10 naudingų daiktų kompiuteriui ir telefonui: nė 10€ nekainuojanti internetinė kamera, audio laido šakotuvas, telefono laikiklis, itin pigi asmenukių lazda ir vieni pigiausių 1080P raiškos virtualios realybės akinių  ()

Šiais laikais esame vis labiau susiję su savo elektronikos prietaisais. Jums spręsti, ar tai labiau gerai ar blogai. Tačiau kompiuteriai ir išmanieji telefonai mums labai padeda ir jau seniai yra tapę neatskiriama mūsų darbo ir laisvalaikio dalimi. Štai 10 įdomių produktų iš Kinijos, kurie gali bent šiek tiek išplėsti kompiuterių ir išmaniųjų telefonų panaudojimo ribas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2018-02-17 10 naudingų daiktų kompiuteriui ir telefonui: nė 10€ nekainuojanti internetinė kamera, audio laido šakotuvas, telefono laikiklis, itin pigi asmenukių lazda ir vieni pigiausių 1080P raiškos virtualios realybės akinių  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1. „ORICO 2139U3“ 2,5 colių kietojo disko korpusas

Tai - įrenginys, leidžiantis USB jungtimi prie kompiuterio prijungti įprastą kietąjį diską. Kitaip sakant, tai SATA3.0-USB 3.0 adapteris. Gamintojas teigia, kad juo yra labai paprasta naudotis - nereikia specialių žinių, programų ar įrankių. Tereikia į šį korpusą įstatyti kietąjį diską, uždaryti korpusą ir prijungti USB laidą. Mirksinčios LED lemputės praneš apie įrenginio veikimą.

Tai - labai patogus būdas perkelti informaciją iš senų, jau nebeveikiančių kompiuterių į naujus įrenginius. „ORICO 2139U3“ turi šiokią tokią apsaugą nuo smūgių, dulkių, gerai saugo nuo įtampos šuolių, karščio. Šis kietojo disko korpusas kainuoja vos daugiau nei 5 eurus.

2. Paprasta internetinė kamera

Vis daugiau susitikimų persikelia į internetinę erdvę. Ši kamera, kuri yra lengvai spaustuku tvirtinama prie praktiškai bet kurio nešiojamojo kompiuterio ar plonesnio monitoriaus, turi specialų laikiklį, kuris leidžia ją sukioti 360 laipsnių kampu.

Pats jutiklis yra 0,3 megapikselių, tačiau gamintojas teigia, kad filmuojamo vaizdo spalvos atrodo puikiai, kamera lengvai susifokusuoja, sureguliuoja baltos spalvos balansą.

Šiai kamerai net nereikia jokių instaliavimo procedūrų - tereikia prijungti USB laidą ir ji jau yra paruošta darbui, o 640 x 480 rezoliucijos pakaks visiems vaizdo pokalbiams.

Ši labai paprasta, bet labai naudinga internetinė kamera kainuoja  €6,80.

3. „ORICO CBT - 5S“ laidų tvarkymo juostelės

Bene blogiausia stalinio kompiuterio dalis - laidų raizgalynė. Laidai driekiasi į visas puses, ypač jei darbo vietoje yra daug papildomų įrenginių. Aišku, laidus galima sutvarkyti, tačiau tam reikia papildomų priemonių. Šios juostelės yra labai geras ir patogus būdas sutvarkyti tą nemalonų vaizdą.

Viena juostelės pusė limpa prie kitos, todėl atkirpus reikiamo ilgio gabalėlį telieka jį apsukti aplink erzinančių laidų pluoštelį.

Geriausia tai, kad šiuose ritinėliuose yra po vieną metrą juostelės, o jos reikia visai nedaug. Vienoje pakuotėje yra penki tokie spalvoti ritinėliai.

ORICO CBT - 5S“ laidų tvarkymo juostelės kainuoja €3,62.

4. „CY RC – 079“ audio laido šakotuvas

Juk dažnai taip pasitaiko, kad iš vieno įrenginio grojamos muzikos nori klausytis du žmonės. Arba ilgoje kelionėje lėktuvu ar autobusu norite pažiūrėti filmą, tačiau dalintis ausinėmis nėra patogu. O gal kartais iš kompiuterio norite klausytis muzikos su vienomis ausinėmis, o kartais su kitomis?

Tam ir skirtas „CY RC – 079“ šakotuvas. Jis įprastą vieną 3,5 mm audio lizdą paverčia dviem.

Geriausia tai, kad kiekviena pusė turi savo garso intensyvumo reguliavimo mygtukus. „CY RC – 079“ šakotuvas kainuoja €1,22.

5. Kietas dėklas „Samsung Galaxy J5 Prime“ išmaniajam telefonui

Telefonų dėklų rinka yra nepaprastai didelė, tačiau joje yra ir visai įdomių produktų. Šis dėklas, oficialiai skirtas „Samsung Galaxy J5 Prime“ išmaniajam telefonui, bet galima pabandyti ir kitiems telefonams su analogiškais išmatavimais (20.00 x 11.50 x 1.00 cm), pasižymi peršviečiamu viršeliu, per kurį nesunku pamatyti laikrodį ar pranešimus.

Jis taip pat išjungia „Samsung Galaxy J5 Prime“ ekraną, kai yra užverčiamas, o sulankstytas į trikampio formą gali veikti ir kaip telefono stovas.

Šis dėklas „Samsung Galaxy J5 Prime“ išmaniajam telefonui kainuoja €6,41. Gamintojas siūlo rinktis vieną iš 6 spalvų.

6. Neslystantis telefono laikiklis automobiliui

Naudotis telefonu vairuojant negalima, tačiau jį vis tiek reikėtų turėti kur nors netoli, kad jis išlaikytų gerą ryšį su pramogų sistema, galėtų būti įkrautas ar netgi tarnautų kaip navigacijos sistema. Šis neslystantis telefono laikiklis jūsų išmanųjį telefoną gali laikyti ir paguldytą ir horizontalioje padėtyje.

Dėl savo paprastos formos šis dėklas yra universalus ir tinka daugeliui telefonų modelių. Be to, šalia telefono galima padėti ir įvairių smulkmenų. 

Jis kainuoja €2,37.

7. Belaidžio įkrovimo stotelė „Itian A18 5W Qi“

Nauji išmanieji telefonai jau turi belaidžio įkrovimo funkcijas, bet ne visada po ranka yra jiems skirta beldaidžio įkrovimo stotelė. Tokių stotelių lengvai galima gauti Kinijoje, o jų kaina yra labai padori. Vienas iš tokių variantų - „Itian A18 5W Qi“ - tai paprasta įkrovimo stotelė ir telefono laikiklis.

Galite ją pasidėti kur nors ant darbo stalo. Taip telefonas visada bus netoli, tačiau netrukdys, stovės labai patogiu kampu ir bus įkraunamas. 

Telefonus ji krauna 5V įtampa ir 1A srove, suderinama su Samsung, Motorola, LG, Google, Nokia, Sony, HTC telefonais, kurie palaiko belaidžio įkrovimo funkciją. 

„Itian A18 5W Qi“ stotelė kainuoja kiek mažiau nei 8 eurus.

8. Universalus USB laidas „iPhone“ ir „Android“ telefonams

Taip jau yra, kad dažnas iš mūsų elektronikos prietaisus renkasi pagal rekomendacijas ir patarimus, todėl kartais turime skirtingų gamintojų įrenginius. Įprastai tai problemų nesukuria, tačiau „Apple“ naudoja šiek tiek kitokias jungtis. Tačiau šis universalus laidas turi adapterį, kuris labai greitai įprastą „Micro USB“ paverčia „iPhone“ telefonams tinkama jungtimi.

Pats laidas yra itin tvirtas, duri dangtelius, o ir adapterio pamesti nepavyks. Šis laidas kainuoja €1,72.

9. Virtualios realybės akiniai S600

Tai - biudžetinės klasės virtualios realybės akiniai, tačiau brangiausias daiktas iš visų šiame rinkinyje. Lyginant su analogais nedidelė kaina neturėtų atbaidyti - S600 pasižymi 1080P raiška, patogiu tvirtinimu ir tvirta ABS plastiko konstrukcija.

Šie akiniai puikiai tinka pramoginiams filmukams žiūrėti bei įsilieti į VR žaidimų pasaulį. S600 turi 5,5 colių ekraną ir 2200mAh bateriją. 

Reguliuojami lęšiai padės savo akims pritaikyti vaizdą, o 90 laipsnių apžvalgos kampas leis pasinerti į virtualios realybės pasaulį. S600 virtualios realybės akiniai kainuoja €22,38.

Nedidelę kainą lemia ir tai, kad šis įrenginys neturi „Wi-Fi“ modulio, įprastai sutinkamo brangesniuose akiniuose.

10. Z07 - 5S asmenukių lazda su nuotolinio valdymo mygtuku

Asmenukių lazdos - jau klasika tapęs įrenginys, labai dažnai lydintis keliautojus. Z07 - 5S - tai tradicinį teleskopinė asmenukių lazda, su universaliu telefono laikikliu ir nuotolinio valdymo mygtuku.

Prijungus asmenukių lazdą prie telefono 3,5 mm lizdo nuotraukas galima daryti tiesiog paspaudžiant mygtuką ant rankenos.

Ištiestos Z07 - 5S lazdos ilgis - 105 cm. Ši lazda neskirta profesionaliam naudojimui - ką rodo ir jos kaina, bet asmeniniams poreikiams turėtų jos pakakti.  Z07 - 5S asmenukių lazda kainuoja €2,32.

Jei ieškote kažko rimto ir solidaus, tuomet reikėtų pasižvalgyti į šias lazdas-trikojus

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(9)
(7)
(2)

Komentarai ()