Kai kas netikėto. Sukurta DI kamera be objektyvo (Video)  ()

Fotoaparatą sudaro daugybė dalių, bet objektyvas tikrai yra viena svarbiausių. Per jį jutiklį (ar juostelę) pasiekia šviesa. Tai - kameros akis. Bet ar fotoaparatas galėtų veikti be objektyvo?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Olandų dizaineris Bjørnas Karmannas pristatė visuomenei savo meno projektą „Paragrafica“, rašo „Interesting Engineering“. Tai - kamera be jokio objektyvo. Ji neturi ir jokio šviesos jutiklio, juostelės, bet nuotraukas tikrai rodo. Tiesa, gal šiek tiek netikslias.

„Paranicica“ turi tris nustatymų ratukus, skirtus duomenims ir dirbtinio intelekto parametrams valdyti. Pirmuoju jungikliu vartotojas gali nustatyti spindulį, kuriuo kamera ieškos aplinkui esančių vietų ir duomenų. Antrasis ratukas reikalingas kokybei reguliuoti. Trečiuoju ratuku vartotojas gali nuspręsti, kaip tiksliai nori, kad fotoaparatas laikytųsi tekstinių instrukcijų / raginimų.

Taip, supratote teisingai - „Paragrafica“ yra dirbtinio intelekto prietaisas. Jis gauna GPS duomenis ir naudotojo sukurtą aprašymą. Tekstu naudotojas informuoja įrenginį apie paros laiką, orą, matomus objektus (pavyzdžiui, automobilius, gyvūnus). „Paragrafica“ surenka viešai prieinamus vietovės duomenis ir juos sulieja su tuo, ką įvedė naudotojas. Gautas rezultatas - nuotrauka, kuri ne visada tiksliai atspindi tai, kas yra priešais ją.

 

Karmannas pabrėžė, kad neketina paversti „Paragrafica“ komerciniu produktu. Įprastos kameros veikia geriau. Tiesą sakant, būtų sunku sugalvoti praktinį pritaikymą „Paragrafica“ kamerai. Kam reikia ne tokių tikslių nuotraukų, kurių kūrimas užtrunka gerokai ilgiau? Tai - labiau žaidimas su dirbtinio intelekto technologijų galimybėmis. „Paragrafica“ suranda vietos nuotrauką, tekstą paverčia kitu atvaizdu ir tada viską sulieja į vieną. Gudru, bet nereikalinga.

 

Tiesa, jei jums kyla klausimų dėl „Paragrafica“ išvaizdos, tai supraskite, kad Karmannas yra menininkas. Įkvėpimo jis sėmėsi iš žvaigždėsnukio kurmio, kuris gyvena ir medžioja po žeme ir pasaulį suvokia per keistas nosies antenas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(3)
(4)
(-1)

Komentarai ()