Po „Galaxy S4“ pristatymo krito „Samsung Electronics“ akcijų vertė  (9)

Po naujo „Samsung“ flagmano „Galaxy S4“ pristatymo Niujorke, „Samsung Electronics“ akcijų vertė Seulo biržoje smuko 2,63 procento, rašo ndtv.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Biržos uždarymo metu „Samsung“ akcijų vertė buvo 1,480,000 vonų – iš akcijų išpardavimo daugiausiai pasipelnė užsienio investuotojai. O analitikai teigia, kad „Galaxy S4“ pristatymas akcijų vertę buvo pakėlęs dar iki paties įvykio ir investuotojai pradėjo baimintis, kad akcijų vertė jau pasiekė savo galimybių ribas.

„Taip yra ne dėl to, kad „Galaxy S4“ neatitiko lūkesčių. Tiesiog investuotojai jaučia, kad išmaniųjų telefonų techninė pažanga lėtėja“, - sakė „Hyundai Securities“ atstovas Bae Seung-Youngas.

Vidutinis akcijų vertės mažėjimas visoje Seulo biržoje buvo 0,78 procento.

„Woori Securities“ atstovas Kang Hyun-Chulas sakė, kad užsienio investuotojai atsikratė „Samsung“ akcijomis norėdami maksimizuoti savo pelnus ir pridūrė, kad po naujų produktų pristatymo IT bendrovių akcijos dažniausiai pinga.

Šiemet „Samsung“ akcijų vertė buvo stabili. Tuo tarpu pagrindinių jų konkurentų iš JAV - „Apple“ - akcijos pigo net 20 procentų, mat dėl mažesnių nei tikėtasi „iPhone 5“ pardavimų rinkoje atsirado nuogąstavimų, jog „Apple“ pradeda netekti dominuojančios pozicijos.

2012 metais „Samsung“ savo rinkos dalį išmaniųjų telefonų rinkoje paaugino iki 29 procentų („Apple“ pyrago dalis – 21,8 proc.), o visų mobiliųjų telefonų rinkoje Pietų Korėjos gigantai, užkariavę 23 proc. rinkos, aplenkė Suomijos „Nokia“ (17,9 proc.).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(9)
(1)
(-1)

Komentarai (9)