„Android“ atsišviežino: štai kokie pokyčiai pasitiko vartotojus (Video)  ()

Populiariausia pasaulyje mobilioji operacinė sistema „Android“ ką tik buvo šiek tiek atnaujinta. Artėjant „Android 14“ išleidimui, „Google“ nurodė atnaujinusi „Android“ logotipą, taip pat pristatė virtinę naujų funkcijų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Spalį pasirodys atnaujinta „Android 14“ operacinės sistemos versija, tačiau „Google“ jau dabar ėmėsi atnaujinimo darbų. Vienas jų – „Android“ prekės ženklo atnaujinimas, rašo „Wired“.

Paskutinį kartą prekės ženklas jis buvo atnaujintas 2019 m. Logotipas atnaujintas taip, kad žodis „Android“ dabar bus rašomas iš didžiosios raidės.

Naują išvaizdą įgavo ir „Android“ talismanas, pavadintas Bugroid vardu. Pakeistos jo spalvos, talismanas „aprengtas“ galvos juosta ir skrybėle, atsirado žaismingų animacijų.

„Google“ taip pat pristatė virtinę naujų funkcijų. Pavyzdžiui, atnaujintas „Assistant at a Glance“ valdiklis (angl. widget), kuriame pateikiama informacija apie orus, skrydžių atnaujinimus ir įvykių priminimus. Nuo šiol valdiklis išsiskirs ryškesnėmis ikonėlėmis ir papildoma informacine eilute.

 

„Google“ programėlė „Lookout“, kuri padeda neįgaliesiems suprasti, kokie objektai yra netoliese, taip pat buvo atnaujinta.

Dirbtinis intelektas nuo šiol kurs išsamesnius priekyje ar ekrane rodomų vaizdų aprašymus. Įkėlus vaizdą, bus galima užduoti klausimus teksto arba garso formatu, kad būtų galima suprasti vaizdo kontekstą.

Programėlė taip pat papildyta 11 kalbų, įskaitant kinų, korėjiečių ir japonų.

Bus galima įkelti bibliotekos kortelę ar sporto klubo abonementą

 

 

Tuo metu į „Google“ piniginę įdiegta galimybė importuoti ir skaitmeninti leidimus su brūkšniniais kodais arba QR kodais.

Tai reiškia, kad „Android“ vartotojai galės įkelti sporto klubo abonemento ar bibliotekos kortelės nuotrauką ir saugoti skaitmeninę jos versiją „Google“ piniginėje, kuri pravers, kai vėl pamiršite tikrąją piniginę.

Dar viena nauja funkcija yra susijusi su „Google Assistant“. Nuo šiol į ją galima įtraukti miego stebėjimo duomenis iš „Fitbit“ arba „Google Fit“. Taip pabudus bus galima gauti miego statistikos suvestinę, įskaitant duomenis apie tai, kada užmigote ir kiek valandų miegojote.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(5)
(10)
(-5)

Komentarai ()

Susijusios žymos: