Netrukus pasirodys būrys naujų „emoji“: kokius emociukus naudojame dažniausiai? (Foto)  ()

Jau greitai išmanieji telefonai pasiūlys galimybę dar paprasčiau vaizdais perteikti tam tikras emocijas ar mintis – pasirodys net 118 naujų ir patobulintų emociukų (angl. „emoji“). Visi nauji emociukai skirtinguose įrenginiuose turėtų pasirodyti per ateinančius metus. Tarp jų bus galima rasti ir į baravyką panašų grybą, žaliąją citriną, mitinę būtybę feniksą ar žmonių įvairovę atspindinčius simbolius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasirodys nauji emociukai

„Unicode Consortium“ yra ne pelno siekianti organizacija, skirta programinės įrangos standartizacijai ir „Unicode“ standartui, kuris apibrėžia teksto ir simbolių atvaizdavimą visuose šiuolaikiniuose programinės įrangos produktuose. Rugsėjį ši organizacija oficialiai patvirtino „Emoji 15.1“ versiją, o tai reiškia, kad artimoje ateityje išmaniuosiuose įrenginiuose pasirodys naujų emociukų.

Tarp 118 naujų „Emoji 15.1“ pristatytų simbolių yra šešios visiškai naujos koncepcijos, nauji lyčiai neutralūs šeimą vaizduojančių emociukų deriniai, taip pat naujos kryptį nurodančios jau egzistuojančių žmones vaizduojančių emociukų versijos.

„Naujųjų „emoji“ sąraše nėra tiek daug papildymų, kiek jų buvo ankstesnėse versijose. Dauguma naujienų yra tiesiog jau egzistuojančių simbolių papildymai. Tačiau naudotojai galės išvysti bei išbandyti ir kelis visiškai naujus emociukus: vertikaliai judinamą  galvą, reiškiančią „taip“, horizontaliai sukiojamą galvą, reiškiančią „ne“, taip pat naujai pristatyti fenikso, nutrūkusios grandinės, žaliosios citrinos ir į baravyką panašaus grybo simboliai – iki šiol buvo galima rasti tik į musmirę panašų emociuką“, – sako Justina Antropik, „Tele2“ skaitmeninio turinio vadovė.

 

 

Vis dėlto, anot ekspertės, kol pirmieji nauji simboliai bus prieinami visiems vartotojams, gali praeiti mažiausiai keli mėnesiai – tokios bendrovės kaip „Apple“ ir „Microsoft“ neretai užtrunka įdiegti šiuos atnaujinimus savo programinėje įrangoje. Visi atnaujinimai vartotojus pasieks per ateinančius metus.

Kuriuos emociukus naudojame dažniausiai?

„Unicode“ standarte iš viso skaičiuojama apie 3,6 tūkst. (įskaitant įvairius odos atspalvius ar kryptis)  skirtingų emociukų – nuo veido išraiškų iki laisvalaikio veiklų, gyvūnų, maisto ir kitokių simbolių. Tačiau kai kurie emociukai yra gerokai populiaresni už kitus. Naujienas apie emociukų atnaujinimus publikuojantis tinklalapis „Emojipedia“ paskelbė ir pirmojo šių metų pusmečio populiariausius emociukus.

 

 

2023 m. buvo populiariausi šie emociukai:

  1. 😂 Veidas, besijuokiantis iki ašarų
  2. 🤣 Iš juoko pargriuvęs veidas
  3. ❤️ Raudona širdelė
  4. 🙏 Suglaustos rankos
  5. 😭 Garsiai verkiantis veidas
  6. 😍 Besišypsantis veidas su širdelėmis akyse
  7. ✨ Blizgučiai arba žvaigždelės
  8. 🔥 Liepsna
  9. 😊 Besišypsantis veidas su paraudusiais skruostais
  10. 🥰 Besišypsantis veidas, apsuptas širdelių

„Šiais metais galime matyti gana pozityvią tendenciją, dauguma jaustukų yra naudojami išreikšti teigiamas emocijas. Kaip ir praėjusiais metais, daugiau nei pusę sąrašo sudaro veidų jaustukai, kurie išreiškia žinutės emociją arba toną“, – pastebi J. Antropik.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(4)
(1)
(3)

Komentarai ()