Keitimąsi dovanomis palengvina skaitmeninės platformos: kaip šiemet vardus traukti išmaniai?  ()

Su gruodžio ir advento laikotarpio pradžia prasideda ir dovanų sezonas. Tarp bendradarbių, draugų ar šeimose neretai gyvuoja dovanėlių keitimosi tradicija. Pasak Arnoldo Lukošiaus, „Tele2“ Inovacijų eksperto, dabar šis smagus žaidimas persikėlė į skaitmeninę erdvę. Virtualūs vardų traukimo įrankiai itin palankūs skirtinguose miestuose ar net šalyse gyvenančioms šeimoms bei draugų, kolegų kompanijoms, o taip pat suteikia ir papildomų galimybių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Jei anksčiau norėdami išsitraukti lapelį, ant kurio parašytas jūsų kalėdinės dovanos adresato vardas, turėdavote tai daryti fiziškai, tai dabar gelbsti specialūs įrankiai, kurie šį procesą supaprastina. Dažniausiai jums tereikia programėlėje suvesti visus žaidime dalyvaujančių žmonių kontaktus ir sistema automatiškai parenka kiekvienam žmogų atsitiktine tvarka bei praneša el. paštu. Be to, tokie įrankiai taip pat leidžia susidaryti norimų dovanų sąrašą ir suteikia kitų naudų“, – sako A. Lukošius.

Anot jo, tokie kalėdiniai vardų traukimo įrankiai leidžia dalyviams išlaikyti anonimiškumą, taip išsaugant netikėtumo elementą. Be to, kai kurios programėlės leis jums patiems pasirinkti, kokio žmogaus ištraukti nenorite ar išvengti kitų nepalankių ištraukimo kombinacijų.

A. Lukošius dalijasi keliomis programėlėmis bei įrankiais, kuriuos galite šiemet išbandyti ruošdamiesi kalėdinių dovanėlių keitimosi metui.

„Santa‘s Secret Keeper“. Tai vienas populiariausių įrankių, skirtų kalėdinių dovanų traukimui. Šventine simbolika papuoštoje programėlėje vienas dovanomis besikeičiančiųjų būrio narys turi suvesti visų dalyvių el. pašto adresus.

Jei yra poreikis, programėlėje galima pažymėti žmones, kurie neturėtų vienas kito ištraukti. Programėlė tuomet atsiunčia individualius laiškus kiekvienam dalyviui su gautu dovanos adresatu. Įrankis taip pat leidžia nurodyti limitą dovanos kainai. Programėlę „iOS“ naudotojai gali parsisiųsti čia, o „Android“ – čia.

„Elfster“. Dar vienas itin populiarus įrankis – „Elfster“, veikiantis ir per interneto naršyklę, ir programėlėse. Tiesa, čia pirmiausiai reikės susikurti nemokamą paskyrą. Kaip ir pirmajame, šiame įrankyje taip pat galima ne tik išsitraukti, kam dovanoti kalėdinę dovaną, bet ir pasinaudoti kitomis galimybėmis.

 

„Elfster“ leidžia susidaryti norimų dovanų sąrašą, taip pat teikia kalėdinių dovanų pirkimo patarimus bei pasiūlymus, leidžia matyti draugų paskyras su jų dovanų sąrašais. Įrankiu naudotis galima ne tik Kalėdų sezonu – čia taip pat galima žymėti gimtadienių datas. Programėlę „iOS“ naudotojai gali parsisiųsti čia, o „Android“ – čia.

 

„Giftster“. Ne vien per Kalėdas pravers ir „Giftster“ įrankis, kuriuo taip pat galima naudotis tiek interneto naršyklėje, tiek programėlėse. Jame dalyviai gali kurti pageidavimų sąrašus ir dalytis jais su kitais, todėl dovanų teikėjams lengviau rasti tobulą dovaną.

Žiemos šventėms pasibaigus, „Giftster“ pravers planuojant kitas asmenines šventes. Čia galima susidaryti norimų dovanų sąrašus tokioms šventėms, kaip kūdikio sutiktuvės, artėjančios vestuvės, gimtadieniai ir kitoms. Programėlę „iOS“ naudotojai gali parsisiųsti čia, o „Android“ – čia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai ()

Susijusios žymos: