Laukia dideli pokyčiai. „iPhone 15“ turės naują rėmelių dizainą ir naudos USB-C, prognozuojamos didesnės kainos  ()

„iPhone 15“ turės naują rėmelių dizainą ir naudos USB-C, prognozuojamos didesnės kainos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Bloomberg“ žurnalistas Mark‘as Gurman‘as teigia, kad „iPhone 15 Pro“ ir „Pro Max“ gamyboje bus pasitelkta LIPO (low-injection pressure over-molding) technologija, kurios dėka bus sumažinti prietaisų rėmeliai nuo maždaug 2,2 mm dabartiniuose „iPhone“ iki vos 1,5 mm. Ši technologija jau buvo panaudota „Apple Watch 7“ laikrodyje, siekiant padidinti jo ekrano dydį sumažinant rėmelius, ir tikimasi, kad galiausiai ji bus pritaikyta „iPad“.

Kitas didelis pokytis, kurį prognozuoja Gurman‘as, yra tai, kad „Apple“ pagaliau padarys tai, ką 2018 m. pirmą kartą padarė su „iPad“: pereis nuo „Lightning“ jungties prie USB-C. Gandai, kad „Apple“ pereis prie šios jungties, sklinda jau kurį laiką, o Europos Vadovų Tarybai nustačius, kad iki 2024 m. šis įkrovimo standartas taps privalomu ES parduodamiems mažiems įrenginiams, atrodo, kad „Apple“ neturi kito pasirinkimo, kaip tik naudoti USB-C.

Dar vienas pokytis susijęs su standartiniais „iPhone 15“ ir „iPhone 15 Plus“. Teigiama, kad šie pigesni modeliai neteks viršutinės išpjovos, kurią pakeis „Dynamic Island“ (Dinaminė sala) piliulės formos išpjova, debiutavusi „iPhone 14 Pro“.

 

Tarp kitų „Pro“ modelių naujovių – nerūdijančio plieno briaunų pakeitimas titanu – lengvesne ir kokybiškesne medžiaga. Teigiama, kad taip pat bus iš esmės pertvarkytas „iPhone 15 Pro“ vidus, todėl jį bus lengviau remontuoti.

Taip pat bus ir įprasti aparatinės įrangos atnaujinimai. Gurman‘as sako, kad bus smarkiai atnaujinta galinė kamera, įskaitant naujus lęšius ir daug platesnį optinio priartinimo diapazoną. Teigiama, kad „Pro“ įrenginiuose bus pereita prie A17 SoC – tikimasi, kad tai bus pirmasis A serijos lustas, pagamintas naudojant 3 nanometrų technologiją. Dėl to našumas pagerės, kaip pranešama, 10-15 %, o energijos suvartojimas sumažės iki 30 %. Įprastuose „iPhone 15“ modeliuose bus naudojamas praėjusių metų A16 lustas.

 

Kalbama, kad dėl šių atnaujinimų visos „iPhone 15“ serijos kainos už JAV ribų padidės, o Valstijose už savo pirmtakus gali būti brangesni tik „Pro“ modeliai.

Tikimasi, kad „iPhone 15“ serija pasirodys antroje rugsėjo pusėje po to, kai „Apple“ ją atskleis kažkur per pirmąsias dvi mėnesio savaites. Sklinda gandai, kad dėl tų mažų rėmelių kyla gamybos problemų, dėl kurių gali būti ribojama pasiūla, tačiau kiti teigia, kad „Apple“ jau išsprendė šią problemą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technews.lt
Technews.lt
Autoriai: Mindaugas Klumbis
(7)
(3)
(4)

Komentarai ()

Susijusios žymos: