje pačioje vietoje. Kartais signalas nutrūksta, muzika peršoka, tačiau visi šie atvejai nutiko kai aplink buvo daug žmonių – autobuse, parduotuvėje prie kasų. Nors nežinau, gal tai tik sutapimas.

Baterijos užtenka apytiksliai 6 val. Iš maitinimo tinklo pasikrauna per 1,5 val., o štai iš kompo – per 2 val. Kraunu iš esmės kiekvieną dieną, nes vien kelyje su jomis prasinaudoju bent kelias valandas.

Turi jos ir keistenybių – gal kad kinietiškos, gal dėl kitų priežasčių, bet geriausiai dirba su vyro „Xiaomi“ telefonu. Kad ir kaip jas pajungia, jam veikia visos funkcijos, o svarbiausia, be jokių trikdžių prasuka melodijas į priekį ir atgal. Aš pati turiu „Sony Z3 Compact“ ir deja, bet melodijų prasukimas gerai veikia tik po ausinių pajungimo ar telefono perkrovimo, o paskui jau vyksta „pagal nuotaiką“ – tai prasuka, tai neprasuka. Tai šiek tiek erzina, nes negaliu normaliai naudotis šia funkcija.

Apie garsą tai ką aš galiu pasakyti... pirmiausia, nesu melomanė, tad mano ausims jis visiškai geros kokybės. Itin gero skambumo čia ir neverta tikėtis, kaip ir iš bet kokių įkišamų ausinių. Naudojantis kaip laisvų rankų įranga – jokių priekaištų, pašnekovai mane puikiai girdi. Svarbiausia, kad mikrofonas būtų šalia, o ne pakištas po šaliku ar striuke.

Triukšmo izoliacija labai nebloga,  važiuojant traukiniu labai komfortiška, net ir klausantis audio knygos.

Verta pasakyti, jog pas mane jos – baltos spalvos. Laidai šiek tiek į pilkumą. Taip, tokia spalva lengvai tepasi, čia nieko nepadarysi. Tačiau aš jau 10 metų turiu įprotį kartą per 2-3 savaites su spirituota servetėle pavalyti tiek pačias ausines, tiek ir laidą. Tai išsprendžia visas problemas.

Bendrai, jomis esu patenkinta ir galėčiau rekomenduoti. Tiek muzikai, tiek kaip laisvų rankų įrangą, tiek audio knygoms. Tik gal nerekomenduočiau aršiems melomanams – jiems įtikti sudėtinga. Jei paklausite didžiausio trūkumo, tai pradžioje pabosdavo nuolatinis jų krovimas. Tačiau dabar tai tapo įpročiu ir problemos jau nematau. Na, ir dar erzina tas grybaujantis muzikos prasukimas su mano telefonu. 

Video neturiu, bet iš esmės viskas taip, kaip nufilmuota čia. Tik primenu, kad mano ausinės – baltos spalvos.

Monika K.


Siųskite savo istorijas apie įdomius ir naudingus produktus iš Kinijos el. paštu info@technologijos.lt, o geriausios iš jų bus apdovanotos 100$, 50$, 20$ vertės prizais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(9)
(6)
(3)

Komentarai ()