Besiruošiant advento pradžiai: išbandykite virtualius advento kalendorius visai šeimai  ()

Su netrukus prasidėsiančiu gruodžiu prasideda ir gražiausias advento laikotarpis. Tradiciškai Lietuvoje adventas labiau siejamas su pasninku ir ramybės išlaikymu, bet naujaisiais laikais išpopuliarėjo ir advento kalendoriai, kurie jau persikėlė ir į skaitmeninę erdvę. Arnoldas Lukošius, „Tele2” Inovacijų ekspertas, sako, kad virtualūs kalendoriai kasdien siūlo įvairias pramogas, o kai kurie įrankiai leidžia personalizuotus kalendorius sukurti patiems.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Beveik keturias savaites įprastai trunkantis adventas yra pasiruošimo Kalėdoms laikas. Šiemet adventas prasideda gruodžio 3 d., tačiau dar keliomis dienomis anksčiau daugelis pradeda išpakuoti pirmąsias advento kalendoriaus dovanėles. Dažniausiai 24 dienas iki Kūčių atveriamuose kalendoriaus langeliuose slepiasi įvairios saldžios dovanos – šokoladas ar saldainiai, bet galima rasti ir nesaldžių ar net nevalgomų kalendorių opcijų.

„Skaitmeniniame amžiuje advento kalendorius įgavo virtualų pavidalą ir tapo nauju interaktyviu būdu švęsti šventinį laikotarpį. Šiuose internete ar programėlėse esančiuose kalendoriuose siūloma daugybė veiklų, žaidimų ir staigmenų, kuriomis galima mėgautis visiškai nemokamai. Be to, kai kurios programėlės suteikia galimybę advento kalendorius sukurti patiems ir taip nustebinti savo artimuosius“, – sako A. Lukošius.

Štai keli virtualūs advento kalendoriai ir kalendorių kūrimo įrankiai, kuriuos A. Lukošius pataria išbandyti laukiant gražiausių žiemos švenčių:

Advento kalendoriaus programėlės. Tiems, kuriems jau pabodo įprasti šokoladiniai kalendoriai arba norintiems paįvairinti Kalėdų laukimą, rekomenduojama išbandyti specialias advento programėles. Jos veikia tokiu pačiu principu, kaip ir fiziniai advento kalendoriai – kasdien atverčiama po naują langelį, atitinkantį mėnesio dieną. Tiesa, kitaip nei įprastuose kalendoriuose, šiuose galima rasti įvairias pramogas – šventinės tematikos žaidimus su skirtingais lygiais, kalėdinėmis dainomis ir paveikslėliais. Programėles „iOS“ naudotojai gali parsisiųsti čia, o „Android“ – čia

 

Jacquie Lawson kalendorius. Britų menininkė Jacquie Lawson žinoma dėl savo animuotų e. atvirukų, tačiau siūlo išbandyti ir specialų internetinį advento kalendorių. Jame kiekvieną dieną pateikiama ypatinga animuota scena, neretai papildyta interaktyviu elementu arba žaidimu. Šiemet menininkės kalendorius kvies nusikelti į prabangią XX a. mansardą bei pasivaikščioti jos staigmenų kupinais kambariais. Programėlę „iOS“ naudotojai gali parsisiųsti čia, o „Android“ – čia

Kalendoriaus kūrimo įrankis. Tie, kuriems nepakanka parduotuvių asortimento ar tiesiog norisi labiau išskirtinio Kalėdų laukimo, gali sukurti personalizuotą advento kalendorių patys. Specialus įrankis „My Advent“ suteikia galimybę nemokamai sukurti advento kalendorių su gražiais palinkėjimais, asmeninio albumo nuotraukomis, vaizdo įrašų nuorodomis, balso žinutėmis. Su artimaisiais užtenka pasidalinti tik nuoroda ir jie kiekvieną dieną galės atverti po naują personalizuotą staigmeną.

 

„Google Santa Tracker“. Būdą paįvairinti Kalėdų laukimą pasiūlė ir „Google“. Advento laikotarpiu ji kviečia išbandyti „Google Santa Tracker“ tinklalapį – interaktyvų puslapį, kuriame kasdien siūlomos naujos šventinės pramogos visai šeimai. Naudotojai gali tyrinėti žiemos stebuklų šalį, žaisti žaidimus ir sužinoti apie įvairias šventines tradicijas visame pasaulyje. Be to, tinklalapis skaičiuoja laiką iki Kalėdų, o joms prasidėjus čia galima stebėti Kalėdų Senelio kelionę realiu laiku.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(1)
(-1)

Komentarai ()

Susijusios žymos: