Neišmeskite šventinių maisto likučių: programėlės, kurios padės sunaudoti viską iki paskutinio trupinio  ()

Per žiemos šventes iššūkiu gali tapti tikslus maisto planavimas – norint gausaus šventinio stalo, sunkiau paskaičiuoti produktus taip, kad neliktų jų pertekliaus. Dėl to dažnam kyla klausimų, ką daryti su nepanaudotais maisto likučiais. Pasak Arnoldo Lukošiaus, „Tele2“ Inovacijų eksperto, po švenčių likusius maisto produktus sunaudoti gali padėti ir išmanūs sprendimai. Specialios programėlės leidžia išbandyti naujus receptus pasirenkant ingredientus, kuriuos jau turite savo virtuvėje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Neleiskite, kad po švenčių likę maisto likučiai užsigulėtų šaldytuve. Naudodamiesi išmaniais maisto gaminimo pagalbininkais, juos lengvai galite paversti gardžiais kūriniais. Egzistuoja gausybė programėlių, kuriose galima rasti tiek klasikinius patiekalus, tiek įvairių pasaulio virtuvių skonius – jos padės jums sunaudoti šventinius likučius ir taip išvengti maisto švaistymo“, – sako A. Lukošius ir dalinasi programėlių, kurias verta išbandyti, apžvalga ir rekomendacijomis.

„BigOven“. Ši programėlė ne tik padeda atrasti receptų pagal turimus ingredientus, bet ir tvarkyti maisto atsargas bei mažinti maisto švaistymą. Joje patalpintas ypač įspūdingas skaičius receptų – daugiau nei milijonas. Be to, programėlė pasižymi tokiomis funkcijomis, kaip maisto produktų sąrašo sudarymas ir patiekalų planavimas, todėl ypač pravers efektyviam ir tvariam šventinių likučių tvarkymui. Programėlę „Android“ naudotojai gali parsisiųsti čia, o „iOS“ – čia.

„Yummly“. Ši programėlė naudotojams gali parekomenduoti būtent jiems aktualius receptus – juos pasiūlo dirbtinis intelektas. Kuo daugiau naudojamasi programėle, tuo labiau skonį atitinkančius receptus ji pasiūlys. Čia galima rasti patiekalų idėjų tiek visavalgiams, tiek vegetarams, veganams ar besilaikantiems įvairių dietų, turintiems alergijų. Programėlėje galima ieškoti receptų pagal turimus ingredientus, progą, pasaulio virtuvę ar kitus filtrus. Be to, joje patogu susidaryti maisto planuotę. Programėlę „Android“ naudotojai gali parsisiųsti čia, o „iOS“ – čia.

„Allrecipes“. Tai yra maisto mylėtojų bendruomenės sukurta platforma, kurioje naudotojai dalijasi savo mėgstamiausiais receptais. Naudojantis šiuo įrankiu, galima rasti daugybę kūrybiškų būdų, kaip panaudoti po švenčių likusius maisto likučius. Kadangi čia receptais dalijasi ne profesionalūs šefai, o namų virėjai, programėlėje gausu patarimų, kaip sunaudoti nebereikalingus maisto produktus ar net esamus patiekalus paversti naujais. Programėlę „Android“ naudotojai gali parsisiųsti čia.

 

„Epicurious“. Tai maisto gaminimo programėlė, siūlanti didžiulę receptų biblioteką, galinčią padėti tinkamai sunaudoti šventinius maisto likučius. Programėlėje yra daugiau nei 50 tūkst. receptų iš įvairių populiarių maisto gaminimo platformų – „Bon Appétit“, „Gourmet“ ir kitų. Suvedus produktus, kuriuos turite savo šaldytuve ar spintelėse, programėlė pasiūlys gausų sąrašą patiekalų, kuriuos galite pasigaminti namuose. Programėlę „iOS“ naudotojai gali parsisiųsti čia.

 

„Tasty“. Tai viena populiariausių gaminimo programėlių, kurioje galima rasti daugiau nei 3 tūkst. įvairių receptų. Įrankis ypač patogus dėl to, kad visi receptai jame surašyti atskirais žingsniais, juos lydi gaminimo vaizdo įrašai, o telefono ekranas gaminant neužmigs. Programėlė taip pat teikia patiekalų rekomendacijas, atsižvelgdama į paros laiką, savaitės dieną ir pagrindines šventes, turimus ingredientus ar dietinius poreikius. Nors yra sukurta JAV rinkai, programėlė konvertuoja ingredientų kiekius ir į metrines vertes. Programėlę „Android“ naudotojai gali parsisiųsti čia, o „iOS“ – čia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai ()