Atsilikimas nuo „Samsung“, o būsimi „iPhone 16“ - nusivylimas: „Apple“ nusimato siaubingi metai  ()

„Apple“ sumažino savo 2024 m. „iPhone“ tiekimo prognozes, numatydama žymų sumažėjimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šaltiniai analitikui Ming-Chi Kuo atskleidė, kad „Apple“ sumažino savo 2024 m. „iPhone“ tiekimo prognozes, numatydama žymų sumažėjimą, palyginti su praėjusiais metais. Bendrovė gali patirti didžiausią nuosmukį iš visų pagrindinių telefonų rinkos dalyvių, bent iš dalies dėl dirbtinio intelekto funkcijų trūkumo.

Numatoma, kad 2024 m. pirmąjį pusmetį „iPhone 15“ tiekimas sumažės 10 proc. lyginant su „iPhone 14“ per tą patį laikotarpį pernai. Būsimojo „iPhone 16“ antrąjį pusmetį gali būti užfiksuotas dar didesnis – 15 proc. nuosmukis, palyginti su „iPhone 15“ 2023 m. antrąjį pusmetį.

Priešingai, „Samsung“ pakoregavo savo „Galaxy S24“ serijos telefonų tiekimo prognozes šiems metams, padidindama jas 5-10 proc. ir kaip pagrindinį skiriamąjį bruožą pasirinkdama generatyvinio dirbtinio intelekto funkcijas. Naujausiuose „Samsung“ ir „Google“ įrenginiuose įdiegtos įvairios dirbtiniu intelektu pagrįstos funkcijos, skirtos pagerinti paiešką, teksto generavimą, vertimą ir vaizdų tvarkymą.

 

Tačiau „Apple“ gali neišleisti „iPhone“ su panašiomis funkcijomis bent iki 2025 m. Planuojama, kad „iPhone 16“ bus minimaliai pakeistas dizainas, tačiau 2024 m. gali būti pirmasis bendrovės žygis į generatyvinio dirbtinio intelekto sritį.

Siekdama išvengti netikrų faktų skleidimo ir etikos problemų, su kuriomis susiduria „Microsoft“, „Google“, „OpenAI“ ir kitų bendrovių naudojami dideli kalbos modeliai, „Apple“ laikosi atsargios strategijos dirbtinio intelekto srityje. Naujausiuose pranešimuose teigiama, kad „Apple“ kartu su „iOS 18“ pristatys atnaujintą „Siri“ versiją. Tikimasi, kad ji bus pagrįsta bendrovės patentuotu LLM ir debiutuos WWDC konferencijoje birželio mėn., o rugsėjį bus išleista viešai.

 

Būsimasis „iOS“ atnaujinimas gali būti vienas iš labiausiai permainingų per visą „iPhone“ istoriją, tačiau „Siri“ gali būti vienintelė funkcija, kuriai bus taikomi dirbtinio intelekto patobulinimai. Nors „Apple“ svarsto galimybę naudoti LLM kitose programose, pavyzdžiui, „Pages“, „Keynote“ ir programinės įrangos kūrime, tikėtina, kad esminiai pokyčiai šiose srityse įvyks tik po 2024 m.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technews.lt
Technews.lt
Autoriai: Mindaugas Klumbis
(12)
(1)
(11)

Komentarai ()

Susijusios žymos: