Kompanijai Apple uždrausta vartoti iPhone prekinį ženklą Brazilijoje  (0)

BBC praneša, kad Brazilijos Pramonės Nuosavybės Institutas (INPI) nusprendė, kad dar 2000 metais kompanijos Gradiente Eletronica registruotas vardas priklauso jiems, o ne Apple, todėl amerikiečiai neturi jokios teisės naudoti iPhone pavadinimo Brazilijos teritorijoje. Taip pat rašoma, jog Apple ketina skųsti šį sprendimą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2013-02-15 Kompanijai Apple uždrausta vartoti iPhone prekinį ženklą Brazilijoje  (0)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nepaisant to, kad iPhone pavadinimas Brazilijoje buvo įregistruotas dar 2000 metais, Gradiente visiškai šio vardo nenaudojo iki pat praėjusių metų gruodžio, kuomet pradėjo prekybą savo gamybos Android telefonais. Tai buvo vienintelis kabliukas, kuriuo Apple mėgino pasinaudoti bei įtikinti pavadinimą atiduoti jiems. Tačiau oficialiai Gradiente turi visiškas teises į iPhone Brazilijoje iki pat 2018 metų.

INPI nuosprendis susijęs tik su iPhone pavadinimų. Apple be jokių trukdžių gali naudoti kitų savo produktų vardus, tačiau bet koks iPhone pavadinimo naudojimas Brazilijoje suteikia galimybę Gradiente kreiptis į teismą. 

Tai jau ne pirmas atvejis, kai kompanija iš Kupertino įsivelia į panašias situacijas. Dar 2007 jiems teko spręsti ginčą su Cisco Systems, kuriems tada priklausė iPhone pseudonimas. Dar vienas nepalankus atvejis nutiko pernai. Tąkart Kinijos įmonė Proview gavo 60 milijonų JAV dolerių kompensaciją už iPad prekinį ženklą.

Deja dar nėra tikslios informacijos ar Gradiente linkę primygtinai išsaugoti iPhone pavadinimą, tačiau praėjusią savaitę kompanijos atstovai teigė, kad jie linkę į dialogą su Apple. Įdomų kiek tai šis dialogas kainuos IT milžinui?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
Autoriai: Gediminas Norgėla
(3)
(0)
(0)

Komentarai (0)