Geriausia, ką esu pirkęs iš Kinijos: rinkinukas iš planšetinio kompiuterio, žaidimo valdiklio, automobilinio adapterio ir ausinių  (3)

Iš Kinijos Gearbest internetinės parduotuvės yra ne vienas daiktas, o veikiau jų derinys, kuris mano kasdienybę pakeičia į „portable smart and wireless“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmas prietaisas, kurį įsigijau yra planšetinis kompiuteris „Chuwi Hi8 PRO“, su „x5-z8300 Intel“ procesoriumi, 2GB operatyvinės atminties ir 32GB vidinės duomenų atminties.

Pagrindinės jo savybės, kurios užkabino mano dėmesį buvo „Windows 10“ ir „Android 5.0“ dualboot sistema, „type C“ jungtis ir 1900x1200 raiškos IPS ekranas. Tuo metu buvo sunku išsirinkti planšetę, nes „Hi8 PRO“ turėjo patrauklių konkurentų – „Teclast x80“ arba „Cube iWork8 Air“, tačiau kai Chuwi produkcija buvo įtraukta į vieną iš Gearbest akcijų ir kaina nukrito iki 69$, sprendimas tapo aiškus – „Chuwi Hi8 PRO“.

Įspūdžiai po vienerių metų naudojimo

„Chuwi Hi8 PRO“ turi gražų dizainą – tai balta planšetė, su metaliniais padailinimais šonuose, atkeliavo jau su gamykloje priklijuota apsaugine plėvele. Ekranas ir vaizdas tikrai ryškus, aiškus. Planšetė dėl savo dydžio yra patogi rankose, nugarėle neslydi pirštams.

„Android“ našumas puikus- švari „Android 5.0“ sistema be jokių papildomų kiniškų programėlių, nebuvo jokių strigimų. Jeigu esate „Android“ apps‘ų „geekas“ kaip aš, galite turėti suderinamumo problemų su kai kuriomis programomis, kadangi dažniausiai visos programėlės kuriamos ARM šeimos procesoriams („Mediatek“, „Snapdragon“), o šis „Intel x5-z8300“ gėris turi x86 architektūrą. Bet jis nėra silpnas - visi „Android“ žaidimai, tokie kaip „Modern Combat“, „Asphalt“ veikia ant vidutinių ir net aukštų grafikos nustatymų be jokio stabdymo.

O štai „Windows 10“ jau visa kitokia istorija. Kadangi pusė vidinės atminties yra dedikuota „Android“, dar nemažai užima patys „Windows‘ai“, belieka tik ~5GB laisvos vidinės atminties, todėl turėjau problemų su atnaujinimais, nes jie užima virš 5GB. Žinoma, dedasi išorinė microSD kortelė, kuri leidžia atmintį praplėsti iki 128GB, tačiau problemos iškarto neišsisprendė, teko pasitelkti į pagalbą Google. Po kelių ilgų vakarų ir firmware atnaujinimų problemos išsisprendė, galėjau atsinaujinti „Windows‘us“ naudojant išorinę sd kortelę.

Kasdieniams internetiniams poreikiams patenkinti ar paprastiems darbams rekomenduoju naudoti „Android“, nes veikia daug sklandžiau, tačiau „Windows“ man buvo reikalinga tik mano „gaming“ poreikiams patenkinti. „Hi8“ planšetė su  tokiais PC žaidimais kaip „Resident Evil 4“, „Metal gear solid sons of liberty“, „Dead space“, „Grid racing“, „Dirt 3“, „Elder scrolls 4 oblivion“ ant žemų/vidutinių grafikos nustatymų susitvarkė puikiai. Jeigu planšetės ekranas per mažas, visada galima su HDMI- microHDMI laidu prisijungti prie TV ar monitoriaus. Baterija atlaiko ~6 valandas lengvų užduočių, ~2 valandas žaidimų.

Žaidžiant žaidimus puikiai pasinaudojau „iPega 9023 bluetooth strech“ žaidimų valdikliu, kurį gavau dovanų.

Tai inovatyvaus dizaino žaidimų valdiklis, veikiantis su visais kompiuteriais ir telefonais, kurie turi bluetooth. Patogus rankose, visi mygtukai lengvai pasiekiami ir maloniai spaudžiami, taip pat yra keli papildomi medijos mygtukai kairėje, kurie nėra iškilūs, kad netyčia jų nepaspaustum. Planšetė ar telefonas įsistato gana tvirtai ir nereikia bijoti, kad apvertus nugrius.

Jis puikiai dera su šiuo telefonu ir dėkliuku (video iš mano „Xiaomi Mi Max“ apžvalgos):

P.s. Sparčiai populiarėja „Cloud gaming“  paslaugos, tokios kaip „Liquidsky“ ir „PS NOW PC“. Jeigu turite silpną kompiuterį ar tiesiog planšetę ir mėgstate žaisti, siūlau pasidomėti ir išbandyti.

Prieš keletą mėnesių katinas sugalvojo, kad man nebereikia planšetės, tad ją numetė ant žemės :). Ekranas pavirto mozaika. Atsarginis stiklas man kainavo 7$ ir maždaug 20 minučių, kad jį pakeisčiau. Man tereikėjo susirasti „Youtube“ video pamoką, atsukti 4 varžtelius, nuimti seną stiklą ir užklijuoti naują. SUPER! Pigiai ir greitai sutvarkomas ekranas, kur rasi pigiau?

Planšetę beveik kasdien naudoju automobilyje. Tai viena iš priežasčių, kodėl norėjau planšetės.

Pernai užsimaniau pakeisti automobilinę radiją į multimediją, tačiau pabūgau ilgapirščių, nes automobilį saugau kieme, prie daugiabučio. Planšetė yra idealus variantas jeigu nori apsisaugoti nuo vagių - pabaigus kelionę tiesiog įsimetu į kuprinę ir pėdinu :)

Nors „Hi8 Pro“ neturi GPS imtuvo ir 3G/4G ryšio, šią problemą išsprendžiu su programėle „GPS tether“ ir pasidalindamas internetu per telefoną.

Pasiteisinę priedai prie planšetės

Šalia planšetės automobilyje įsigijau dar „Xiaomi Roidmi 2s“ - jis puikiai pasitarnauja automobilyje.

Galiu klausytis savo mėgstamos muzikos ar „Google Maps“ navigacijos iš planšetės per automobilio garso sistemą be jokių papildomų laidų. Man patinka būtent „2s“ modelis, kadangi jis turi įmontuotą triukšmą slopinantį mikrofoną, todėl pasitarnauja kaip laisvų rankų įranga priimant skambučius automobilyje. Neseniai gavau „Xiaomi Roidmi 3s“, tačiau jo garso kokybė prastesnė negu „2s“ ir kažkodėl „Xiaomi“ pagailėjo įmontuoti mikrofoną :(

Na ir galiausiai, kai keliauju pėščiomis ar laukiu eilėje, klausausi muzikos, žaidžiu ar žiūriu „Youtube“, naudojuosi „Bluedio N2 Bluetooth Sports Earbuds“.

Jas įsigijau taip pat per „Gearbest“ akciją vos už 6$ ir likau labai maloniai nustebęs. Maniau bus girdimi traškesiai, nutrūks dažnai ryšys, tačiau atvirkščiai - planšetė gali būti visai kitame kambaryje, o aš laisvai po namus galiu klausyti tai ko noriu. Šios ausinės ištveria apie 6 valanda gryno klausymosi. Šonuose yra 2 garso mygtukai, bei vienas didesnis viduryje, kuris leidžia atsiliepti į skambučius arba įjungti/išjungti ausines. Garso kokybė kaip už 6$ yra nuostabiai gera, jos skamba netgi geriau už originalias laidines ausines, kurias gavau komplekte su telefonu.

Lukas M.


Siųskite savo istorijas apie įdomius ir naudingus produktus iš Kinijos el. paštu info@technologijos.lt, o geriausios iš jų bus apdovanotos 100$, 50$, 20$ vertės prizais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(36)
(5)
(31)

Komentarai (3)