„Tinder“ kūrėjai išbando naują dirbtinio intelekto įrankį: padės greičiau rasti antrąją pusę?  ()

Pažinčių programėlės „Tinder“ kūrėjai skelbia bandantys naują dirbtinio intelekto įrankį, kuris, tikimasi, padidins naudotojų šansus rasti antrąją pusę. Įrankis pagal įvairius parametrus atrinks ir parekomenduos geriausiai atrodančias nuotraukas, kurias pasiūlys patalpinti savo paskyroje. Pasak ekspertės, dirbtinis intelektas vis dažniau siūlo pagalbos įrankius romantiškų santykių ieškantiems žmonėms, patiriantiems „pažinčių nuovargį“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dirbtinis intelektas padės atrasti meilę

Dirbtinis intelektas jau gali įvertinti ir grožį. Daugiau nei 75 mln. vartotojų visame pasaulyje turinčios pažinčių programėlės „Tinder“ atstovai atskleidė, kad netolimoje ateityje dirbtinis intelektas padės programėlės naudotojams apsispręsti, kurias nuotraukas rodyti kitiems vartotojams ir taip sumažins stresą, patiriamą ieškant pažinčių.

Įrankis peržiūrės naudotojo nuotraukų albumą ir atrinks penkias geriausiai asmenybę atspindinčias nuotraukas, kurias matys potencialūs susirašinėjimo partneriai. Tikimasi, kad tai padidins tikimybę profiliams būti pastebėtiems.

Pažinčių programėlės savininkai „Match Group“ taip pat užsiminė, kad kuria ir daugiau dirbtinio intelekto įrankių dar patogesnei ir mažiau nejaukumo turinčiai patirčiai ieškant antrosios pusės skaitmeniniu būdu. „Tinder“ kūrėjai atskleidė, kad ketina įdiegti įrankius, padedančius kokybiškiau aprašyti savo biografiją – dirbtinis intelektas siūlys suasmenintą tekstą, apibūdinantį interesus ir tikslus. Ši funkcija jau testuojama keliose rinkose.

Neseniai atliktas „Tinder“ tyrimas parodė, kad net trečdalis programėlės naudotojų būtinai naudotų dirbtinio intelekto įrankius, padedančius sukurti išsamesnį profilį. Panašias tendencijas rodo ir pažinčių programėlės „Inner Circle“ Jungtinėje Karalystėje atlikta apklausa. Tyrimas parodė, kad daugiau nei pusė vienišų vyrų pasitelktų pokalbių robotus tam, kad būtų lengviau bendrauti su potencialiais pasimatymų partneriais ar partnerėmis.

DI naudoja ne tik „Tinder“

Dirbtinio intelekto sprendimai pažinčių programėlėse atsiranda vis dažniau. Kitos kiek mažiau populiarios programėlės „Inner Circle“ kūrėjai sako, kad dirbtinis intelektas dažniau pasitelkiamas dėl to, kad vartotojai jaučia „pažinčių nuovargį“ – jie pavargo laukti tinkamo rezultato. Dirbtinis intelektas suteikia galimybę optimizuoti pažinčių programėlėse praleidžiamą laiką.

 

Justina Antropik, „Tele2“ skaitmeninių kanalų turinio vadovė, priduria, kad ši technologija net tampa kai kurių pažinčių programėlių pagrindu. Pavyzdžiui, programėlė „Teaser AI“ prieš nusprendžiant, ar norite bendrauti su pasiūlytu profiliu, pirmiausiai leidžia pabendrauti su jo dirbtinio intelekto versija.

„Programėlė „Blush“ siūlo bendrauti su pokalbių robotu ir lavinti savo flirtavimo įgūdžius, o programėlėje „Flamme AI“ galima užduoti su santykiais susijusius klausimus ir gauti pasiūlymų, kaip, pavyzdžiui, pasipiršti savo antrai pusei. Šių metų pradžioje programėlės „OKCupid“ kūrėjai pranešė, kad per metus į savo programėlę įtrauks dirbtinio intelekto sukurtus poros tinkamumo klausimus“, – sako J. Antropik.

Dėmesys saugumui

 

Praėjusiais metais pažinčių programėlė „Bumble“ įdiegė dirbtinio intelekto įrankį, kuris gali aptikti nepageidaujamus apnuoginto kūno atvaizdus ir taip kovoja su kibernetiniu priekabiavimu. Vis dėlto, pasak J. Antropik, dirbtinis intelektas pažinčių programėlėse dar kelia klausimų dėl saugumo.

„Neatmetama, kad dirbtinį intelektą pažinčių programėlėse gali naudoti ne tik romantiškų santykių ieškantys žmonės, bet ir kibernetiniai sukčiai. Dirbtinis intelektas gali būti panaudotas kurti suklastotus profilius, siunčiant apgaulingus laiškus ir kitiems sukčiavimo būdams. Žinoma, šios kibernetinės grėsmės dažnai sutinkamos ir kitose interneto platformose, tad budrumą reikėtų išlaikyti visada“, – pataria J. Antropik.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(4)
(-4)

Komentarai ()