Naujoji „Xiaomi Mi Band 3“ apyrankė yra tiesiog graibstoma: skelbiami rekordiniai pardavimai per 17 dienų - kuo ji geresnė už populiariąją „Mi Band 2“? (Video)  ()

Prieš pat vasarą „Xiaomi“ pristatė naująją „Mi Band 3“ išmaniąją apyrankę. Teigiama, kad ji - kur kas geresnė už savo pirmtakę. Rinkos tuo patikėjo - vos per 17 dienų kompanija pardavė milijoną vienetų. Bet kuo ši apyrankė tokia ypatinga?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Xiaomi Mi Band 3“ gamintojas anonsavo 2018 metų gegužės 31 d., o birželio mėnesio pabaigoje Wang Xiangas, „Xiaomi“ vyresnysis viceprezidentas „Twitter“ tinkle paskelbė žinutę, kad vos per 17 dienų sugebėjo pasiekti 1 milijoną pardavimų. Ir tai turint omenyje, kad kol kas apyrankė parduodama tik Kinijoje. 

Pardavimų apimtis įspūdinga net ir įvertinus faktą, kad tai buvo viena laukomiausių apyrankių pasaulyje. Prisiminkime, kuo pasižymi ši apyrankė, kad sugundė milijoną pirkėjų visame pasaulyje. 

„Xiaomi Mi Band 3“ sužavėjo rinkas praktiškai tuo pačiu receptu kaip ir jos priminė pirmtakė „Mi Band 2“ - gera kaina, paprastumu ir funkcionalumu.

„Mi Band 2“ apyrankė turi 70 mAh bateriją, IP67 atsparumo vandeniui reitingą, paprastą, bet kokybišką OLED ekraną ir galybę funkcijų. Žmonės pamėgo „Mi Band 2“ dėl jos paprastumo - naudotis šios apyrankės privalumais labai lengva ir ją galima nešioti nuolat. Ji ne tik padeda sportuojant, kuomet matuoja širdies ritmą, įveiktus kilometrus ir sudegintas kalorijas, bet kartu stebi miego ritmus, primena pajudėti. Tačiau „Mi Band 2“ turėjo ir trūkumų, kurie buvo pašalinti kuriant „Mi Band 3“.

Visų pirma, „Mi Band 3“ turi ne 70, o net 110 mAh bateriją, kuriai įkrauti vis tiek reikės tik poros valandų, o po to ji sėkmingai dirbs savaitę - tiesa, niekas „Mi Band 2“ nekritikavo dėl per mažos baterijos ištvermės, kaip tik, ji buvo rekordinė - be įkrovimo atlaikydavo apie 20 dienų. Tačiau „Mi Band 2“ turėjo labai mažą ekraną, kuris jau netiko daugeliui pirkėjų, tad naujai apyrankei didesnės baterijos prireikė dėl šiek tiek didesnio ekrano - nespalvoto „Mi Band 3“ OLED ekrano įstrižainė siekia 0,78 colio (pirmtakės - 0,48 colio). Na o tokio ploto nekilnojamąjį turtą reikia išnaudoti - naujoji „Mi Band 3“ leidžia į telefoną gautas žinutes perskaityti tiesiog apyrankės ekrane.

Aišku, žinutės būna ilgos, tačiau „Mi Band 3“ jas sutalpina į tris puslapius, kuriuos greitai vartysite atnaujintos programinės įrangos pagalba.

Siekiant išlaikyti patikimą programinę įrangą ir paprastą konstrukciją, buvo atsisakyta minčių įvesti skirtingus režimus skirtingoms sporto šakoms - gal ir teisingai, nes tai būtų padidinę kainą, o ir tą galima daryti naudojantis išmaniuosius laikrodžius, pavyzdžiui „Amazfit Bip“ arba „Amazfit Pace“. Rezultate, nepaisant didesnio ekrano, „Mi Band 3“ išlaikė valdymo patogumą ir lengvumą, o štai korpusą pagerino.

Kai „Mi Band 2“ galėjo pasigirti beveik tobulu IP67 atsparumo dulkėms ir vandeniui standartu, „Mi Band 3“ pirmtakę aplenkė - gavo IP68 ir net laikrodžiams naudojamą 50 metrų reitingą. Tai reiškia, kad su šia apyranke galite drąsiai lįsti po dušu ir plaukioti.

Kalbant apie apyrankę - ji vis dar gaminama iš termoplastiko, kuris yra patogus ir nedirgina odos. Tam, kad naudotojai nesibaimintų dėl sagties patvarumo, gamintojas ją išbandė - ji buvo užsegta ir atsegta 2000 kartų ir neparodė jokių dėvėjimosi ženklų.

Be to, „Mi Band 3“ jau palaiko nuolatinį širdies ritmo matavimą, kai originali „Mi Band 2“ matavimus atlikdavo tik po atskiro vartotojo nurodymo. 

Taigi, turbūt „Mi Band 3“ sėkmė yra garantuota - pakeitimų nėra daug, bet jie visi būtent tokie, kokių ir pageidavo vartotojai. Tiesa, pirminis populiarumas kelia ir iššūkių.

Kol kas Gearbest.com portale siūloma tik juoda apyrankė (kaip buvo ir su „Mi Band 2“), tačiau jau artimiausioje ateityje pasirodys ir versijos su spalvoto plastiko korpusais bei apyrankėmis.

Ar verta apyrankę pirkti dabar? Jei mėgstate naujoves, taip. Bet tai nėra galutinai nugludintas produktas, kaip „Mi Band 2“ atveju - galite įsivaizduoti, kad šiuo metu vyksta galutinė „Mi Band 3“ apyrankės testavimo fazė su milijonais bandytojų - jei pasirodo kažkokių nesklandumų, gamintojas renka informaciją ir taiso programines klaidas, po to automatiškai atsiųs atnaujinimus. Žodžiu, kol kas su „Mi Band 3“ gali būti ir nesklandumų, kai kas vykti ne taip, bet milžiniškas apyrankės populiarumas garantuoja, kad viskas, ką galima optimizuoti programiškai nekeičiant techninės įrangos, taip ir bus padaryta ir atsiųsta automatiškai į visus modelius.

Na, o apyrankės kaina Kinijos parduotuvėse svyruoja nuo 50€ (Cafago parduotuvėje praktiškai be nuolaidų) iki 32€ TomTop parduotuvėje ar 30€ Gearbest parduotuvėje su nuolaidomis. Visgi, nuolaidos kinta labai dinamiškai - kaina gali pakristi iki 29€, o gali greitai išaugti iki 40€.  

Palyginimui, senesnė „Mi Band 2“ šiuo metu be nuolaidų kainuoja apie €20.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(23)
(10)
(13)

Komentarai ()