Prasidėjo masinės problemos su „iPhone 15“. Kas nutiko  (2)

Apžvalginikų nustatyta „iPhone 15“ serijos išmaniųjų telefonų perkaitimo tendencija naudojant greitą įkrovimą ir dirbant su daug išteklių reikalaujančiomis programomis tampa masine, pastebi „The Wall Street Journal“. Apie anomaliją masiškai praneša ir paprasti vartotojai, todėl ekspertai neatmeta, kad „Apple“ turės programiškai apriboti procesoriaus veikimą, kad įrenginys neperkaistų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-30 Prasidėjo masinės problemos su „iPhone 15“. Kas nutiko  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Techninės pagalbos tarnyba, anot leidinio, vis dar bando nuraminti „iPhone 15 Pro“ ir „iPhone 15 Pro Max“ savininkus, kad didelį įkaitimą eksploatuojant išmaniuosius telefonus lėmė jo aparatinės įrangos resursų naudojimo intensyvumas pradinio diegimo metu ir programinės įrangos konfigūraciją, todėl vėliau situacija turėtų normalizuotis. Tačiau ne visi naujų produktų pirkėjai yra pasirengę sutikti su šiais argumentais. WSJ atstovų eksperimentai parodė, kad vienu metu kraunant ir paleisdus žaidimus, „iPhone 15 Pro Max“ atskirą korpuso dalį gali įkaitinti iki 44 laipsnių Celsijaus. Beje, šiuo atžvilgiu jis ne itin lenkia savo pirmtaką „iPhone 14 Pro Max“, kuris buvo išbandytas pagal panašų scenarijų.

Žinomas analitikas Ming-Chi Kuo teigia, kad viena iš „iPhone 15 Pro“ ir „iPhone 15 Pro Max“ perkaitimo priežasčių gali būti naujasis titano rėmas. Pirma, pats titanas turi prastą šilumos laidumą. Antra, tai yra gana lengvas metalas ir ši aplinkybė pablogina išmaniojo telefono termodinamiką. Tačiau reikia nepamiršti, kad iš titano pagamintas tik išorinis naujųjų „Apple“ flagmanų rėmas, o korpuso viduje esantys elementai – iš aliuminio. Kai kuriems apžvalgininkams šios serijos išmanieji telefonai intensyvaus darbo metu įkaisdavo iki 50 laipsnių Celsijaus. „iFixit“ atstovai netgi palygino „Apple“ veiklą šioje srityje su istorija apie Ikarą, kuris per arti prisiartino prie Saulės, ir tai galiausiai apdegino sparnus.

„iPhone 15 Pro“ vartotojai iš Kinijos susidūrė su problemomis net bandydami tuo pačiu metu kalbėtis per pranešimų programėles ir įkrauti savo išmanųjį telefoną. Prietaisas atsisakė priimti įkrovimą, kaip preižastį nurodydamas aukštą temperatūrą ir poreikį atvėsti. Nuo kitų metų, kaip pažymi šaltiniai, „Apple“ tikisi pereiti prie naujos sudėties spausdintinių plokščių naudojimo, kurios, mažindamos storį, turės geresnį gebėjimą išsklaidyti šilumą.

Kitų šaltinių teigimu, fizinės SIM kortelės lizdo įtraukimas į „iPhone“ konstrukciją taip pat pareikalavo tam tikrų išdėstymo kompromisų, o tai pablogino šilumos sklaidos sąlygas. Ming-Chi Kuo teigimu, patikimas būdas apriboti „Apple“ naujų išmaniųjų telefonų perkaitimą gali būti tik programinis procesoriaus ir kai kurių kitų komponentų veikimo spartos apribojimas. Abu scenarijai (su perkaitimo problemos pašalinimu ir be jos sprendimo) kelia savo riziką dabartinės kartos išmaniųjų telefonų sėkmei rinkoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TOPCOM
TOPCOM
(10)
(3)
(7)

Komentarai (2)