„iPhone 12“ skandalas. Pardavimai sustabdyti. „Apple“ jau sugalvojo kaip išspręsti problemą  ()

Kompanija „Apple“ ruošia programinės įrangos atnaujinimą, kad išspręstų per didelės spinduliuotės problemas, susijusias su trejų metų senumo „iPhone 12“, po to, kai Prancūzijos reguliavimo institucijos pareiškė, kad telefonas viršija tinkamą radiacijos lygį, rašo www.engadget.com.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-18 „iPhone 12“ skandalas. Pardavimai sustabdyti. „Apple“ jau sugalvojo kaip išspręsti problemą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prancūzija sustabdė prekybą šiais išmaniaisiais telefonais.

„Apple“ pakartojo, kad tai nėra saugumo problema, ir pažymi, kad telefonas buvo sertifikuotas kelių tarptautinių institucijų kaip atitinkantis pasaulinius radiacijos standartus.

Vis dėlto bendrovė žada „pritaikyti Prancūzijos reguliavimo institucijų naudojamą protokolą“.

Taigi atrodo, kad „Apple“ mano, jog programinės įrangos pataisos pakaks, kad „iPhone 12“ praeitų būsimus radiacijos testus, ir teigia, kad tikisi, jog „iPhone 12 ir toliau bus galima įsigyti Prancūzijoje“.

Anksčiau pranešta, kad Prancūzijos reguliavimo institucija nurodė JAV technologijų milžinei „Apple“ sustabdyti „iPhone 12“ pardavimus šioje šalyje dėl jų per didelės elektromagnetinės spinduliuotės bei atitinkamai pertvarkyti jau naudojamus šio modelio mobiliojo ryšio telefonus.

Reguliuotoja pažymėjo, jog akredituotos laboratorijos nustatė, jog atliekant bandymus, imituojančius telefono laikymą rankoje arba kišenėje, elektromagnetinės energijos absorbcija organizme yra 5,74 vato vienam kilogramui. Tuo tarpu pagal Europoje galiojančius standartus ši viršutinė riba yra 4,0 vato kilogramui.

 

Kelių valstybių reguliavimo institucijos yra nustačiusios elektromagnetinės spinduliuotės, kurią gali skleisti mobiliojo ryšio telefonai, ribas, kad būtų išvengta neigiamo poveikio sveikatai.

Savo ruožtu Pasaulio sveikatos organizacija savo interneto svetainėje skelbia, kad atlikus daugybę tyrimų „nenustatyta, kad mobiliųjų telefonų naudojimas keltų neigiamą poveikį sveikatai“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(1)
(4)
(-3)

Komentarai ()

Susijusios žymos: