Ypatinga 360 laipsnių kampu filmuojanti kamera „Xiaomi Mi Sphere“: pats geriausias kainos ir kokybės santykis, o vaizdus galima gauti tokius, kaip iš fantastinių filmų (Apžvalga, Video)  ()

360 laipsnių kameros yra itin naudingos videografijos mėgėjams. Jos leidžia filmuoti virtualiai realybei prilygstančius vaizdo įrašus, kuriuos palaiko „Youtube“, ir naudotis įvairiais efektais. Norite nufilmuoti save vaikštantį ant mažytės planetos? O gal norite pilnos panoraminės nuotraukos? Ar norite užfiksuoti savo ekstremalius nuotykius visai kitu kampu? Pasidomėkite „Xiaomi Mi Sphere“ kamera.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2018-06-08 Ypatinga 360 laipsnių kampu filmuojanti kamera „Xiaomi Mi Sphere“: pats geriausias kainos ir kokybės santykis, o vaizdus galima gauti tokius, kaip iš fantastinių filmų (Apžvalga, Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Xiaomi Mi Sphere“ yra 360 laipsnių kamera, kurią sudaro plonas korpusas su dviem 190 laipsnių objektyvais, 4K raiška ir 16 MP sensoriais. Ši kamera sveria vos 70 gramų, o jos išmatavimai siekia tik 6 X 5 X 4 cm. Taigi, „Xiaomi Mi Sphere“ visada galėsite turėti su savimi tarsi ypatingą veiksmo kamerą. O veiksmo ji tikrai nebijo, nes turi talpią 1600 mAh bateriją, kurios pakanka 75 minutėms filmuojant 4K raiška su įjungtu „Wi-Fi“ ryšiu.

„Wi-Fi“, beje, tikrai praverčia, nes kamera neturi ekrano - abi korpuso pusės yra rezervuotos objektyvams. Taigi, specialia programėle galite prisijungti prie „Xiaomi Mi Sphere“ ir matyti, ką mato ji.

Taip galėsite pasirinkti ir vieną iš trijų režimų - plokščio, sferos ir planetos.

Pirmasis režimas kaip ir savaime aiškus - kamera veikia kaip įprasta.

Sferos režimas leidžia užfiksuoti visą aplink esantį pasaulį tarsi filmuotoją supančią sferą. Būtent šiuo režimu galite užfiksuoti virtualiai realybei prilygstančius „Youtube“ klipus.

Na, o planetos režimas jus pastatys ant mažytės planetos - tai įdomus efektas, kuris itin patiks vlogeriams - kaip tai atrodo, galite pamatyti „LIFE in 360“ atsiliepime apie „Xiaomi Mi Sphere 2“ 360 laipsnių kamerą:

„LIFE in 360“, populiarus „Youtube“ kanalas skirtas erdviniams vaizdo įrašams, išskyrė 10 geriausių „Xiaomi Mi Sphere“ bruožų:

1. Ji filmuoja DNG formatu, kuris yra tinkamas populiarioms video redagavimo programoms be jokių papildomų konvertavimo priemonių.

2. 4K raiška. „Xiaomi Mi Sphere“ 30 kadrų per sekundę greičiu kuria 4K raiškos vaizdo įrašus.

3. Asmenukių lazda. „Xiaomi“ įsiklausė į naudotojų poreikius - „Mi Sphere“ kamera buvo per plona įprastoms asmenukių lazdoms, todėl buvo sukurta speciali „Xiaomi Mijia Extendable Selfie Stick Remote Shutter Holder“. Tiesa, rinkinyje ir taip rasite nedidelį trikojį, kuris itin pravers darant „time lapse“ vaizdo įrašus.

4. Vaizdo įrašus galima sujungti ir „Adobe Premiere“. „Xiaomi Mi Sphere“ turi du objektyvus, todėl vienu metu filmuoja du vaizdo įrašus. Juos sujungti galima telefone specialioje programėlėje, bet galima ir kompiuteriu - tam puikiai tinka „Adobe Premiere“.

5. Egzistuoja ir nemokamų programų vaizdo įrašų sujungimui - jos geresnės nei mobilios programėlės.

6. „Xiaomi Mi Sphere“ gali kurti sulėtintus vaizdo įrašus. Ši 360 laipsnių kamera gali filmuoti 120 kdarų per sekundę greičiu, tačiau puikios kokybės iš šios funkcijos nesitikėkite.

7. „Time lapse“ vaizdo įrašai. Galite pasirinkti intervalus tarp kadrų - nuo 2 sekundžių iki 5 minučių. Taigi, galėsite užfiksuoti įvairius savo darbus, saulėlydžius, audras ir taip toliau.

8. Mažos planetos režimas leidžia peržiūrėti, kaip atrodys efektas dar prieš pradedant filmuoti.

9. Vaizdo įrašus, nufilmuotus su mažos planetos efektu, galima redaguoti tiesiai „Mi Sphere“ programėlėje telefone.

10. „Madventure 360“ bus kitokios spalvos (tačiau iš esmės tai tas pats įrenginys).

„LIFE in 360“ taip pat pabrėžė, kad „Xiaomi Mi Sphere 2“ yra neįtikėtinai pigus įrenginys, lyginant su kitomis kameromis, kurios pasižymi panašiomis galimybėmis. „Xiaomi Mi Sphere 2“ šiuo metu kainuoja €226,19. 

„LIFE in 360“ bandymuose ši kamera nugalėjo praktiškai visus artimiausius konkurentus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(6)
(4)
(2)

Komentarai ()