Dėl patentų pažeidimų JAV uždrausta prekyba „Galaxy S 4G“, „Galaxy Tab 10.1“ ir kai kuria kita „Samsung“ produkcija  (0)

JAV prezidentui Barackui Obamai nusprendus nevetuoti importo draudimo, korėjiečių kompanija „Samsung“ šioje šalyje nebegali prekiauti dalimi savo senesnių produktų, skelbia Telegraph.co.uk. Prieš kelis mėnesius B.Obamos parašas išgelbėjo analogiškoje situacijoje atsidūrusią „Apple“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2013-10-11 Dėl patentų pažeidimų JAV uždrausta prekyba „Galaxy S 4G“, „Galaxy Tab 10.1“ ir kai kuria kita „Samsung“ produkcija  (0)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sprendimą dėl patentų pažeidimų uždrausti prekybą dalimi „Samsung“ produktų rugpjūtį priėmė JAV Tarptautinės prekybos komisija, tačiau jis įsigaliojo tik šią savaitę – iki tol sprendimą galėjo vetuoti Baltieji rūmai.

Tad nuo šiol „Samsung“ nebegali JAV teritorijoje prekiauti tokiais įrenginiais, kaip išmanusis telefonas „Galaxy S 4G“ ar planšetinis kompiuteris „Galaxy Tab 10.1“.

Vargu ar šis draudimas turės didelės įtakos „Samsung“, kadangi daugumą patentų byloje minimų įrenginių jau pakeitė naujos kartos modeliai. Visgi akivaizdus B.Obamos pataikavimas amerikiečių „Apple“ gali turėti įtakos santykiams su Pietų Korėja.

Primename, kad rugpjūtį savo veto draudimui prekiauti kai kuriais „Apple“ gaminiais JAV teritorijoje B.Obama motyvavo teiginiu, kad tai gali turėti neigiamos įtakos JAV konkurencingumui bei vartotojų interesams. Kartu JAV prezidentas atkreipė dėmesį į faktą, kad būtina peržiūrėti bazinių patentų naudojimą ir jų licencijavimą. Anot prezidento, jie turėtų skatinti inovacijas ir ekonominį progresą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(4)
(0)
(0)

Komentarai (0)