Dirbtinis intelektas jūsų kišenėje. Susipažinkite su „Samsung Galaxy S24“!  ()

2024. 01. 17. Šios dienos daugelis laukė su nekantrumu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trečiadienį debiutavo vieni geidžiamiausių telefonų rinkoje: „Galaxy S24“, „Galaxy S24+“ ir flagmanas „Galaxy S24 Ultra“, su kuriais „Samsung“ įžengė į naują dirbtinio intelekto erą.

„Galaxy S24“ premjera - naujasis „Samsung“ flagmanas

„Samsung Galaxy S24“ – pigiausias ir mažiausias „Galaxy S24“ serijjos modelis, tačiau tai taip pat visavertis flagmanas. Prekybos centro internete „Varlė.lt“ specialisto Igorio Tkačenko manymu, jį tikrai galime laikyti vienu geriausių kompaktiškų „Android“ išmaniųjų telefonų. 6,2″ AMOLED ekranas yra beveik tobulas, kaip ir kamerų rinkinys. Pagrindinė kamera turi 50 MP ir optinį vaizdo stabilizavimą, prie kurios turime plačiakampę kamerą ir teleobjektyvą su 3x priartinimu. „Samsung“ patobulino bateriją, kuri dabar turi 4000 mAh. Telefonas yra atsparus vandeniui (IP68) ir turi stereofoninius garsiakalbius su „Dolby Atmos“.

Pagrindinėje „Galaxy S24“ versijoje yra 8 GB RAM ir 128 arba 256 GB vidinės atminties. Jos neišplėsime atminties kortele, todėl verta apsvarstyti talpų variantą. Varlė.lt specialistas I. Tkačenko akcentuoja, kad išankstinės prekybos metu 256 GB versiją gauname už 128 GB kainą, todėl tai puikus metas įsigyti naujausią modelį su didesne talpa. Be to, 256 GB versija taip pat yra šiek tiek spartesnė - joje įdiegta naujausia UFS 4.0 tipo atmintis.

Procesorių valdo 10 branduolių „Exynos 2400“ procesorius - labai galingas lustas, leidžiantis ne tik efektyviai dirbti, bet ir paleisti reikliausias programas ar žaidimus. Dėl jo galios galime tikėtis geresnės nuotraukų ir vaizdo įrašų kokybės ir net sprendimų, naudojančių „Samsung Gauss“ dirbtinį intelektą. Yra nemažai su dirbtiniu intelektu susijusių naujovių, o už jas esame dėkingi naujausiai „Samsung OneUI 6.1“ sistemos sąsajai („Android 14“). Prie visų naujausių „Samsung“ modelių privalumų galime priskirti labai ilgą palaikymą. Programinės įrangos atnaujinimų ar naujų funkcijų sulauksime daugelį metų. Todėl „Galaxy S24“ yra gera investicija keleriems metams.

„Galaxy S24+“ turi didesnį 6,7″ ekraną ir 12 GB RAM

Antrasis naujos „Samsung“ serijs modelis - „Galaxy S24+“ turi didesnį - 6,7″ ekraną. Čia ekranas taip pat yra vienas geriausių šiuo metų rinkoje: su 1-120 Hz adaptyviuoju atnaujinimo dažniu, HDR10+, „Dolby Vision“ ir „Gorilla Glass Victus 2“ apsauginiu stiklu.

 

„Galaxy S24+“ programinė įranga, kamerų rinkinys ir funkcijos yra beveik tokios pačios kaip ir mažesniajame modelyje. Tačiau, be didesnio ekrano, čia dar gauname didesnį akumuliatorių. Be to, „Galaxy S24+“ siūlo greitesnį įkrovimą - 45 vatų galios vietoj gana kuklių 25 vatų galios pagrindiniame variante. Kitas didelis skirtumas - atminties talpa. Kiekviena „Galaxy S24+“ versija turi 12 GB operatyviosios atminties ir UFS 4.0 diską (256 arba 512 GB).

„Samsung Galaxy S24 Ultra“ - titano korpusas ir „Snapdragon 8. Gen 3“ procesorius

Karalius yra vienas ir tai „Samsung Galaxy S24 Ultra“. Modelį „Ultra“ galime laikyti ne tik geriausiu „Samsung“ ar vienu geriausių „Android“ flagmanų šiai dienai. Tai tiesiog aukščiausios klasės išmanusis telefonas, su kuriuo gali varžytis tik galingiausi konkurentų modeliai. Nors „Galaxy S24“ ir „Galaxy S24+“ yra panašūs, „Galaxy S24 Ultra“ yra visiškai kitoks. Jis yra didžiausias, sunkiausias ir labiausiai kampuotas. Daugeliui žmonių tai patinka, tačiau tiems, kurių rankos šiek tiek mažesnės, gali būti sunku patogiai naudotis šiuo modeliu. Didžiulis 6,8″ AMOLED ekranas turi gana unikalią savybę. Jį galime valdyti rašikliu. Šis, beje, turi savo vietą telefono korpuse. Rašiklis turi keletą papildomų funkcijų; be kita ko, juo galime valdyti kameros užraktą.

 

„Samsung Galaxy S24 Ultra“ yra vienintelė gamintojo naujiena, turinti „Qualcomm“ procesorių, o ne firminį „Exynos 2400“. Galingas „Snapdragon 8 Gen. 3“ mikroschemų rinkinys turi aštuonis branduolius ir yra ypatingai pritaikytas dirbtinio intelekto užduotims. Išmaniųjų funkcijų gausu, jos padeda gauti geresnės kokybės nuotraukas ir vaizdo įrašus, pagerinti žaidimų našumą ir turi daugybę kitų panaudojimo galimybių. Beje, jų galima rasti kiekviename iš naujausių modelių. Geriausiame „Samsung“ modelyje įdiegta „ray tracing“ spindulių sekimo funkcija, užtikrinanti kad šešėliai ir atspindžiai būtų hiperrealistiški. Taigi, gali būti, kad šiuo metu turime reikalų su geriausia mobiliąja žaidimų įranga.

 

Be kitokio procesoriaus, „Galaxy S24 Ultra“ išsiskiria ir savo korpusu. Čia ekranas yra apsaugotas nauju „Corning® Gorilla® Armor“ stiklu, kuris padeda apsaugoti ekraną nuo įbrėžimų, kad įrenginys atrodytų gražiai.

Galiausiai verta trumpai aptarti „Galaxy S24 Ultra“ kamerų rinkinį. Jis yra tikrai aukščiausios klasės. Pagrindinis jutiklis turi iki 200 MP, optinį stabilizavimą ir pažangų automatinį fokusavimą. Be to, turime plačiakampį objektyvą, priekinę kamerą su automatiniu fokusavimu ir du teleobjektyvus. Vienas jų siūlo 3x, o kitas - 5x optinį priartinimą. Įrangos fotografavimo galimybės yra išties aukščiausio lygio.

„Galaxy AI“ visuose „Galaxy S24“ serijos modeliuose

Ko gero įdomiausias pristatymas buvo ne tiek „Galaxy S24“ ir net ne flagmanas „Galaxy S24 Ultra“. Juk per „Galaxy Unpacked“ renginį dienos šviesą išvydo „Galaxy AI“ dirbtinio intelekto įrankių rinkinys. Kaip galima suprasti iš pavadinimo - tai programinė įranga, skirta dirbtinio intelekto galimybėms išnaudoti.

„Samsung Galaxy S24“ išmanieji telefonai leidžia naudotis tokiomis dirbtinio intelekto galimybėmis paremtomis funkcijomis:

  • Tiesioginis vertimas ir telefono skambučiai su vertimu į kitą kalbą realiuoju laiku
  • Paieška apibrėžiant - naujas paieškos „Google“ sistemoje būdas pasirenkant teksto dalį ekrane (pvz., tekstą, nuotraukos sritį).
  • Patobulintos „Samsung Health“ funkcijos, taip pat palaikomas išmanusis žiedas („Galaxy Ring“)
  • naujoviški nuotraukų ir vaizdo įrašų darymo būdai - geresnė kokybė, įspūdingi galutiniai rezultatai
  • Išmanusis nuotraukų ir vaizdo įrašų redagavimas po to, kai jie buvo padaryti (objektų pašalinimas iš nuotraukos arba jų perkėlimas ir pan.).
  • Galimybė sulėtinti jau nufilmuotą vaizdo įrašą.
  • Galimybė greitai apibendrinti užrašus su dirbtiniu intelektu.
  • Išmanusis našumas ir akumuliatoriaus valdymas.
  • Ekrano užsklandų generavimas pagal dirbtinį intelektą - tiesiog įkelkite paveikslėlį ir papildomai pasirinkite raktinius žodžius, o dirbtinis intelektas mums sukurs unikalų, visiškai asmeninę ekrano užsklandą.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(2)
(8)
(-6)

Komentarai ()