Į pavėsį padėjo ir „Bitę“, ir „Tele2“. Greičiausias internetas Lietuvoje 2023 m. (Infografikas)  ()

„Telia“ teikė geriausias fiksuoto interneto ryšio paslaugas Lietuvoje 2023 m.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„nPerf“ balas, išreikštas „nPoints“, atspindi bendrą vartotojo patiriamą interneto ryšio kokybę. Rezultatai atsižvelgia į visus svarbius rodiklius.

Šį tyrimą atlikto Prancūzijos įmonė „nPerf“, turinti daugiau nei dešimties metų patirtį matuojant interneto ryšio spartą. Duomenys gaunami iš „nPerf“ žiniatinklio greičio testo ir „nPerf“ programos, kuri yra nemokama visiems „Android“ ir „iOS“, o programėlės atveju buvo atsižvelgta tik į bandymus, atliktus naudojant „Wi-Fi“ ryšį.

Šiai analizei mes atsižvelgėme į 14 419 fiksuoto interneto ryšio testų.

Bendri rezultatai atsižvelgia į visas šalyje prieinamas fiksuoto ryšio technologijas (ADSL, kabelis, šviesolaidis…)

Tvirtas kaip tankas, stilingas, įspūdinga kobalto baterija, 70 sporto režimų, puikiai veikia ir geros kainos. Rekomenduoju (Foto, Video, „Kospet Tank T2“ apžvalga)
11156 6

„Kospet Tank T2“ - vienas naujausių ir pačių geriausių šios kompanijos išmaniųjų laikrodžių, kokius esu bandęs. Karinio tvirtumo, labai puikaus dizaino ir vartotojo sąsajos, įspūdinga kobalto baterija, daugybė ir tiksliai matuojamų sveikatos rodiklių, sporto režimų, sklandus veikimas, šauni APP ir nuostabiai gera kaina.

Išsamiau

nPerf.com pav. (Asmeninis albumas)

Greičio testas: Mūsų išsamioje analizėje, vykdytoje nuo 2023 m. sausio 1 d. iki gruodžio 31 d., buvo nustatyta, kad „Telia“ (140 Mb/s) teikia didžiausią fiksuoto interneto atsisiuntimo greitį Lietuvoje. Šis greitis yra duomenų kiekio, gautų per sekundę iš „nPerf“ serverio, matas. Didesnės reikšmės rodo greitesnį ryšį.

Puikus greitis: Atsisiuntimo greitis, viršijantis 25 Mb/s, klasifikuojamas kaip puikus ir leidžiantis įvairias veiklas reikalaujančias didžiausio fiksuoto interneto greičio, pvz., 4K vaizdo srautų perdavimą.

Tarptautinis palyginimas: Lietuvoje vidutinis fiksuoto interneto ryšio atsisiuntimo greitis (115 Mb/s) viršijo tokių šalių kaip Suomija (107 Mb/s), Latvija (100 Mb/s) ar Estija (86 Mb/s) greitį.

 

„Telia“ (56 ms) turi geriausius delsos rezultatus Lietuvoje. Interneto ryšio delsa nurodo, kaip greitai reaguoja interneto ryšys. Mažesnė delsa reiškia greitesnę sąveiką su turiniu. Delsa matuojama milisekundėmis (ms).

Gera delsa: 31-100 ms užtikrina optimalų interneto našumą su minimaliu vėlavimu.

„Telia“ teikė greičiausią išsiuntimo greitį Lietuvoje (76 Mb/s). Išsiuntimo sparta nurodo, kaip greitai galite siųsti informaciją iš savo įrenginio į „nPerf“ serverį.

Išsiuntimo greitis, viršijantis 10 Mb/s, klasifikuojamas kaip puikus, leidžiantis vartotojams lengvai įkelti HD vaizdo įrašus į internetą.

 

Srautinio perdavimo testas: „Telia“ (90 %) pasiūlė geriausią vaizdo transliavimo patirtį Lietuvoje. Srautinio perdavimo testo tikslas – išmatuoti vaizdo įrašų žiūrėjimo kokybę populiariausioje pasaulyje platformoje – „YouTube“.

Puikus srautinis perdavimas: balas nuo 75 iki 100 % reiškia sklandų vaizdo transliaciją.

Žiniatinklio naršymo testas: „Telia“ geriausiai pasirodė naršant žiniatinklyje – 77 %, o tai atitinka vidutinį 2,3 sekundės svetainės įkėlimo laiką.

Puikus naršymas: 75–100 % balas reiškia, kad puslapis įkeliamas beveik akimirksniu.

Daugiau informacijos ČIA.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(23)
(26)
(-3)

Komentarai ()