6 edukaciniai žaislai naujiems mokslo metams - kaip vaikus sudominti mokslu? (Video)  (1)

Vaikai yra vaikai ir jie nori žaisti. Žaidimai ir mokymąsis tikrai yra suderinami dalykai, juolab, kad vaikai yra labai smalsūs. Jau rytoj prasideda nauji mokslo metai. Šia proga siūlome pasidomėti šešiais nebrangiais edukaciniais žaislais iš Kinijos - ne vienas iš jų patiktų ir suaugusiesiems.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2017-08-31 6 edukaciniai žaislai naujiems mokslo metams - kaip vaikus sudominti mokslu? (Video)  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1. Konstruktorius-kranas

Bene geriausi edukaciniai žaislai visuomet yra konstruktoriai. Gerai tai, kad vaikai mokosi mechanikos ir, šiuo atveju, elektronikos pradmenų, o po to dar turi ir su kuo pažaisti. Pavyzdžiui, šis konstruktorius-kranas yra gana paprastas, tačiau labai įdomus. Mechanizmo viduje yra keli krumpliaračiai, o pats krano valdymas yra elektroninis - tai tikrai turėtų sumoninti daugeli. Šis žaislas naudoja dvi AA standarto baterijas ir, jei tik norite, gali skleisti garsus.

Šis konstruktorius kainuoja €6,70 ir į Lietuvą yra siunčiamas nemokamai. Gerai tai, kad, kaip bent jau sako gamintojas, žaislas yra pagamintas iš nekenksmingo plastiko.

2. Vidaus degimo variklio modelis

Manote, kad vidaus degimo varikliui jau galima statyti atkapinį paminklą? Neskubėkite - per artimiausius kelis dešimtmečius vidaus degimo varikliai iš gatvių tikrai neišnyks. Šis modelis gali vaizdžiai parodyti, kaip veikia tokio tipo variklis - kaip juda cilindrai, kokie yra taktai, vožtuvai ir taip toliau. Aišku, modelyje vaizduojamas tik vienas cilindras, todėl viso variklio veikimo paaiškinimas lieka suaugusiųjų rankose.

Šis edukacinis žaislas kainuoja šiek tiek daugiau nei 19 eurų.

3. Magnetinis smėlio laikrodis

Dar pamenate suktukus, tuos keistus žaislus, kurie turi padėti susikaupti ir nusiraminti? Šio paskirtis panaši. Šio smėlio laikrodžio pagrinde yra stiprus magnetas. Kai ant jo krenta geležies pilnos dalelės jos sulimpa į kristalus primenančias struktūras. Tiesa, kaip laikrodis šis daiktas nėra labai praktiškas - gamintojas teigia, kad smėlis iš vienos pusės į kitą perbėga per „maždaug“ 100 sekundžių, tačiau jūsų gaunamas rezultatas gali būti ir visai kitoks.

Šis žaislas turėtų padėti nurimti ir, galbūt, sudomins magnetais ar magnetizmo fenomenu apskritai. Šis magnetinis smėlio laikrodis kainuoja  €6,38.

4. Lėktuvo modelis

Šis žaislas labiau patiks patiems mažiausiems. Tai - lėktuvo propelerio veikimą iliustruojantis modelis. Jį, aišku, reikės susirinkti patiems. Įsijungęs varikliukas įsuks trimentį propelerį ir žaislas pradės suktis. Tai turėtų padėti vaikams suprasti, kaip propeleris traukia lėktuvą į priekį. Šiu žaislu gali žaisti vaikai nuo 3 metų amžiaus.

Šis modelis kainuoja  €4,21. Jam reikia poros AA baterijų.

5. Organinių molekulių dėlionė

Tai - kiek neįprasta 3D dėlionė, skirta vyresniems vaikams, kurie jau domisi chemija. Paprastas rinkinye leis surinkti labai daug įvairių organinių molekulių, įsivaizduoti, kaip keičiasi jų struktūra, kaip vyksta reakcijos ir taip toliau. Kartu tai puikus įrankis tiems, kurie nori pasidalinti savo žiniomis - vaikai noriai mokosi iš to, ką mato savo akimis ir gali paliesti.

Ši chemijos dėlionė šiuo metu kainuoja €20,57.

6. Konstruktorius-elektromobilis

Patyrinėti vidaus degimo variklį įdomu, bet visiems aišku, kad ateitis priklauso elektromobiliams. Tai - labai paprastas modelis, nors jį surinkti nebus taip lengva kaip atrodo. Visgi, procesas turėtų būti įdomus, o pats žaislinis automobilis atrodys tarsi kokio roboto platforma.

Šis konstruktorius kainuoja kiek daugiau nei 21 eurą. Jam taip pat reikės poros AA standarto baterijų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(9)
(0)
(9)

Komentarai (1)