Naujoji „Bitės“ kovos su sukčiais sistema stebina – per dvi savaites blokavo beveik 70 tūkst. įtartinų skambučių  (3)

Prieš kelias savaites „Bitė“ pristatė naują paslaugą, blokuojančią įtartinus sukčių skambučius, kuriais siekiama išvilioti žmonių pinigus. Pasak vieno iš sistemos kūrėjų, nauja paslauga – itin naudinga. Vien per 14 dienų bendrovė blokavo beveik 70 tūkst. sukčių iš viso pasaulio skambučių, prisidengusių lietuviškais numeriais.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© Pexels (Free Pixabay license) | https://pixabay.com/photos/hand-macro-mobile-phone-person-1839105/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Nuolatinis sukčių aktyvumas rodo, kad grėsmės kibernetinėje erdvėje – itin didelės. Mums kaip kokybiškų paslaugų tiekėjui reikia nuolat ieškoti technologinių sprendimų užkertant kelią nusikaltėliams. Siekiame apsaugoti žmones nuo nusikaltėlių skambučių, kad jie nepatirtų materialinės ar kitokios žalos. Smagu, kad per trumpą laiką naujoji mūsų sistema parodė, jog veikia taip, kaip planuota“, – pranešime žiniasklaidai sako Gintas Butėnas, „Bitė Lietuva“ generalinis direktorius.

„Nauja ir nemokama paslauga kovoje su sukčiais pasiteisino jau per pirmąsias savaites. Pastebime, kad sukčiai ieško vis naujų būdų, kaip skambinti mūsų klientams apeinant sistemą, tuo tarpu mes reaguojame ir įgyvendiname programinius pakeitimus. Vien per pastarąją savaitę blokavome daugiau kaip 30 tūkst. skambučių iš viso pasaulio, kurie prisidengė lietuviškais numeriai“, – sako „Bitės“ mobilaus tinklo jungtinių sistemų vadovas, vienas iš naujosios sistemų kūrėjų Egidijus Smilgys.

Blokavo beveik 70 tūkst. skambučių

Išskirtinis pasiūlymas elektronikos mėgėjams, auto diagnostikai ir meistrams - bent 10 kartų pigiau nei Lietuvoje skaitmeninis osciloskopas + signalo generatorius (Video, „Hantek DSO2D15“)
5215 5

Bent 10 kartų pigiau nei Lietuvoje!

Iš Vokietijos

Ribotas kiekis

Greitas ir saugus pristatymas

Super funkcionalumas

Išsamiau

Pasak eksperto, mobilieji sukčiai nuolatos keičia telefono numerius – tai parodo per pastarąsias savaites surinkti duomenys. Tikėtina, kad apgavikai numeriu pabando pasinaudoti kelis kartus, nepavykus bando pasitelkti kitą, keliais skaičiais besiskiriantį numerį.

„Naujasis įrankis taip pat parodė, kad sukčiai naudoja realius „Bitės“ numerius, tai pastebime sulyginę duomenis su RRT bazės pažeidimais. Manome, kad numerių bazėmis, kurios yra priskirtos operatoriams ir konkretiems abonentams, yra prekiaujama juodojoje rinkoje“, – paaiškina E. Smilgys.

Neseniai veikti pradėjusios skambučių blokavimo paslaugos veiksmingumą įrodo ir naujausi rezultatai. Vien per dviejų savaičių laikotarpį buvo užboluota beveik 70 tūkst. skambučių, kuriais sukčiai norėjo išvilioti žmonių jautrią informaciją arba pinigus.

 

„Žmonės dažnai sulaukia skambučių su raginimais neva investuoti į kriptovaliutas ir įvairius vertybinius popierius. Dažniausiai tą daro sukčiai iš užsienio skambučių centrų. Skambindami jie dengiasi tikrais numeriais ir atrodo, kad skambutis ateina iš Lietuvos klientų. Įdomu ir tai, jog sukčiai gali naudoti net ir pašnekovui gerai pažįstamus numerius, taip didinant pasitikėjimą ir įtaigumą“, – paaiškina E. Smilgys.

Skambučiai blokuojami automatiškai

E. Smilgys pasakoja, kad apsimestiniai sukčių skambučiai iš užsienio šalių blokuojami automatiškai ir papildomų veiksmų daryti nereikia. Tai papildoma funkcija, integruota į kiekvieno „Bitės“  kliento turimą ryšio paslaugų planą nemokamai.

„Tokio pobūdžio skambučių blokavimas vyksta automatiškai. Tai leidžia įsitikinti ar vartotojui skambina tinklo klientas iš užsienio, ar apgavikas. Jeigu matome, kad numeris registruotas Lietuvoje, tačiau skambinama iš užsienio – nedelsiant blokuojame skambučius. Taip dar efektyviau galime apsaugoti savo klientus“, – sako „Bitės“ mobilaus tinklo jungtinių sistemų vadovas ir vienas iš naujosios sistemų kūrėjų.

Ekspertas priduria, kad bendrovė blokuoja ir tų lietuviškų numerių skambučius, kurie nepriklauso nei vienam iš šalies ryšio operatorių. Taip pat jeigu bus užfiksuota, kad skambutis ateina iš užsienio, tačiau yra apsimestinai prisidengiama fiksuotu numeriu, tokio tipo skambučius bendrovė nedelsiant stabdo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(5)
(1)
(4)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: