27 mėnesiai nuosmukio. „Counterpoint Research“ skelbia, kas vyksta su išmaniųjų telefonų rinka  ()

2021 m. viduryje žmonės buvo įstrigę namuose, o jų disponuojamos pajamos dažnai buvo skiriamos telefonams atnaujinti. Tačiau tada rinka susidūrė su keliais sunkumais iš eilės: iš pradžių trūko komponentų, tada dėl atsargų kaupimosi sumažėjo tiekimas, tada žmonės ėmė ilgiau naudoti senus telefonus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Praėjo 27 mėnesiai nuosmukio, bet „Counterpoint Research“ dabar praneša, kad per metus parduodamų telefonų rodikliai vėl auga. Spalio mėn. pardavimai buvo didesni nei ankstesniais mėnesiais nuo pat 2022 m. sausio mėn.

Tai nedidelis augimas, pardavimo apimtis padidėjo 5 %, palyginti su praėjusių metų spalio mėn. Tačiau tai stiprus atsigavimo ženklas, atsigavimo, kurį lėmė besivystančios rinkos, tokios kaip Artimieji Rytai ir Afrika, taip pat augimas Kinijoje ir Indijoje. Kalbėdami apie Kiniją, analitikai kaip vieną iš atsigavimo priežasčių nurodo „Huawei“ atsigavimą savo šalies rinkoje. Kalbant apie Indiją, pardavimus paskatino Diwali šventiniai pardavimai. Tuo tarpu išsivysčiusios rinkos yra prisotintos, todėl pardavimai jose atsigauna lėčiau.

 

„Counterpoint“ prognozuoja, kad rinka ir toliau palaipsniui atsigaus likusią šių metų IV ketvirčio dalį, o nuo tada ir būsimus ketvirčius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technews.lt
Technews.lt
Autoriai: Mindaugas Klumbis
(2)
(1)
(1)

Komentarai ()