Šimtus ausinių išbandęs elektronikos žurnalistas papasakojo, kokias renkasi kasdieniam naudojimui - geriau net už originalias „Apple“ ausines?  (3)

Jeffas Dunnas - „Business Insider“ žurnalistas, išbandęs daugybę skirtingų ausinių, nuo pačių brangiausių iki pigiausių. Jis visuomet atkreipia dėmesį į ergonomiką, dizainą ir, žinoma, atkuriamo garso kokybę. Dunnas save laiko audiofilu, tad bet ko jam tikrai neįkiši.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienos mėgstamiausių Dunno išmėgintų ausinių - „Sony MDR-1A“, kurias galima surasti ir Lietuvoje už 170€. Visgi, jis pripažįsta, kad jos didelės ir per daug brangios, kad jis leistų, kad joms kas nors atsitiktų, todėl tokių brangių ausinių visur nešiotis nesinori. Po ilgų paieškų jis aptiko pigias ausines, kurios puikiai atlieka kasdien dėvimo įrenginio funkcijas.

Tai - „Xiaomi Mi IV Hybrid“. Jau gerai Technologijos.lt skaitytojams pažįstamos ausinės, kurios yra išskirtinės tuo, kad suderina dvi skirtingas garsiakalbių technologijas. Unikali hibridinė sistema leidžia puikiai atkurti ir žemus, ir aukštus dažnius, tačiau ar tikrai viskas taip puiku? Dalinamės keliais Jeffo Dunno pastebėjimais.

Gaminio kokybė

Ausinių išvaizda nėra tokia svarbi, nes į jas žiūrėti nereikia - jos juk turi būti ausyse. Tačiau „Xiaomi Mi IV Hybrid“ turi itin gražų ir lygų metalinį korpusą. Jis ir atrodo kur kas gražiau nei plastikinių konkurentų, ir liesti jį kur kas maloniau. Nors jos ir metalinės, „Xiaomi Mi IV Hybrid“ ausinės yra pakankamai lengvos, o pasukti antgaliai patogiai guli ausyse, yra minkšti ir švelnūs.

Dar daugiau - kevlaru sutvirtintas laidas net po kelių mėnesiu nerodo jokių dėvėjimosi ženklų, o ant jo esantys mygtukai bei mikrofonas yra labai patogūs naudoti. „Xiaomi Mi IV Hybrid“ ausinės puikiai izoliuoja pašalinius triukšmus, o jų muzikos negirdės aplinkiniai, tačiau to ir galima tikėtis iš į ausies kanalą įstatomo įrenginio.

Garso atkūrimo kokybė

Dunnas džiaugiasi „Xiaomi Mi IV Hybrid“ kokybe, bet teigia, kad jų muzikos atkūrimo savybės patiks ne visiems, bet pačiam Dunnui patinka. Nors „Xiaomi“ didžiuojasi savo hibridinių garsiakalbių technologija, žemi dažniai vis tiek yra kur kas stipresni už vidutinius ir aukštus. Aukštos natos grojamos tiksliai ir gražiai, tačiau žemi tonai yra tiesiog stipresni.

Jei klausoma daina išnaudoja žemus dažnius, per šias ausines ji gali skambėti net perdėtai tranki. O jei muzika yra kiek švelnesnė žemų tonų atžvilgiu, „Xiaomi Mi IV Hybrid“ vis tiek sustiprins žemiausias natas. Tai reiškia, kad „Xiaomi Mi IV Hybrid“ puikiai tinka elektroninei muzikai, hiphopui, trankesniam rokui ir panašiai muzikai.

Verdiktas

Jeffas Dunnas teigia, kad „Xiaomi Mi IV Hybrid“ jam yra geresnės nei originalios „Apple“ ausinės. Kokybiškas gaminys puikiai tinka kaip antrosios ausinės - tos, kurias per daug negalvodami įsimesite į krepšį ar dėvėsite eidami į miestą. Jų greitai nesudėvėsi, o ir sugedusios jos nebus pasaulio pabaiga, nes kainuoja visai nedaug. Pavyzdžiui, baltos „Xiaomi Mi IV Hybrid“ ausinės su aukso spalvos detalėmis šiuo metu kainuoja €13,51, nors galite rinktis ir sidabrines.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(13)
(35)
(-22)

Komentarai (3)